son yıllarda izlediğim en iğrenç konulu film.filmin 20. dakikasında sonunda ne olabilceğini tahmin edebiliyorsunuz.3d bakımından vasat bir film . not : uykulu bir şekilde gitmeyin , kesin uyuyakalırsınız.
valla ister kızın,ister kızmayın. 1990 yapımı kurtlarla dans filminin senaryosuyla aynı. sadece o filmden degil,daha birçok filmden birşeyler alınmış. tabiki görsellik açısından yapılmış en iyi film. fakat görsellik bir filmi kalıcı yapmaz, birkaç sene sonra türünün ilk örnegi olacak ancak başarısız bir örnek olarak hatırlanacak..
filmi suan yeni izledim cd de fe cok büyük hata ettigimi düsünüyorum bunca zaman izlememis olmama böyle güzel bir yapit nasil izlenmez keske sinemaya gitseymisim bence herkesin ölemeden izlemesi gereken filmlerden biri...
Bu filmde öyle bir şey var ki 2saat 42dk olmasına rağmen boş zaman yaratıp tekrar tekrar izleyesiniz geliyor. Gerçekten çok güzel bir yapıt olmuş. Bu tarz filmler artık 'Avatar' ile kıyaslanacak.
Benim için bilim-kurgu sinemasında en önemli olan iki kriter vardır görsel efektler ve senaryosu... Bunlardan görsel şöleni bir kenara bırakırsak (ki bu şimdiye kadar yapılmış fantastik bilim-kurgu filmlerinin çoğunda var) önemli olan filmin neyi anlatmak istemesidir bu noktada Avatar şimdiye kardar yapılmış diğer bilim-kurgu filmllerinden farkını ortaya koyuyo... İşte bunun üzerine filmle ilgili basit bir yorum olucak ama şunu söylemekiyim yine James Cameronın yaptığı Terminator 2:Kıyamet Günü filmini bir kenara bırakırsak Star Wars,Matrix ve Yüzüklerin Efendisi bir Avatar etmez...
Filmi 3 boyutlu olarak izledim. Gerçekten harika tek kelimeyle mükemmel. Sanki başka bir gezegen başka bir dünyaya yolculuk yaptım. Tam bir görsel şölen arkadaşlar mutlaka izleyin.
fragmanı izlediğimde bu film bana başka bir filmi hatırlatıyor dedim ve yanlış hatırlamıyorsam bura da paylaştım 'kurtlarla dans' diye... izledikten sonra da haklı olduğumu düşünüyorum... bence kevin amcamın kurtlarla dans filminin bilim kurgu versiyonu tabi avatarın sonu daha iyi bir son seyirci için... ben bu filmin sinema tarihinin köşe taşlarından biri olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.. bu film kesinlikle bir terminatör, matrix yada memento değil... eğer animasyon kısımından ve sanal karakterlerden bahsedeceksek bundan çok daha önce çekilen 'final fantasy' var... ama yinede filme vadettiğini fazlasıyla sunuyor seyirciye... çok renkli ve güzel bir hayal dünyası ve bunun görselleştirilmiş hali... izleyin pişman olmayacaksınız, ama sinemada ve 3D olarak. (not 3d gösterimde alt yazılar boyut kavramını bozabiliyor)