Avatar

shafack86
shafack86

18 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Filmi Ankamall Afm de izledim. Film muhteşem 160 dk olmasına rağmen bitmesini hiç istemedim. kesinlikle tavsiye ediyorum. 10/10
okan1903
okan1903

19 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Film gercekten görsel açıdan mükemmeldi.İzledigim en inanılmaz efektlere sahip ve efekleri bir Türkün yapmasıda bir gurur kaynagı.Film 3D izlemek lazım.Ben sonra Blu-Ray olarakta izledim ve yine hoşuma gitti ama 3D izlemek daha faklı gerçekten.Yalanda yere konuşmaya gerek yok.Filmin konusu basitmiş,ABD propagandası yapıyormuş falan fişkan.İzledim zevk aldım,herkese tavsiye ettim.3D keyfini yaşattı ki pisayasadi her 3D film bu keyfi yaşatmıyor.Yapanların ellerine emeklerine sağlık...Hakettigi başarıyı yakaladı zaten.ABD sineması bu yerlere gelmek için 80 yıldır mücadele ediyor.Biz hala Özcan Deniz,M.kırmızıgül,Sahin K gibi insanların filmleri ile bir yere gelmeye çalışıyoruz.
Sinemamızın maddi açıdan bir sorununvar mı bilmem ama devlet büyüklerimizin spora verdigi destegi sinemaya verse maddi açıdan olanalar sağlasa sinemamız Avrupanın 1 numarası olur.
Biz Avrupanın en zengin devletiyiz bu kesin.Çünkü yabancı futbolculara verilen paralar ve devletin spora yaptıgı inanılmaz maddi destek göz ardı edilmemeli.
Düşünebiliyormusunuz TT Arenanın devlete olan maliyeti 600 milyon lira.Bu parayla dev bir film studyosu yapsa düşünün yapılacak filmeri.
O yüzden biz maalesef herşeyi yapımcıdan bekliyoruz artık devletin spora verdigi destegi sinemaya vermesi sart..
cinaa
cinaa

4 Ocak 2010 tarihinde eklendi
lezizzz...nasıl bir yaratıcılıktır bu diyecek söz bulamıyorum..muhteşem renkler muhteşem müzikler..yok efendim konu sıradanmış film kötüymüş bekleneni karşılayamıyomuş =Sdaha ne bekliyodu bazı izleyiciler çook merak ettim.adam yıllardır beklemiş bu film için iide yapmış..izlediğim en ii filmlerden biriydi 10/10..kesinlikle 3D izlenmesi gereken bir film, bu filmi 3D izledikten sonra 3D olarak başka ne izlerseniz izleyin yavan gelir..eline sağlık james cameron!!
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
Bir yönetmen düsünün? Her filmiyle olay yaratan, Hollywood'da çalismasina ragmen filmleri kült olan, kullandigi teknolojiler taklit edilemeyen, bilimkurgu denildigi zaman akla ik gelen isim. Ve bir film düsünün? 11 yilda hayata geçen, izleyenlere daha önce yasamadiklari bir deneyim yasatan, yüzde 60'i dijital görüntülerden olusan ve sinema tarihinde devrim yaratacagi iddiasiyla gösterime giren bir film? Sinema tarihine bakarsaniz, iki müthis devrim görürsünüz; ses ve renk. ?Avatar? ile üçüncü büyük devrim yapiliyor?James Cameron'in ?Titanik'ten 12 yil sonra çektigi, son yillarin en büyük sinema olayi kabul edilen filmi, ?Avatar? bu hafta gösterime giriyor.Cameron'in 1994'ten beri kafasinda olan proje ?Titanik'ten sonra çektigi ?Ghost of Abyss?, ?Aliens of the Deep? gibi belgesellerle birlikte teknik olarak sekillenmeye basladi. Cameron bu belgeseller için üç boyutlu çekim yapabilen kameralar gelistirdi ve bu kameralar birkaç 3D filmde kullanildi. Usta yönetmen, hikâyesini de gelistirdigi filmi teknolojinin yeterli olmamasi, bütçenin fazla olmasi ve diger projesi ?Battle Angel'a öncelik vermesi nedeniyle uzun süre hayata geçiremedi. Ama daha sonraki gelismelerin Cameron'in istedigi sekilde gerçeklesmesiyle ?Avatar? çekime hazir hale geldi. 200 milyon dolarlik bütçe, daha önce kullanilmamis tekniklerle ve klasik Hollywood yildizlarinin olmadigi bir kadro ile birçok testten sonra Avatar'in çekimine baslandi. Çekimlerin yapildigi zaman konusu sir gibi saklanan filmden ilk bilgiler ve görseller gelmeye basladikça filme olan merak da artmaya basladi. San Diego'da yapilan ön gösterimde filmi ilk izleyenler özellikle görsel açidan filme hayran kaldilarFilmin hikâyesi 22. yüzyilda, Dünya'nin kaynaklarinin tükendigi bir zamanda, Pandora adli bir uyduda geçiyor. Bir gaz devinin yörüngesinde dönen Pandora, on ayak uzunlugunda, mavi insansi görünümlü, kabile kültürünü benimsemis, saldiriya ugramadiklari sürece barisçil olan Navi halkina ev sahipligi yapmaktadir. Insanlar, Pandoranin havasini solunamadiklari için, akil baglantisi araciligiyla kontrol edilebilen insan ve Navi karisimi Avatarlar üretirler. Felçli denizci Jake Sully, gizli bir proje olan Avatar programina gönüllü olur. Bir Navi prensesine asik olan Sully, kendisini Pandorayi gün geçtikçe tüketen insan ordusu ile Navi halkinin arasindaki çatismanin ortasinda bulurSam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana ve Giovanni Ribisi'nin basrolde oldugu ?Avatar'in, özellikle oyuncu hareket ve mimiklerini aninda CG karaktere aktaran teknolojisiyle 3D için milat olacagi düsünülüyor. Izleyenlerin ?uzay westerni? olarak yorumladigi, ünlü sinema elestirmeni Roger Ebert'in tam not verdigi ?Avatar'a Empire sinema dergisi de 5 yildiz ver
grübchen
grübchen

19 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
bu gerçek bir sanat eseri, ekrana bakmaktan gözlerini alamıyor insan,görsellikte en ince detay bile mükemmel
Ahmet A
Ahmet A

30 Aralık 2012 tarihinde eklendi
olağanüstü bir film bu böyle bir film görülmedi diyebiliriz.james cameronun hakkını vermeliyiz.
suadiyekartali
suadiyekartali

3 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Gerçekten hoş bi film ve bu filmin hakkı 3D ile izlemektir.... tabi benim için çok özel bir yeri var diyebilirim;)
SALLY
SALLY

14 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
AVATAR,AVATAR dedikleri bu muydu?? İzlerken hiç ama hiç keyif almadım ya da alamadım!! İzlemenizi tavsiye etmem.. 3/10..
mehmet53
mehmet53

5 Ocak 2011 tarihinde eklendi
çok güzel bir filmdi.ben cd den izlediğim için 3d farkını yaşayamadım.eminim 3dli daha bi güzeldir
0qulcn
0qulcn

19 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Bazı kişilerin filmin bu kadar çok beğenilmesinin sebebinin 3d olmasından dolayı olduğunu söylüyor . ben filmi laptopbumda izledim ve bunun 3d ile hiç bir alakası yok . her yönden mükemmel bir film söylenicek fazla bir şey yok heralde
pembeoje
pembeoje

10 Ekim 2015 tarihinde eklendi
gerçekten muhteşem.. yok böyle bir film.. hem ilgi çekici hem değişik.
ozge-583
ozge-583

25 Ocak 2010 tarihinde eklendi
film görsellik açısından oscarlık.james cameronun hayal gücüne hayran oldum doğrusu.
bergmanfun
bergmanfun

24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
tamam filmin tekniği çok iyi görsel efektler harika ,3 boyutun şahşahlı sularında güzel bir gezinti yaptırıyor ama..ama bir sinefilin ihtiyacı olan konu derinliği yoktu bence..ilk yarım saatte filmin nasıl sonlanacağı hakkında bir fikir oluşturuyor zaten,devamı danışıklı dövüş işte güzel efektler, rengarenk doğa falan ama bu kadar..bu arada böyle filmlerde oyunculuk hakkında yorumda bulunmak saçma çünkü zaten herşey efekt ,bilgisayar müdahalesi sonucu yapılmış şeyler..ama sinemada 3d izlenirse eğlendiren bir film..
SafaLfidan27
SafaLfidan27

1 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Yönetmen koltuğunda olan James Cameronun yaptığı en iyi filmlerinden biri. Oyunculuk, senaryo, aksiyon ve görsel efektler 10/10 işlenmiş. zaten bu sayede dünyada en çok hasılat elde eden film. Eğer hala izlemeyen varsa çok şey kaybetmiştir...
i-luv-movies---
i-luv-movies---

11 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
harika, muhteşem, büyüleyici! bunu sırf 3D olduğu için veya çok iyi görselleri, efektleri olduğu için söylemiyorum. navileri düşünmek bile benim başka dünyalara yolculuk yapmama sebep oluyor. pandora gezegeni zaten ayrı bir etkileyici. filmde bir aşkın olduğunu görüyoruz. doğa aşkı, tabiat ana aşkı. sırf bunu düşünmek bile filme 10 üzerinden 10 verdirtiyor. keşke bir gün pandoraya gidebilsem diyorsunuz! ben bu filmin en iyi oscar ödülü alacağını düşünmüştüm fakat alamadı. yine de 3 oscar sahibi bir yapım. izlemediysen kesinlikle dvdsini alıp izlemenizi öneririm. filmi iki kere izledim, ikinci izleyişimde 3Dsiz izledim ona rağmen bir kez daha büyülendim. saygılar...