Cillian Murphy olurda izlenmez mi? Fakat Ankara da tek bir yerde gosterildi tek bir yerde gosterimden kalkicak bu gercekten kotu bu kadar iyi filmlere bu yapilmamali, oldukca basariki.. Bu turleri sevenler kacirmasin
Türün meraklıları dışında kalan seyirci grubunun çok da hoşlanacakları bir film değil.Zaman zaman bunaltıcı ve kafa karıştırıcı olabiliyor.Buna rağmen Danny Boyle'un yeteneklerini fazlasıyla gösterdiği,oyunculuklar,atmosfer kurma ve gerilim yaratabilme açısından oldukça başarılı bir bilimkurgu.''Kıyıda köşede kalan'' tabirine uygun düşen filmlerden.
Bilimkurgu/Gerilim türündeki sunshine,başarılı görüntü açıları ve usta işi kamera kullanımıyla teknik olarak neredeyse mükemmel bir film.Danny Boyle,bir kez daha yönetmenliğini konuşturmuş.Senaryosunu 28 Gün Sonra'nın da senaristi olan Alex Garland yazmış.Konu olarak da fazlasıyla ilgi çekici olan gün ışığı,ikinci yarısına doğru gerilimi yüksek bir filme dönüşüyor.Türdeşleri 2001:Uzay Macerası veya Alien(Yaratık)filmleri gibi bir başyapıt olmasa bile özgün hikayesi ve muhteşem görselliğiyle gayet iyi bir film.öyle sıkıcı falan da değil üstelik.Astronotların psikolojileri ve delilik gibi konular üzerinde de duran film,geleceğimiz hakkında bizi düşünmeye zorluyor.Bence kaçırılmamalı...
Filmin bizlere vaat ettiği yegane şey, enerjisi tükenen güneşi tekrar faaliyete geçirmek için görevlendirilen takımın uzay gemisinde yaşadıkları. Senaryo gayet ilgi çekici fakat yan olay denen bir şey yok. Baştan sona uzay gemisinde geçiyor. Atmosfer ve özel efektler çok iyi fakat Danny Boyleun bilimkurgu sinemasında daha çok yol alması gerektiği açık. 6.5/10
filmden beklediğimi alamadım.bir kere kurgusu çok zayıf sonra film uzay gemisinde başlayıp orda bitiyor.filmin sonu ise çok berbat olmuş yani bir nevi korku filmine benzemiş.bazen heyecanlı sahneler olsada filmi beğenemedim.1996 yılında çekilen ve başrolünü sylvester stallonenin oynadığı gün ışığı filmi daha gerçekçi ve daha heyecanlıydı bence.
danny boyle'dan bir film daha. "transpotting","28 gün sonra","milyonlar" vb.aklıma gelmeyen filmlerinden sonra yönetmen karşımıza tekrar çıkıyor.fragmanını beğendiğim filmi bekliyorum.
final bana göre yetersizdi biraz ve filmde daha çok detaya girilebilirdi diye düşünüyorum ama yinede izlemekten sıkılmadım ve ilgi ile izledim. 10 üzerinden 7,5’dan 8 :)