(1991)Kuzuların Sessizliği filmiyle başlayan efsanenin son filmi Hannibal Rising dün vizyona girdi.
Sanırım Lecter tutkunları bu son filmle 2ye bölündü.Filmin bir fiyasko olcağını düşünenler+ izleyip tastikleyenler ve her neolursa olsun güzel olacağı düşüncesiyle +izleyip büyülenenler,-hayalkırıklığına uğrayanlar...
Ben büyük umutlarla gidip filmle ilgili düşünceleri bulanık olan gruptanım kafamda herşey darman duman olduu... Filmin havadisleri çıktıgından beri cok beğencekmişim hissi taşıyodum, bunun nedeni Hannibal ve Kızıl Ejder devam filmlerinden büyük keyif almam olcak.. Bu tatsızlığın nedeni birçok insanın hemfikir olduğu Anthony Hopkins'in yokluğu değil kesinlikle.. Aksine Gaspard Ulliel'ın o güzel ve soğuk yüzüne Hannibal Lecter'ı çok ta yakıştırdım.. Sanırım bu beğeni sorunsalına neden olan gerçek filmin senaryosunda saklı.. Hannibal Lecter bu olmamalıydı diğer üç filmde izlediğimiz tüyler ürperten sahnelerin,dehşet dolu dakikaların nedeni zekasına hayran kaldığımız Hannibal'ı Hannibal yapan neden bu olmamalıydı.. bu kadar basit bir intikam senaryosu filmin doğasına aykırı olmuş serinin diğer filmleri bu filmle birlikte anlamını yitirmiş...
serinin bu filmini izledikten sonra Hannibal'a hak vermek ne kadar doğru olur bilemem ama:))yine de böyle sıradışı bir insanın doğuş öyküsünü izlemek derinden etkileyici bence..çünkü gayet başarılı..8/10
SÜPER Bİ FİLM..arkadaşlar bu filmi beğenmeyenlere saygı duyuyorum fakat filmi anlamak için ailenizden çok yakınızı kaybetmiş olmanız lazım..benim böyle bi durumum var.ve ben bu filme bayıldım..diğer hannibalda sadece kasaplık var.ama bunda süper bir konu ve oyunculuk var..
Filmi serinin diğer filmleri ile değerlenirdiğimizde birbiriyle pek de alakalı olmayan yanlar ortaya çıkmakta.Örneğin Anthony Hopkins ile devleşen Hannibal serisinde Hannibal oldukça zeki,kültürlü,zevk sahibi bir adam.Ancak yeni Hannibal bu özelliklerden biraz uzak...Neticede film tek olarak ele alınsa oldukça başarılı;ancak serinin diğer filmleri ile kıyaslanınca zayıf kalıyor.Elbette bunda alıştığımız usta Anthony Hopkins’in olmamasının pay büyük...
kuzuların sessizliği,hannibal ve kızıl ejder'den sonra,bu film acıkcası benim pek umutla baktığım bir yapım değildi.sıkı bir "hannibal-cannibal" takipçisi olarak beklediğim:serinin 4. fakat en başa dönen filminin tam bir fiyaskoyla hannibal'ı ve antony hopkins'i oturduğu yerden edecek derecede felaket olacagıydı.fakat beni yanılttılar ve film gercekten kuzuların sessizliği'nden bu yana cevapsız kalan tüm bulmacaları saygıyla cözüyor ellerine sağlık gercekten etkileyiciydi
Hannibal'ı canlandıran kişiyi güzel yapmışlar buradaki en büyük katkıda roman yazarının senarist olmasıda.Çok akıllı,İğrenç bir tip aksanı berbattı.Bence izlenesi bir film bu filmi izlemek isteyenler şöyle izlesinler bence;
1)Hannibal Risin(2007) 2)Red Dragon(2002) 3)The Silence of The Lambs(1991) 4)Hannibal(2001)
serisi aslında böyle bu filmin bilsem ben böyle izlerdim.İzlemek isteyen varsa bence bu sıraya göre izlesi
Bazı arkadaşlar hanibal filmiyle kıyaslıyolar doğal olarak ama açıkçası bende bu önyargıyla sinemaya gitmeme rağmen beklediğimden daha güzel bir yapımla karşılaştım.Üst seviye olmasada iyi bir film olmuş.Başrol oyuncusunun performansıda gayet iyiydi...
arkadaşlar senaryo derinliği olarak film çok şey vaad etmiyor ancak hannibal lecter rolündeki oyuncu inanılmaz başarılı.film bir intikam hikayesi ama güzel bir film olmuş izlenmeli
walla hanibal ın neden böyle olduğu neden insan eti yediği konusu güzel işlenmiş ama m neden se filmi izledikten sonra insanın morali bozuluyo ve sıkıntı kaplıo içini ,
Bu filmi geçen hafta izledim önceden hannibal serisi filmleri izleyince saçma gelirdi ama bunlari yaşamış bi çocugun hannibal olmasi normal demeye başladım filmi izleyince :) bence fena bir film degil ama okadarda mükemmel degil