Hannibal serilerini izlerken devamlı kendime sorardım bu adam neden nezaket konusunda aşırı saplantılı diye,işte bu filmde bunun cevabını veriyor.Bence seride Kuzuların Sessizliğinden sonraki en güzel film.
filmi yorumlayan arkadaşalra bakıyorumda filmi hayranlık derecesine getirmişsiniz bunu anlamadım. konu klasik yani beni şaşırtan bir durum yok. film resmen bir yeşilçamdaki türk filmi konusunu içeriyor yapmayın yani bizim toplum olarak alıştığımız ve bu tarz filmleri izlerken okuduğumuz bir senaryoya sahip. sine puanı çok yüksek geldi bana. 10/5 verdim
Hannibal’ın neden bir katil olduğunu ince ayrıntılarına kadar anlatan bir hannibal filmi.Hannibal lecter’ı canlandıran oyuncu çok başarılıydı.Filmde güzel ve sürükleyiciydi.Merak edenlere öneririm.
Ilk olarak Michael Mann 'in 1986 tarihli "Manhunter"i ile sinemayla hasir nesir olan Hannibal Lecter, daha sonra 1991-2002 tarihleri arasinda Anthony Hopkins suretinde beyazperdede en parlak donemini yasamisti. Bu kez karsimizda, yapimci Dino De Laurentis'in ismarlamasi uzerine yazilmis bir romandan yapilmis sinema uyarlamasi var. Yani romanin beyazperdeye uyarlanmasi icin Thomas Harris'ten boyle bir dogus hikayesi yazmasi istenmis. Lecter'in dogusunu karsimiza getiren "Hannibal Rising", kuskusuz ki sinema tarihinin bu en vahsi seri katilinin nasil bir cocukluk gecirip, nasil bir ruh haliyle buyudugunu gormemiz icin buyuk bir firsat. "Inci Kupeli Kiz"dan asina oldugumuz yonetmen Peter Webber'in, o filmindeki isik kullanimi ve gorselligi fazlasiyla andiran sinematografisi ile buyuleyen film, Lecter'in sasirtici egilimlerini (samuray felsefesine yakinligi gibi) karsimiza getirirken, aslinda herseyin bir intikamla basladigini da ogrenmemizi sagliyor. Ancak ister istemez Hopkins'in Lecter yorumu ve onceki filmlerin etkisi, bunun yaninda genc Lecter'in buradaki intikam duygusunun tum filme yayilip filmi tek bir kelimeyle ozetleyebilecek kadar duz bir yapiya oturtmasi ister istemez "Hannibal Rising"e bir parca mesafeli bakmamizi sagliyor. Ayrica kisisel olarak kanimca olgun Lecter'in agzindan dokulen o essiz tanimlamalar ve cumleleri burada cok aradim dogrusu. Genc oyuncu Gaspard Ulliel elinden geldigince genc Lecter'a hayat vermekte basarili (ozellikle sesini iyi kullaniyor. Guzeller guzeli Gong Li bir kez daha buyuluyor, Rhys Ifans ise akillarda kalici bir kotu adam kompozisyonu sunuyor. Kisacasi herkesi memnun etmeyecek bir "geriye donus" hikayesi var karsimizda, ancak yine de belli kusurlarina ragmen ilgiyi hakediyor...(5/10)
başlangıç sahneler en iyi sahnelerdi bence 2 saat değil e 1,5 saat olsa çok daha iyi olurmuş fena film değil ama araya duygusallık aşk katmak inandırıcı olmamış duysallık olacak bi sahnede yok yani gerilimde yok farklı bi film 107
film derli toplu ve özellikle iyi bir hava yakalamış. konusunu sağa sola saçmadan anlatıyor. belki tek abartılı yanı lecter’in biraz fazla yetenekli oluşu, ona da birşey demeyelim artık.
Önyargılı davranmak istemem ancak filmin iyi olmayacağını tahmin ediyorum.Zira Biz aslında Hannibal’dan değil Anthony Hopkins’ın karizmasından etkilendik.Bundan yola çıkarak Anthony Hopkins sız bir Hannibal,Tuzsuz Tarhana Çorbası gibi olur.Çorba Tarhanadır pek bir sevilir ancak gel görelimki tuzu olmayınca birşeye benzemez...
"inci küpeli kız" adlı filmden sonra yönetmenin nasıl bir iş çıkaracağını merak ediyorum.gaspar uliel'inde bu roldeki oyunculuğuda ayrı bir merak konusudur."hannibal" karekteri psikopatlığı hatta yamyamlığı kendi felsefesiyle bütünleştirmiş bir karekterdir.
Bencede, 'Antony Hopkins' olmadığı bir Dr. Hannibal Lecter filmi film olamaz. "Kuzuların Sessizliği" muhteşem bir gerilim filmiydi. Ardından gelen "Hannibal" ise Kuzuların Sessizliği 2 diyebileceğimiz ama ilk film kadar olamayan bir yapımdı, yinede izlenmesi gereken bir filmdi. Bu konuda 3. filmimiz "Red Dragon" da (Kızıl Ejder) var tabiki. Şu Floransa'da geçen bölümlerin olduğu, Hannibal'ın peşine düşen yaralı yüzlü adamın olduğu film beni acayip etkiledi doğrusu... "Hannibal Doğuyor" (2007) filmi içinde (herhalde serinin 4. filmi olacak) işallah, klasik günü kurtaralımda ne olursa olsun şeklinde bir devam filmi olmaz. Umarım yanılıyorumdur ve ilk filmi kadar bizi etkileyici bir yapımdır... Konusuda gerçekten çok ilgi çekici geldi, merak etmeden duramıyoruz...