Tokyo Drift, Japonya geceleri yıldızın ışıltısıyla değil neonların ışıltısıyla aydınlan şehir.Bu seferki maceramız eski ekibimiz değil farklı bir karaktere ve onun çevresindeki maceraya yoğunlaşıyor. Bu yeni macerada Sean adlı abimiz başkarakterken eğer filmleri kronolojik izlediyseniz tanıyamayacağınız eğer hikaye örgüsüne göre izlediyseniz tanıyacağınız Han , Twinkie gibi yankarakterlerde ekleniyor. Açıkçası yazının önceki kısmındada bahsettiğim gibi film bu yan filmi çıkarmakla değişik bir adım atmış zira seriyi kronolojik izleyenlerin kafası karışabilir . Çünkü
Han karakterinin ölümünü görüyoruz bu filmde. Ama kronolojik izleyen biri 4,5,6 filme geçtiğinde bir şaşırma yaşayabilir.Tabi bu mevzu sonradan 6. Filmin after credisti ve 7. Filmin bazı sahneleriyle açıklandı ama yinede kafa karıştırabilecek bir olay.
Tokyoda olan maceramızda sıradan bir yarış değil buraların yarışı olan " Drift Yarışını" öğreniyoruz. Önceki serideki yarışlardan aman aman bir farkı yok ama izlenebilirlik konusundan daha akıcı. Özellikle bu filmdeki güzel hususlardan birileride Yan karakterler,Müzikler,Ve Tokyonun biraz azda olsa içine inilmesi olabilir. Twinkie,Han gibi çok güzel yan karakterlere sahip filmimiz. Müziklerde özellikle bu filmle ölümsüzleşmiş Tokyo Drift ,Six days parçaları harikaydı. Yakuza olayının ve biraz Japonyanın kirli işlerine değinilmesi çok ayrıntılı olmuş. Zaten her filmde kirli işlere değinilirken bunu Japonya gözünden görmek daha farklı. Kesinlikle ilk 3 film baz alınırsa çok iyi bir film . Ama sıkıntıları sanırım senaryosu bu aşk meselesi maalesef filme yedirilememiş ve biraz biraz duygu yansıtmaya çalışmış olmamış. Yarışlar akıcı ama hemen bitiyor ve çok kıran kıranadan ziyade tekdüze diyebilirim. Bazı geçilmemesi geçilmeseydi zevkli olabilecek yerler direk geçilmiş. Bu yüzden maalesef senaryo çok iyi değil . Kısacası Değişik bir atmosfere sahip farklı bir film ama sıkıntıları her Hızlı ve Öfkelinin sıkıntıları gibi devam ediyor. Puanım:6.8/10