İskoçya’nın Son Kralı
    3,8
    İskoçya’nın Son Kralı hakkında görüşlerin ?

6OK
    6OK

6 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Forrest Whitaker’ın neden Oscar aldığı ortada. Bence çok iyi oyunculuk segilemiş. Film de çok iyi olmasa da guzeldi. Bence doktorun aşk hayatı daha çok işlenmiş eksik yönleri fazla. Mesela İdi Amin’in diktatörlüğü daha çok anlatılabilirdi ya da halkın gördüğü zulüm, sefalet vb...
    ehrimen16
    ehrimen16

6 Mart 2007 tarihinde eklendi
    güzel film fazla söze gerek yok
    aa-tamer
    aa-tamer

2 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Oyunculuğa ve başrol oyuncusunun aldığı oskara bir şey diyemem ama film konusu bakımından biraz sığ kalmış. Sanki doktorun aşk hayatı anlatılmış gibi.. Yine de izlenebilir bir fillm.
    udinarli
    udinarli

1 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Gercekten guzel bir film ama Forest whitaker bu filmde en iyi erkek oyuncu olarak aday gosterilmesini anlamadim cunku filmin kahramani gazeteci ,Idi Aminden daha cok gorunuyor filmde ve sanki Whitaker yardimci erkek oyuncu rolune burunmus.Ama kabul etmem lazim ki Forest Whitaker rolunun hakkini cok guzel vermis. Film o donemin sancilarini cok objektif olmamakla beraber yansitmis ama Ingilizleri Idi amin in karsisinda göstermis ki Gerçekte Idi Amin i yaratanin İngilterenin ta kendisi oldugunu o kadar vurgulamamis. Sonucta izlenmesi gereken bir film cikmis ortaya
    emreavcar
    emreavcar

27 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    ..."The Last King of Scotland", 70'ler boyunca halkina zulmeden ve yuzbinlerce kisinin olumune neden olan Ugandali diktator Idi Amin'i tanima firsati veriyor seyircisine. Ancak yonetmen MacDonald, gercek olaylar ile kurgusal olani harmanlamaya calistigi oykusunde (flmin basinda belirttigi gibi) isin kurgusal yonune o kadar cok yukleniyor ki, gercekleri verme konusunda zayif kaliyor. Idi Amin yonetimine neredeyse hic deginmiyor, neredeyse sadece Iskoc Garrigan'in (isin kurgusal yani) kadinlara olan duskunlugu ve Amin'le dostluguna egilmeye yanasiyor. Zaten genel olarak Garrigan'in kadinlara olan asiri duskunlugu kanimca hikayeyi zedeliyor. Film hikayenin kilit noktasiyla birlikte zaten gaza basiyor ve neredeyse ikinci yari boyunca son surat finale baglaniyor. Whitaker'a gelince, odulu hakedecek derecede iyi oynadigi ve fizigini de kullanarak role cuk oturdugu bir gercek. Ancak film bittikten sonra aklinizda sadece onun performansinin kalmasi da ayri bir gercek...(6/10)
    masmai
    masmai

26 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    bu film oyunculukta hakikaten usta bir aktörü bi kez daha tanıtıyor bizlere
    ilsalaron
    ilsalaron

23 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    İnanamıyorum hakikaten gerçekten inanamıyorum, bu siteyi belki defalarca tekrar tekrar taradım inanılır gibi değil. Evet, Oscar adayı bir film yine Ankara’ya gelmiyor meşhur (!) dağıtımcı şirketlerimiz yine yapacağını yapmış ayıptır yahu müthiş bir yetenek Forest Whitaker var karşımızda gerçek bir hikâyeden alınmış bir film ve Oscar Adayı ben ya da Ankara’da başka sinema izleyicileri bu filmi izlemekten mahrum bırakılıyor yazık gerçekten çok yazık pes doğrusu. Bu arada bir dip not konumuz değil ama, seyretmeyenler için söyleyeyim Forest Whitaker bundan önce sadece DVD’si piyasada olan ?American Gun? filminde de müthiş bir oyunculuk sergiliyor, özellikle Babel ve Crash filmlerine hayran kalanlar bu filmden çok etkileneceklerdir, bence onlardan bile daha başarılı zaten Toronto Film Festivalinde ödül almış bir film. Her şeye rağmen, yine de artık dağıtımcı şirketler iyi filmlerin dağıtım yaparken bu İstanbul ve başka Metropolleri ayrı ayrı tutmamalı özellikle ödüllü ve/veya ödül adayı filmleri için.
    snowman72
    snowman72

26 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    forest whitaker altın küreyi "idi amin" karekteriyle aldı.oscar içinde şanslı görüyorum.film gelsin izlerim.
    cihat1976
    cihat1976

1 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    Bu yılın oscar aday adayları arasında adı geçen politik dram Uganda diktatörü İdi Amin 'le röportaj yapan İskoç gazeteciyi anlatıyor.Amin rolünde usta aktör Forest Whitakar muhteşem bir performans çıkarıyor ve muhtemelen Oscar adayları arasında adı geçiyor.Şahsen beyaz bir aktör yerine Oscarı Forest veya Ken watanebe'nin almasını çok isterim.Ama siyah bir aktör hele Asyalı bir oyuncunun oscar alması çok zor.