yaf film gzl ve değişik orası ayrı ama film i öyle bir yerde bitiriyolarki ben tam filme dalmış sonra nolcak die beklerken fillm bitti daha gzl olabilirdi
Arkadaşlar film çok güzel başlarda canınız sıkılabilir fakat git gide daha heycan verici bir durum alıyor filim ve sonlara dogru inşallah bitmez, biraz daha sürer diyorsunuz..
2006 Meksikalı üç biraderin çoştuğu yıl oldu sanırsam,bu öyle üç filmki sırf adaylıkları ile bile bu yıl oscarına damga vurdular,üçlünün daha az dikkat çeken filmi Children of Men oldu,ancak şunu söylemeli ki kesinlikle Babil ve Labirent'ten aşağı kalır yanı olmayan çok sağlam bir bilim-kurgu dram var elimizde.Öncelikle 3.Harry Potter filmine imza atan yönetmeni kutlamak gerek,yarattığı gelecek portresi çok ince ayrıntılarla süslenmiş ve çok inandırıcı neredeyse her karede bir gönderme bir minik ayrıntı var,buna müthiş görüntü yönetimi ve varlığını hissettirmeyen bilgisayar efektleri de eklenince görsel olarak kusursuz bir işçilik ortaya çıkmış Theo'nun sanatçı akrabasının camından görünen Pink Floyd'un Animals albümü kapağındaki fotonun canlısı ve Guernica tablosu filmin alt metinlerine çok şey katıyor doğrusu,ayrıca kimi anlarında soluksuz bir belgesel havasına bürünen film araba içindeki ve sokak çatışması sahnelerindeki kamera kullanımı ile seyirciyi resmen içine çekiyor.Konusu da epey orjinal olan yapım kesinlikle çok karanlık bir dünya yaratıyor ve çocukların doğmadığı bir gelecekte geçiyor kahramanımız her ne kadar kendini tüm olaylardan soyutlasa da eski karısının ön ayak olması ile gerçekten de insanlığın "son umut"u haline geliyor burada bir övgü müthiş doğal oyunculuğu ile Clive Owen'a gitmeli,yan karakterlerde ise Michael Caine'in oyunculuğu öne çıkıyor.Tüm bu teknik cambazlığın altındaki senaryo ise gayet sağlam ve tıkır tıkır işliyor,uyarlandığı romandan neler çıkarılmış neler dahil edilmiş bilmememe rağmen an teması hala çok sağlam ve bunu önemseyen bir film ile karşı karşıyayız,ayrıca filmin finalinde hüsrana uğrayan arkadaşları da anlayabilmiş değilim,merak ettim onlar ne bekliyorlardı?Filmin mesajı pek derin değil;pekala "tükenişimiz yakın bu gidişata bir dur demez isek burada gördüğünüz gelecek tablosu hızla peşimizden gelmekte"lakin bu basit mesajın ardında şans-kader ikileminin aslında bir ikilem değil de aynı bütünün parçaları olduğu savını ortaya sürerek ying-yang üzerinden doğu felsefesine de göz kırpıyor,bu felsefenin filmdeki görsel karşılığı ise bir adamın hayatının bir anda tepetaklak olup da aslında yazgısında dünyayı kurtarmak olması ikilemiyle oluyor,yani karakter yarın için kendini feda ediyor ama bunun yazgısı mı yoksa şans mı olduğu sorusunun yanıtı seyirciye bırakılıyor,bunun dışında Children of Men'in söylediği daha mühim bir şey olmasa da görsel-işitsel bir deneyim olarak sarsıcı bir yapım olmayı başarıyor ve bu bütünlüğü de onu zaman içerisinde hak ettiği konuma taşıyıp gereken ilgiyi görmesini sağlayacaktır,hele ki filmdeki gelecek tablosu gerçekleşirse yapımın taşıdığı önem ve getirdiği çözüm önerisi daha derin tartışmalara yol açacaktır.Yönetmenin diğer işlerine kıyasla çok daha derinlikli ve güçlü bir yapım olan bu filmi herkes sevmeyebilir ama disütopyalardan hoşlanıyorsanız kaçırmamanız gereken bir film 8/10.Saygılar.
filmi izlerken sonunu tahmin edemediğinizi bırakın beş dakka sonra benidemi götürecekler diye tehlikeye düşüyorsunuz.güzel bir film olmuş.sonuda fena değil ama doğum sahnesi çok bayıyor insanı birden türk filmi seyrediyorum zannettim .vakit bulursanız izleyin dünya bu kadar kötü olmaz işallah 10 üzerinden 7
her yönden çok iyi bir film olmuş.... clive owen ın harika performansı(son derece gerçeğe yakın ve doğal)kamera açıları(el kamerası filmin gerçekçiliğini arttırmış)mekanlar,senaryo,öykü.... yani mükemmel bir film çıkmış ortaya....
Son zamanda izlediğim en başarılı filmdi. Sanki film değil hayatın içinden bir kesit izledim. Çok doğal. Muhteşem yönetmenlik. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.