4,2
Deja Vu hakkında görüşlerin ?
5 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
degisik bir kurgu ve finalle biten ilginç bir film 3,5/5
29 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Hiçbir mantığa dayandırılmadan sonra herhangi bir emek harcamadan çekilen bir film..Tamam efektler güzel,oyuncular başarılı ama bir aksiyon filmini ’’Bu kadar da olmaz’’ diye sayıklayarak izlemek hiç hoş değil.Saçma.10/7
11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Bu filme daha önce yorum yazmıştım ama her nedense yayına giremedi bir türlü.Dİğer bir deyişle 'sansür' e uğradı sanırım.Umarım Ali Ercivan’ın sinekritikinden alıntı yaptığımdan, dahası 'eleştirdiğimden ötürü' değildir.Eğer öyleyse beyazperde.com için gerçekten çok üzüleceğim...Filme geçersek...Filmi ikiye parça halinde değerlendirmek uygun olsa gerek:Birinci kısım, Denzel Washington’un geçmişe dönmeden önceki kısmı.Bu ilk kısım, sıradan bir aksiyon-polisiye standardının üzerinde.Hikaye gayet başarılı bence.Oyuncu performansları, kamera kullanımı gibi sinemasal değerleri de filmin tümünde olduğu gibi oldukça üst seviyede.Filmin ikinci kısmı ise, bu filme izleyicinin vereceği notu direkt belirleyen kısım.Zira bu kısımda Doug Carlin geçmişe dönebileceğini keşfeder.Ve işte tam bu nokta, filmin notunu belirlemede hayati bir öneme sahip.Geçmişe dönme olgusunu hazmedebilen izleyici için filmin notu muhtemelen olumlu olacaktır.Yok eğer geçmişe dönme ağır geldiyse izleyiciye, filmin sonunda muhtemelen 'çok saçma bir filmdi' benzeri bir hisle kalkacaktır filmden...Şahsi görüşüm, geçmişe dönme olayı pekala kabul edilebilir bir kurgu.Ancak filmin geneline bakıldığında bir parça ütopik kaldığı, sanki filmin tarzını aştığı söylenebilir.Tabi bu durum filmi kötü yapmıyor bana göre.Gayet iyi çekilmiş, güçlü bir kadro ve kurguya sahip bir film Deja Vu.Ben rahatlıkla tavsiye edebilirim.Hatta arşivde de bulunması gerekli diye düşünüyorum...
7 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Tony Scott'ın Will Simit'e başrol verdiği filmi Devlet Düşmanı'nın biraz daha abartılı bir versiyonu.Daha çok Devlet Düşmanı ve efsanevi Yönetmen Steven Spielberg'ün başyapıtı Minorty Report arasında gidip gelen bir film demek de kanımca yanlış olmaz.Filmin esas sorunu bu değil tabi.Deja vu'nun en önemli problemi filmin bir yerden sonra inandırıcılığını yitirip saçmalaya başlaması.Siz de bu durumda filmi sadece izlemiş olmak için izler bir hale geliyorsunuz.Üstelik sonu da ta en başından tahmin edilebilir cinsten bir film.Denizal Washigton hep benzer rollerle karşımıza çıkıyor ama yine de biz onu perde de izlemekten bıkmıyoruz.Adam gerçekten rolün hakkını vermeyi her zaman bir şekilde başarıyor.Tony Scoot ise kötü ve zayıf bir hikaye de bile yönetmenliğine toz kondurmamayı hep başarıyor.Açılış çok harikadır mesala.Otobanda ki kaza sahneleri de öyle.Scott filmlerinde artık görmeye alışkın olduğumuz hızlı kamera hareketleri Deja Vu'da da var.Ama senaryo içinde aynı şeyleri söylemek isterdim.Ama maalesef.Mantık hatalarıyla dolu bir senaryo var karşımızda.Bir başka konu da artık Hollywood filmlerinde 11 Eylül olaylarının ve yine 11 Eylül korkularının kendini yavaş yavaş göstermeye başlaması.Terör korkusu artık filmlerde egemen olmaya başladı.En alakasız filmler de bile alt yapı bu konu üzerine kuruluyor.Ve eminim kendi halklarını bu konu da tedirgin etmeyi çok başarıyorlar.
6 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Konusu biraz ilginç fakat bazı yerler saçma gelebilir, tabi bu kişiye göre değişir. Filmin türüne bilim-kurgu yazılmamış bilim-kurgu filmi olmasa da biraz ilişkili yani filmde biraz uçuk şeyler mevcut. İlk yarısının aksiyonu biraz zayıf kalsa da ikinci yarıda film bu açığı çok güzel kapatıyor, ayrıca finali de güzeldi. Kurgusu çok iyiydi fakat hiç kullanılmamaış bir kurgu da değil. Denzel Washington her zamanki gibi harika, James Caviezel’de rolünü çok iyi oynamış. Val Kilmer’ı merak edenler pek birşey beklemesin oynadığı karakteri herkes oynardı yani farklı birşey beklemesinler. Kısaca çok birşey beklemezsek güzel bir film olmuş.
17 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Bir kere filmden zevk alabilmek için herşeyden önce tutarsızlıklarla, kendi içinde çelişkilerle ve mantıksızlıklarla dolu senaryosunu kabul edip bir kenara koymak gerekiyor. Ancak ondan sonra filmden biraz zevk almaya başlıyorsunuz. 9/11 paranoyasının amerikan sinemasındaki son yansımalarından bir tanesi deja vu. Neyse ki bu sefer teröristler Müslüman değil, fanatik amerikalı. Çekimler ve teknik artık her amerikan filminden beklenmesi gerektiği kadar kaliteli. Tony scott a çok fazla birşey katmayan orta karar bir aksiyon/gerilim/bilimkurgu filmi...
15 Şubat 2013 tarihinde eklendi
Süper bi film farklı konusuyla seyredilmeyi zorunlu hale getiriyor...
19 Ocak 2007 tarihinde eklendi
iyi bir başlangıç, etkileyici scoring kullanımı filmin hemen ilk dakikalarında göze çarpıyor. ilk yarı biterken vay be hoş konu bakalım nasıl gelişecek diye merak ettiriyor film. ikinci yarıya müthiş bir başlangıç yapıyor, metafizik öğelerle bezenmiş, geçmiş ve gelecek arasında konuya harika uyan fantastik bir bağ kuruyor. vayyyy, film ne kadar orjinal, kurgu ve konu ne kadar da iyi derken birden bire film tepetaklak gidiyor. izlerken aman hayır olmasın bunlar, film kendi kalitesine ihanet etmesin derken battıkça batıyor ve hayalkırıklıkları içerisinde terk ettiriyor bana sinema salonunu. çok yazık olmuş bu filme, muhteşem bir film olabilirdi, ama maalesef kendi yarattığı dünyaya ihanet etmiş, olmamış.
19 Aralık 2011 tarihinde eklendi
geriye dönüş ve kendine mesajlar bırakmak işte bu film ilgimi çekti izledim şoke oldum.
25 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
değişik ve bayağ fantastik olmuş.ne olursa olsun denziel abi oynuyo ve onu oynadığı en kötü filim bile süperoluyo zaten kötü bir filim değil ama çok daha iyi filimleri var
4 Mart 2019 tarihinde eklendi
Beğendim güzeldi ama bayıldım desem yalan olur. Kurgu güzel işleyiş güzel oyunculukta iyiydi filme kusur bulamıyorum ama abartıldığı kadarda değil bence. İzleyip kendiniz karar verin iyi seyirler.
15 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Benim, filmin arasına çıktığımızda finaline dair beklentim farklıydı.Bence saçma olmuş.Ben size bir sürü alternatif son yaratabilirim bundan daha iyi!Sonuç olarak gidip zaman geçirebileceğiniz bir film,ama beklentiniz fazla olmasın.
6 Ocak 2007 tarihinde eklendi
yani hep aynı kahramanlık filmleri çekmekten sıkılmadı bu amerikalılar...konusuda saçma sapan olmuş bence ...canları sıkılmış flim çekmişler o kadar yani
15 Şubat 2010 tarihinde eklendi
güzel konu kotü yonetmenlik vede denzelin kotü performansı.7 puan
26 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Her zaman derim zamanda yolculuk filmleri her zaman tutar...Puana ve yorumlara bakılırsa onca saçmalıklara rağmen bu da tutmuş..Gerçekçi görünsün diye Irak'ta kullanılan teknoloji denilmiş bi de..Film akıcı o yüzden sıkmıyor, Denzel zaten her zaman ki gibi..Ama geçmiş gelecek yapankar da birbirine karıştırmış..Şahsen uzayın bükülmesi çözümünü ben yutmadım yutan varsa da lafım yok :D