4,2
Deja Vu hakkında görüşlerin ?
6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
biraz abartılı ve tutarsız kısımları var da olsa fena bir film değildi.. yani izlediğime pişman değilim. ayrıntılar iyi işlenmiş, güzel kurgulanmış..

ancak kafamı kuracalayan şey; seneler önce geleceğe dönüş filmindeki doktor ya bizi kandırdı yıllarca yada alternatif zaman denilen şey öyle tehlikeli bir şey değil..
8 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Deja Vu nun ne demek olduğunu daha iyi anlamak için iyi bir fırsat.Filmi izlemek için vereceğiniz paraya değeceğinden hiç şüpheniz olmasın son dönemde vizyona giren en iyi yabancı filmlerden biri bence gayet iyi bir gişe getirisi yapıcak!
20 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Filmde bazı arkadaşların çok güzel anlattığı gibi var olan kurgusal hataların yanında bilimsel mantık hataları da var. Bu da konunun (zamanda yolculuk) fiziksel temellerinin çok iyi araştırılmadığını gösteriyor.
Geçmişte yaşananların nasıl görüntülediği ve nasıl bağlantı kurulduğu anlatılırken bir kağıt kullanılarak örnek veriliyor. Uzay-zaman düzlemine benzetilen düz bir kağıt oval biçimde katlanarak geçmişle şimdiki zaman arasında bir köprü kurulduğu söyleniyor. Fakat kağıt iki boytlu bir nesnedir. eğrilince üç boyutlu olur. Ama biz biliyoruz ki yaşadığımz evren üç boyutludur ve buna zaman boyutunu da eklersek dört boyutlu olur. Yani aslında söyledikleri şey basitçe kurgulanmış bir mantıksal tez ve gerçekte bunun bu kadar basit olmadığı aşikar. Ayrıca uzay-zaman kavramı zaten bir eğridir bir düzlem değil. Yani uzay-zaman eğrisini (üstelik dünyadan toplanan bir enerjiyle) öyle kolay kolay büküp geçmişi karşınıza alamazsınız. Alınmış olunsa bile o kadar büyük enerjiden dolayı oluşan manyetik alandan bir insanın sağ çıkması da ayrı bir muamma.
Ayrıca geçmişin görüntülendiği ekrandan ışığın çizgifilmvari bir şekilde karşıya geçmesi de bende güzel bir tebessüm oluşmasına sebep oldu.
Biz bugünkü elimizde bulunan bilimsel verilerle biliyoruz ki zamanda geleceğe yolculuk teorik olarak mümkün olsa da (pratikte o da mümkün değil) geçmişe yolculuk teorik olarak bile mümkün değildir.Ama tabi bundan dolayı neden böyle bir film çektiniz diye hesap sorma hakkımız da yoktur.
Yine de bütün bunlarla kafa yormayı düşünmeyip güzel bir aksiyon izlemek isteyenler için ideal bir seçim olabilir...!
Son olarak şunu söyleyebilirim ki rölativite teorisi senaristlere bundan sonra da ilham kaynağı olmaya şüphesiz devam edecek. Bu konuda çekilen kurgusal ve bilimsel mantık hataları daha az (sıfır olması şimdilik imkansız görünüyor) olan filmler görmek temennisiyle.......!
14 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Denzel washington'ın en kötü filmi.İcat edilmiş bir makina ama makinanın çalışması için uzayı katlamalar evreni bölmeler anlaşılmayan saçma sapan bir sürü şey söyleniyor filmde.Hayal gücü fantastik bir şeyler olur ama bu kadar anlaşılmaz olması çok kötü.
26 Ocak 2007 tarihinde eklendi
ya gercekten super bır fılmdı
ben rastgele gıttım tek yabancı fılm dejavuydu ama cok etkılendım halada etkısındeyım albert eisteyn zaten buna ınanıyordu fızıkcıler mutlaka ızlemelı zaten denzel wasıngton ıcın bıle ızlenebılır cunku herzamankı gıgı muhatesem herkes gıtmelı harıka...
22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
çok etkileyici bir senareyo film gerçekten izlenecek film denzel yine muhteşem
11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
bu filme kötü diyen bi daha sinemaya gitmesin
çok süper bir film
denzel washington un bütün filmleri gibi...
8 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Amerikanın terör korkusunun aslında belli edilmeden işlendiği bir film. teröre karşı bir kahraman ve insanları kurtarmak için elinden geleni ardına koymuyor. bide işin içine aşk girince yanında bide bilimsel keşifler güzel bi karışım olmuş bence.. ama gazap ateşi gibi gerçekçi bi filmden sora biraz hayalkırıklığı yaratabiliyor..
23 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Filmin birinci yarısı ve ikinci yarının başı çok hoş ve sürükleyici.Ancak film çıkışı filmin sonunda neler olduğunu idrak etmeye çalıştığımızdan filmin diğer kısımlarının orjinaliği gölgede kaldı.Yine de güzel bi film.(Bazı mantık hatalarına rağmen)
20 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bence bu fılm bu puanı haketmıyor 109 o bır puanıda cok bılım kurguya kacmıs dıger hersey cok guzel denzelın hıc bır fılmını kacırmadım bu zamana kadar seyredemeklerımı de vcd de seyrettım ama bu fılm daha da bır guzel ınsan fılmı seyrederken bu nasıl bır teknolojı dıyor
3 Haziran 2007 tarihinde eklendi
süper bi filmdi halen olaylar nasıl gerçekleşti diye düşünüyorum ..! herkes izlemeli 10/8
27 Aralık 2009 tarihinde eklendi
puanım 10 üzerinden tabi ki 10 mükemmellllll bir film
26 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
biraz ütopik olduğu için bu kadar da olmas dedirten ama bi dakika da gözünüzü alamacagınız harika bir film.zamanla daha çokk begenilecegine eminimm
4 Şubat 2007 tarihinde eklendi
gerçekten iyi bir aksiyon macera filmi sevdim filmi:(-_-)
25 Ekim 2017 tarihinde eklendi
son derece kötü bir film olmuş.Bir filmin sonu ancak bu kadar kötü bitebilirdi.Beklentim çok yüksekti