odinhan
1.029 değerlendirmeler
29 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Hiçbir mantığa dayandırılmadan sonra herhangi bir emek harcamadan çekilen bir film..Tamam efektler güzel,oyuncular başarılı ama bir aksiyon filmini ’’Bu kadar da olmaz’’ diye sayıklayarak izlemek hiç hoş değil.Saçma.10/7
Bir kere filmden zevk alabilmek için herşeyden önce tutarsızlıklarla, kendi içinde çelişkilerle ve mantıksızlıklarla dolu senaryosunu kabul edip bir kenara koymak gerekiyor. Ancak ondan sonra filmden biraz zevk almaya başlıyorsunuz. 9/11 paranoyasının amerikan sinemasındaki son yansımalarından bir tanesi deja vu. Neyse ki bu sefer teröristler Müslüman değil, fanatik amerikalı. Çekimler ve teknik artık her amerikan filminden beklenmesi gerektiği kadar kaliteli. Tony scott a çok fazla birşey katmayan orta karar bir aksiyon/gerilim/bilimkurgu filmi...
Flm beklentilerimden daha fazlasını karşıladı. Gerilim düzeyi baya yüksek. Sonuna kadar çok iyi geldi bence film; fakat sonunu çok beğenmedim. Bazı konular havada kaldı diye düşünüyorum. Yine de izlenmesi gereken bir film. 7/10
Tony Scott'ın Will Simit'e başrol verdiği filmi Devlet Düşmanı'nın biraz daha abartılı bir versiyonu.Daha çok Devlet Düşmanı ve efsanevi Yönetmen Steven Spielberg'ün başyapıtı Minorty Report arasında gidip gelen bir film demek de kanımca yanlış olmaz.Filmin esas sorunu bu değil tabi.Deja vu'nun en önemli problemi filmin bir yerden sonra inandırıcılığını yitirip saçmalaya başlaması.Siz de bu durumda filmi sadece izlemiş olmak için izler bir hale geliyorsunuz.Üstelik sonu da ta en başından tahmin edilebilir cinsten bir film.Denizal Washigton hep benzer rollerle karşımıza çıkıyor ama yine de biz onu perde de izlemekten bıkmıyoruz.Adam gerçekten rolün hakkını vermeyi her zaman bir şekilde başarıyor.Tony Scoot ise kötü ve zayıf bir hikaye de bile yönetmenliğine toz kondurmamayı hep başarıyor.Açılış çok harikadır mesala.Otobanda ki kaza sahneleri de öyle.Scott filmlerinde artık görmeye alışkın olduğumuz hızlı kamera hareketleri Deja Vu'da da var.Ama senaryo içinde aynı şeyleri söylemek isterdim.Ama maalesef.Mantık hatalarıyla dolu bir senaryo var karşımızda.Bir başka konu da artık Hollywood filmlerinde 11 Eylül olaylarının ve yine 11 Eylül korkularının kendini yavaş yavaş göstermeye başlaması.Terör korkusu artık filmlerde egemen olmaya başladı.En alakasız filmler de bile alt yapı bu konu üzerine kuruluyor.Ve eminim kendi halklarını bu konu da tedirgin etmeyi çok başarıyorlar.
film aslında kötü değil çok iyi tasarlandığını söyleyebiliriz biraz mantığa uysaydı bence harika olurdu patlama sahneleri gerçekten çok iyi çekilmiş ve denzel herzamankindende iyi ama beklediğimden daha kötüsünü bulduğum kesin bence daha iyi olmalıydı val kilmer silik bir karakter olmuş eski karizmasından uzaklaşmış bence eistein i mezarından kaldırıp bu filmi izletmeli acaba yorumu ne olurdu :)
bu flimi ixlemesem burdaki yorumlara bakarak ixlenebilr diyip flime gidicem hemen. nasil bu flim 8.5 puna alır inanilmaz tam anlamiyla fiyasko bi flim.flimde bence marti ve doktor brown olsa daha ii olurmuş.ben bir gelecege dönüş hastasiyım 20 yıllık flim bundan 10 kat daha güxel.bu flimde ne mantık var ne dogru dürüst bi konu var hayret yani.
denzel olduğu için daha iyi bir film beklentisiyle gidiyorsunuz, ancak malesef beklentinizi karşılamıyor. senaryoyu, zaman yolculuğu gibi saçma bir odak konu üzerinde değil de, standart polisiye senaryoları tarzında yazsalardı çok daha iyi olabilirdi. zorlanmışlar, ama hem gereksiz, hem de filmi kötüleştiren bir zorlama çıkmış ortaya. enteresan olmaya çalışılırken, sıkıcı olunmuş. denzel'a çok da yakışmamış özet olarak...
Her zaman derim zamanda yolculuk filmleri her zaman tutar...Puana ve yorumlara bakılırsa onca saçmalıklara rağmen bu da tutmuş..Gerçekçi görünsün diye Irak'ta kullanılan teknoloji denilmiş bi de..Film akıcı o yüzden sıkmıyor, Denzel zaten her zaman ki gibi..Ama geçmiş gelecek yapankar da birbirine karıştırmış..Şahsen uzayın bükülmesi çözümünü ben yutmadım yutan varsa da lafım yok :D