ilk olarak izlenmesi gereken bir film ancak filmdeki bilim kurgu olgusunun içinde bile mantık hataları var diye düşünüyorum yani kurguda eksiklikler var .10/8
Kader ve zamanda yolculuk üzerine yapılmış en mükemmel filmlerden biri. Bu tür filmleri seviyorsanız buradaki boş yorumlara aldanmayın. Kesinlikle zaman ayırıp izleyin.
DÖRT DÖRTLÜKKisaca Deja Vu olarak bilinen olayin rahatsiz edici gizemini herkes bir sekilde deneyimlemistir. Birisiyle yeni tanistiginizda sanki onu yollardir taniyormus gibi bir hisse kapilirsiniz. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiginiz halde sanki orada daha önce bulunmus gibi hissedersiniz. Kisacasi Deja Vu adi verilen duyguyu bilmeyen yoktur denilebilir. Peki, ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslinda geçmisten gönderilen bir uyariysa? Veya bilinmeyen gelecege dair ipuçlarini barindiriyorsa...Yapimci Jerry Bruckheimer ve yönetmen Tony Scott'un yeni aksiyon-gerilim çalismasinda deja vu duygusu basroldedir. Insanlarin hayatini paramparça eden bir suç olayini arastirmakta olan ATF ajani Doug Carlin'e (Denzel Washington) hiç umulmadik bir anda rehberlik eder.New Orleans'taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanin ardindan kanit toplamasi için çagrilan Carlin, insanlarin beyninin içindeki ?deja vu'larin herseyden daha güçlü oldugunu kesfeder. Bu da, yüzlerce masum insanin hayatini kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuga çikmasina yol açar.
izlemeyenler yorumumu okumasın önce filmi izlesin'belki de yapmışımdır' mantık hatası olduğunu söyleyen arkadaşlar bu sözü atlıyorlar heralde,zaten bu tarz filmlerde real ölçüde bi mantık aramak filmin vereceği tadı kaybetmekten başka bi şey katmaz sizlere; çok keyifliydi hatta heyecan vericiydi özellikle dürbünlü sahneler :)) 9/10
Şimdiye kadar izlediğim en iyi fildi... 2006da sinemada izlemiştim zaten, geçen gün bir kez daha izledim ve aynı keyfi aldım. Ölmeden önce izlenmesi gereken 10 film arasına girer...
Denzel Washington kendini aştığı hatta tek başına alıp götürdüğü farklı ve sizi bir hayli etkileyecek konusuyla aksiyon ve gerilimin dozunun bir hayli fazla olduğu çok sağlam bir film şiddetle tavsiye ediyorum iyi seyirler...