Deja VU->> Bilim kurgu yanı uç noktalara kadar çıkan abartılarla dolu olmasına rağmen GüzeL bir ''bilim kurgu/aksiyon''du..
Filmin gereksiz yanı; şipşak başlayan bir bakışlık aşk ,, abartılan ve övünçle filme konulan Amer. teknolojileriydii -
Ama yinede Filmin üstüne kurulu olduğu bir konsept ,,bir teori varr..Dikkat edersenizz Filmde DanzeL W. bile bazı şeylerin nasıl olduğuna şaşırıyor ve soruyor:
-Bizim onu izlediğimizin farkında mıı diyor..
Aldığı cevaplar:
--uzay üzerinde yeni bir zaman boyutu olduğu..Geçmişin bu şekilde sorgulanabileceği oluyorr.(tabi çook daha fazla teorilerle dolu (einstein teorileri)
-haL böyle oluncaa
Danzel-bu nasıL oluyor??diye isyan ediyor.masaları deviriyor ,efelik yapıyor..
--Sonra (DanzeL ):benim anlayacağım dilde anlat diyerek kendisini teorilerle pışpışlamaya çalışanlardan daha somut bilgiler bekliyorr...
>bu şekildeki vs.leri atlarsanız film sizin için tadını yitirir..hatta ve hatta bir azaba dönüşür diye düşünüyorum..Bir de filmde size göre mümkün olmayan ihtimaller varsa film baştan sizin karşınıza 1-0 yenik başlıyor..Başka bir nokta ışınlama..Bu konuda günümüzz teknolojisi ve bilimi birçok uğraş vermektedirr..Ne yazık ki dünya üzerinde nano-teknoloji sahibi olmayan ülkemizde bu teoriler bile hayal olarak görülmeye yetiyorr..Dipnot olarak çok şaşkınlıkla takip ettiğim ışınlanma olayı ,fizibilitesi üzerindeki çalışmalar hakkında bildiğim:Dünya üzerinde bu çalışmalara çok büyük paylara sahip fonlara yer verildiğidir..ayrıca ışınlama şuan için ışık ışınları üzerinde ve uzun mesafelerde yapılabiliyor...(dünya-uzayy-Aksarayy gibi:)..(bkz.google quantum kabinleri, ışınlanma,einstein teorileri(zaman)..filmde de bundan söz ediyorlar (sadece ışınlarla denendiği insanla denemenin tehlike yaratabileceği ) v.s v.s v.s.. bu işin bilim kurgu yanında mutlaka abartılar olacaktır..Ama sizlere aktardığım bilgilerin kulağıma çalınmış olması filme olan ilgimi arttırdı..Bence film güzeL olmuş..kadro çok iyi...Yönetmen (top gun,Devlet düşmanı,sosyete polisi 2,Gazap ateşi,Domino..) filmlerinden tanıdığımız Tony scott..Yapımcı birçok iyi projede imzası bulunan Jerry Bruckheimer..Müzikler çok iyiydi..Afişler süper..Eksikleri olan ..Zaman zaman saçma gelebilen..Hızlı bir aksiyondu..Film bilim kurgu severlerin hoşuna gidebilecek bir film.. 8/10 Saygılarr :)