En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
throughout
Takipçi
367 değerlendirmeler
Takip Et!
5,0
26 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Yeşim ustaoğlu çok başarılı bir yönetmen.. ama bu filmde, pandoranın kutusu filmindeki güçlü etkiyi hissedemedim... fakat sonuç olarak tabiki iyi bir film.. belli bir etki yine var ve çok doğal bir anlatım tarzı var yönetmenin.. başrol oyuncusu çok iyi.. izlenmeye değer 8/10
bence bu film’in biraz boğucu bir havası var,ağır ilerlemekte vede insanı pek sürüklememekte.ama karadeniz’in o eşsiz güzellikleri ve anlattığı hikaye filmin artılarından izleyip izlememek biraz da size kalıyor.bu arada rumlar’ı çok acındırması biraz anlamsız olmuş...
filmde kamera beni çok rahatsız etti.sanki tek kamerayla çekmişler gibi filmi.belki de öyledir.şaşırmam.başlangıçta insanın hoşuna gidiyor tek kamera olması filmin içinden biri gibi hissediyorsun ama bu duygu çok uzun sürmüyor.film izlenmeye değer mi diye merak eden biri olursa çok şey beklemeden izlesinler deri.
bizler birgün dram dan başka konulardada film çekilebileceğini anlayacağız.ama o dönemleri sanırım bizim çocuklarımızın çocukları görecek.ama hiç değilse bizim yaşadığımız zamanalrda şu dram film lerini bari iyi yapsa neolur.yinemi uyuyacaz bu filmde yoksa
Yeşim Ustaoğlu'nun "Güneşe Yolculuk" filmini sinemada izlemiştim. Kısaca şunu söyleyebilirim 'masalsı gerçeklik' Film çok başarılıydı, bununda öyle olduğuna inanıyorum. Bende sabırsızlıkla bekliyorum.
Hayatımda izlediğim en kötü türk filmi. Beş dakikada anlatılacak şeyi bir saatte anlatırsan olacağı bu. senaryo zayıf sinematoğrafi ise iyi ama hikaye olmadıktan sonra neye yarar. Diyaloğ desen yok onun yerine insanların duyguları hikayeye tercüman olsun denilmiş ama bu da zerre kadar başarılamamış.Başrol oyuncusu kadın iyi ve yönetmeninde başarılı bir tercihi olmuş.
Gerçeklerle yüzleşmek her insanın, her toplumun kaldırabileceği bir şey değildir... Bir gün gelip yaşanılan acılar alır intikamını bizlerden... Yada biz zaten vijdan azabı ile çırpınırız intikamı beklerken özlemle... Ermeni,kürt,rum,türk,süryani,yezidi,çeçen... Bir gün kapımızı çalar acılar... Yeşim hanım kapınızı çalıyor... Sizi çağırıyor...
konu iyi ,herkes yada milletlerin pozitif manada yüzleşmesi gereken geçmişin dramlarından seçilmiş olması. mekan atmosfer iyi seçilmiş .Karadenizin kıyısından yaylalarına bir zamanların özlenen mekanları Ayşenin gayretli oyunculuğu ,amator oyuncuların acemiliklerini zorda olsa hissettirmemekte senaryoda kurguda ve vurguda eksikliklere gelince Ayşenin Rum olduğu sahneler çıkmaya başlarken tarihe göndermeler yapılarak sürgün yada mubadeleye ait görüntülerin tarafsızca canlandırılıp kurguya eklenmesi gerekirken muhtemelen bütçe nedeni ile yapılmamış ,seyircinin hayaline bırakılmış Ayşenin mektup içeriğinden muhtemelen Yunanistanın bir köy yada adasına gittiği varsayılsada alt yazının olmaması filmin seyrini çıkmaza sokmuş . ancak yol ortasındaki yaşlı kadınla Türkçe konuşması Havza ve Tirebolu kokenli bu insanların dramının zirveye çıktığı ve sorgulanmaya başlandığı sahneler. aynı suyu içen aynı toprağı kullanan insanların başına siyasetin neden ayrımcılığı ve ayrıştırılıcığı dayattığının sorgulandığı anlar .derken .filmin sonundaki o sararmış fotoğraf kayıp yılları ve mesafeleri bir anda ortadan kaldırmakta filmin vurucu ve son sahnesi olmuş.
Görüntüler çok iyi fakat Karadeniz deki halkın yaşamı çok iyi algılanmamış ve diyaloglar doğal değil. Karakterlerden bazıları İstanbul Türkçe'si ile konuşuyor neden? Herkes konuşurken filmin konusuna hizmet ediyor tamam ama doğaçlama yok, komedi yakalanmaya çalışılırken saçmalanmış (çiğ balıklar). Bazı Türkçe konuşmalar dahi anlaşılmıyor ses kötü. Sinemada maalesef bir yanlış 3 doğruyu götürüyor..
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.