jadetuana
14 Nisan 2006 tarihinde eklendi
İzlediğim en ilginç Türk filmlerinden biriydi.Bana daha çok Avrupa filmlerini hatırlattı.Kadrosu çok zengin bir yapım.Sanki her diziden birer ikişer meşhur oyuncuları seçmişler gibi.Hikayeler çok ilginçti.Olayların birbirlerini tamamlamaları,kurgu çok iyiydi.Hikayelerden bir kaçı sıksa da diğerleri güzeldi.Bazılarından çok etkilendim.Yelda Reynaud'la İsmail Hacıoğlunu yer aldığı hikaye ile filmin sonundaki hikaye çok etkileyiciydi.İzlenmesi gereken güzel bir film
bi kere kesinlikle bu puanı haketmiyor.farklı konuları hiçbir şeklide birleştirememiş sürekli masallara göndermeler yapan ama bence ana amacına ulaşamayan bir yapıt.eger farklı hikayeleri birleştirmek istiyorsan ucuz romanı kendine örnek almalısın bilemedin crash derim ben.kısacası zaman kaybı
film bnce o kadar harika bi şey değildi hoştu sadece bazı oyuncular çok sırıtmış filmde erkek oyuncular hayran bıraktı gerçekten çok güzel oynadılar hele güven kıraçla nejat işler nefisti şevket çoruhu unutmamak lazım tabi ki
Film benim için oyuncularından ileri gidemedi..yani konu!!nsıl bişi olduğunu bilmiyordum tamamen nötr gittim filme aklımda biraz mehmet günsür vardı:P yönetmenler açısından gelecek için umutlandığımı söyleyebilirim oyuncuklar harıkaydı gerçekten...onlar alıp götürdüler!!!
güzel konusu daha ii çekilebilirmiş,oyuncu kadrosuda ii filmin aslında ama bazı kopukluklar ve olmayacak rastlantılar vardı filmde.genede fena film değil 10/6
filmde çok farklı konular tek çatı altında toplanmaya calısılmıs.fakat gereginden fazla oldugu için fazla iyi olmadıgını düşünyorum.olaylar cok fazla oldugu için bir konu tam bitmeden başka bir hikayaye başlamışlar.bence fazla kaliteli bir film değil..
Çok başarılı bir deneme olmuş. Herkesin beğenmeyeceği ve muhtemelen gişede yatacak bir film ama ben 10 üzerinden 8 verdim. Bence hak ediyor. Görüntüler kusursuz (yönetmene tebrikler, büyüleyici). Müzik çok güzel, kurgu çok güzel ama bir eksiklik var. Gökhan Kırdar çok güzel yapmış müzikleri hemen dikkati çekiyor zaten; klarneti kime çaldırdı bilmiyorum, belki kendisi çalmıştır Hüsnü Şenlendirci gibi bir büyük usta çoşkusu yaşatmıyo! Çoşkulu bir klarnetle final sahnesi herkesi ağlatabilirdi. Ha bir de sözüm finalin kurgusuna, herkesi finale toplamanın bir gereği var mıydı? Bırak dağınık kalsın :)) Altan Erkekli, Kemal Sunalın Düttürü dünyadaki karakterine benzemiş ama güzel olmuş be. Eleştirmek kolay, ben beğendim. Verdiğim paraya da zamana da helal olsun....
filmdeki oyunculuğa bir şey demiyorum. sadece oyunculara öyle bir senaryoda, öyle bir yapıtta oynadıklarından kızıyorum. istanbulu bir öcü gibi göstermişler 5 öykü var ve istanbul beşinde de bir batak bir çirkef yuvası gösteriliyor. tamam duygu yoğunluğu ile örülmüş bir filim dolayısıyla böyle işlenmesi gerekli ama bu yapıtı hazırlayanların senaryoyu yazanların hiçbiri bence istanbulu sindirmiş bırak sindirmeyi ucundan tanımış değil. duygusal bir yapıt
we perde klarnet sesi ile açılır.. filme Gökhan Kırdar abimiz müziklerini yaptığı için gitmiştim. iyiki de gitmişim, çok güzeldi. ama müzikleri daha da güzeldi... exellecent kıwamında :) altam erkekli’ ye sözüm yok ihanet we klarnet diyorum
kül kedisi, kırmızı başlıklı kız, uyuyan güzel, pamuk prenses ve fareli köyün kavalcısı masallarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir tür alaycı dönüştürüm filmi...masalımsı bir anlatımı var, ancak film o kadar da güzel değidi.Film daha da güzel olabilirdi!!!
Gerçekten çok iyi bir kadro...İstanbulda her gün olabilecek olaylar..izlerken sıkılmayacağımız bir film...5 tane farklı hikayenin olması ve bu hikayelerin birbirlerine ilginç şekilde bağlanması filminde değerini arttırıyo..Eğer elinizde 1 den fazla film varsa ve karar veremiyosanız bence hiç düşünmeden Anlat İstanbulu seçin...