umayb89
14 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Filmde yaşlı bi adamın küçük yaşta bulup yetişdirdiği kıza olan aşkı anlatılmış. Adam ilk başta kıza olan aşkı yüzünden bencil davransa da daha sonra bu duyguyu üstünden atarak doğru olanı yapmış ve kzın hayatından çıkmıştır. Kim ki duk'un diğer filmlerinden de analaşılabileceği gibi film beden dili ağırlıklı ilerleyen sanatsal yönlerini çok iyi vurgulayabilen bir filmdir. Film gerek çekildiği yerle gerekse de yöresel Kore müzikleriyle mükemmelliğe yaklaşmışır. Fakat bu tarz filmleri genel izleyici sıkıcı bulmaktadaır. Bunun nedeni ise çok açıktır. Herkes her sanattan zevk alamaz. Onun için bu film hakkında olumsuz yorum yapanlara da saygı duyuyorum. Saygılarla...
bilinmeyen bi anaforda bulunmak gibiydi bu film.izleyenin fikirlerini nasıl böyle istediği gibi değiştirir bi insan,önce sevdiriyor sonra nefret ettiriyor sonra tekrar sevdiriyor.seyirciyle dans ediyor resmen.mükemmel bir film.en az malzemeyle en fazla yoğunluğu yakalamış bi insan kim-ki duk. biraz kasarak enstrümentalde diyebiliriz.sözcüklerle bile anlatılması zor olan o duyguları müzikle ne kadarda güzel anlatıyor.hatta yorum bile yapamıyor insan gerek finali gerek filmin ortası hakkında bile iyimiydi kötümüydü,anlayamıyor.söylediğim gibi gercekten anaforda gibi hissettiriyor.
İnanılmaz bir görsel şölen.. Fotoğrafımsı sahneleri ve muhteşem müzikleriyle, sözsüz konuşma sanatı,ancak bu kadar iyi anlatılabilir.. Bana kalırsa, konu oldukça sarsıcıydı.. Oyuncuların perfonmansına ise diyecek yok.. Ben daha önce zaman ı ve boş evi izleyebilmiştim..bu akşam yayı izledim..ve gerçekten hepsinin tadı ayrı ayrı çok güzel..hepsinin yeri bende farklı..
Kim Ki-Duk'un on ikinci filmi ?Yay? ve her zamanki gibi yönetmen sinemasal tarzını konuşturuyor. Kim Ki-Duk, yine çok orijinal bir konuyla tek mekanda bir sinema keyfi sunuyor. Günümüz dünyasının getirdiklerini bir teknenin içerisinde anlatıyor. ?Boş Ev? ile çıkışını daha da artıran yönetmen, ?Yay? ile de çıkışını devam ettirmiş ve Uzak Doğu sinemasının çıkışta olduğunu da bizlere hatırlatmış. Son yıllarda aşkın farklı tariflerine yönetmen, farklı bir yorum getirmiş. İzleyenlere farklı duygular sunan filmin diyalogsuz tavrı izleyenleri bir an bile olsa sıkmıyor ve senaryosu kusursuz işliyor. Sahnelerin müziklerle uyumu ve Kim Ki-Duk'un denizin ortasındaki bir tekneden yakaladığı planlar göz kamaştırıcı bir resme dönüşüyor. Müzikler dışında pek bir diyaloga sahip olmayan filmdeki sessizlik bizlere seslerden daha çok şey anlatıyor ve Kim Ki-Duk simgesel anlatımıyla filmini süslüyor. ?Öleceğim güne kadar bir yay gerginliğinde güzel, güçlü bir ses gibi yaşamak istiyorum.?
Ya bu adam beni öldürecek yaaaa anlamııyorum beynindekileri,düşündüklerini tek kelime kurmadan bu kadar güzel hoş sade nasıl anlatıyor.Bu adamın filmlerini arkadaşlarıma falan izletsem böyle film mi olur der eminim.O yüzden ben tek başıma izliyorum Kim-Ki Duk filmlerini ve müthiş haz duyuyorum son filmi Nefes'i henüz bulamadım.Ama bulurum kesinlikle ne yapar ne ederim.Tavsiyem oturun bu filmi izleyin.Ve kendinizden geçin daha doğrusu bu adamın bütün filmlerin de.
Tek mekan,asgari düzeyde replikler ve bir avuç oyuncuyla nasıl bir şaheser yaratılır bizlere gösterdi Kim-Ki duk. Son zamanlarda yükselişe geçen yönetmenin adını çok daha fazla duyacağımıza inanıyorum.
bir düşünür, bir ressam, bir fotoğrafçı, bir filozof bir metafizikçi,bir nlp uzmanı,bir sanatçı,belki de bir mesih...
kim ki duk filmlerini anlaşılmaz bulanların çoğunluğunu gördükçe içten içe mutlu olmamak elde değil, kim ki duk filmleri perdeye dökülen simya gibidir,kim ki duk'u anlamak ise sanattır.
görüntülerle müziklerle ve repliksiz bir film yapılabilir. Açıkçası bu filmi izleyince aklıma uzak geldi. Gerçekten çok değişik bir film ilk kim ku-duk filmim ve bunun arkası gelicek. cnbceye teşekkürler bu filmi t.vye taşıdıkları için. başroldeki kız oyuncu ve yaşlı adam gerçekten çok iyi bir performans sergilemişler. 10