Bıkmadan defalarca izleyebileceğim aynı zamanda dinleyebileceğim keyifli ve inanılmaz doğal çekimlerle yapılmış bir Türk belgeseli.Almanyada yaşayan bir Türk yönetmenin elinden çıkmış olması da ayrı bir olay keşke İstanbulda yaşayan bir yönetmen çok daha önceden böyle bişey düşünüp yapsaydı dedim.Fatih Akını takdir ettim.İstanbulun müzikleri birbiriyle harmanlanmış ve o kadar hoş olmuş ki...alaturkadan rape,rocktan hicaza,kürtçeye,romana...Özellikle Babazulayla Aynura bayıldım.Daha ne olsun diyorum 10 puan veririm ben bu belgesele.
Şimdi izledim ama sinemada değil de evde izlediğim için pişman oldum.Hem kulağa hem de göze hitap eden muhteşem bir film.Eminin tekrar tekrar izleyeceğim.Kesinlikle bir tür müzikal olmuş.İzlenmeli şiddetle tavsiye ediyorum.Emeği geçenlerin eline sağlık...
Mükemmel.... Biraz müzikle, istanbulla, hayatla alakanız varsa kaçırmayın. Türkiyenin eksik bir tarafı bence bu film. Zira bir belgesel, hele de müzikle alakalı bir belgesel ki izledikce bunun gibi daha birçok film çekilmesi gerektiğini düşündüm. Çünkü çok zengin bir kültür eşiğindeyiz, dört yanımız kültür, müzik, sanat... Teşekkürler Fatih Akın ve Alexander Hacke.
ne desem eksik kalacak, kesinlikle izlemeden anlaşılacak gibi değil.. Fatih Akına ve bu fikri sunan Einsturzende Neubauten'in basçısı Alexander Hackee böyle güzel bir iş çıkardıkları için teşekkür ediyorum.. Fatih Akına bir kez daha hayran oldum.. müzik olarak mekan olarak politik olarak herşey dozunda olması gerektiği gibi..
mükemmel mükemmel mükemmel.İstanbulda yaşamayı seviyorum.Bu belgesel istanbula gerektigi degeri vermedigimizi de gösteriyor.Ama ne kadar hoyrat davransakta istanbul bakirligini koruyacaktır.
istanbul ancak bu kadar güzel anlatılırdı.... kurgu ve ses harika,görüntüler harika,sıkıldıkca izliyorum müthiş bi film çekmiş fatih akın ayrıca sokakta müzik yapan siyasiyabend elemanlarına hayran oldum inanılmaz güzel müzikler yapıyolarmış ve cok da orjinal tiplerdi belgeselin en ilgi çekici kısmını oluşturuyorlardı bu adamları canlı dinlemem lazım...
Yaklaşık 10 kere izlediğim muhteşem belgesel.. Rakı masasında "izlenebilecek" tek türk filmi :) İstanbulun parçalarının -manen ve cismi olarak- nasıl büyüleyici bir bütün oluşturduğunu anlatan, ve İstanbul'u özellikle siya siyabend kısmıyla çok gerçekçi sunan belgesel film. İzlemediyseniz hiç vakit kaybetmeden filmi alın ve büyülenin derim.