Ogulcan B.
17 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Garip ve sıradışı bir den önce reklam sektörüyle ilgili olduğu için izlemek istemiştim tam olarak istediğimi alamadı olarak sürükleyici diyebilirim ama yeterince etkileyici bir film değil bunun nedeni de heralde biraz fazla garip sahneler ve yeterince duygu yüklü sahnelerin olmayışı bir reklamcının çöküşü denilebilir yani nasıl bir uyuşturucu kaçakçısının çöküşü temalı filmler varsa bu filmde de hemen hemen yetenekli bir reklamcının çöküşü anlatılıyor ilerledikçe garipleşiyor demek istediğim sahnelerin içerikleri,zaman zaman Jean Dujardin'in karakterinin reklamcılık sektörüne ait görüşlerini aktarması da güzel olmuş.Son olarak ben filmi pek beğenmedim yani yeterince bana etkileyici gelmedi fakat farklı bir film ve sıradışı bir film izlemek isteyenler için tavsiye edebilirim.
Gerçekten söyleyecegi saglam bir sey olan filmlere gitgide daha az rastliyoruz. Ben sahsim adina böyle filmleri daha çok seviyorum. Içi bos aksiyon filmlerindense 9,90 gibi filmler benim için altin degerindedir.Filmin kurgusunda ve içeriginde zaman zaman sarkmalar,gidip gelmeler olsa da film kendini rahatlikla izlettiriyor. Reklam dünyasi hakkinda yapilmis -en azindan benim bildigim- en akilda kalici film.
Belli bir zeka seviyesinin üstüne hitab eden hayatın sahteliklerine eleştirsel bakabilen insanların seveceği bir fil. maskeli beşler gibi filmleri izleyip bu ne ya böyle filmmi olur yazmayın. Bu film kaliteli arkadaşlar. Gerçekten farklı başlayıp farklı bitiyor. Son zamanlarda izlediğim en ilginç filmlerden en az 7-8 puan hakediyor.
99 frank ya hayatınıza damgasını vuracak yada size hiç bir şey ifade etmeyecek ama kesinlikle arada kalmayacak bir film, bence hem işleniş tarzı hemde vermiş olduğu mesajlar bakımından mükemmele yakın yapıt.
kesinlikle boş bir film degil. cok renkli ve bircok filmden özellikle içi bomboş coğu aksiyon filminden iyi. zevkler ve renkler tartışılmaz tabiki ama özetle şunu diyebilirim : teması olan renkli bir film komik öğretici eğlenceli düşündürücü
Böylesi bir filmin 4.9/10 alması,9.90lık hayatın acı gerçeklerinin kanıksanması anlamına geliyor olsa gerek.modern dünyanın tüketim alışkanlıkları sıradışı ve acıtıcı olana bu kadar rağbet ediyor.7.5/10
genel anlamda begendım ama gereksız efektler fransız fılmı oldugunu bellı eden komedı unsurları cok fazla bence..konusu acıkcası ucuk ve bence saçma.ama kalıtelı oyunculuk ve cekımler..farklı uslupla anlatılması guzel ama butunlugu olmayan bır konuydu ...6-7 gıbı bır sey....ama daha ıyı degıl..
Bence gayet farklı ve kaliteli bir film uzun uzadıya birşeyler yazmaya gerek görmüyorum sonuçta herkesin film tercihi ve beğenisi farklı ama 4,7 gibi komik bir puanı kesinlikle haketmiyor.
filmin bu puanı hak etmediği kesin. Ha başyapıttı diyemem ama birbirinin kopyası haline gelmiş hollywood filmlerini izlemektense bu özgün seneryolu filmi tercih ederim. puanıda en azından 7,5/10 olmalı bence
müthiş bi filmdi, tüketim dünyasını irdeleyen güzel bi hikaye. puanının bu kadar düşük olmasına gercekten cok şaşıyorum.ama bence puanı ne olursa olsun izlenilmesi gereken bi film. 710
film hakkındaki tüm yorumlar olumlu olmasına rağmen neden 10/4.3 puan almış buna anlam veremedim...gerçektende tüketim toplumlarının ruh halini analiz eden gerçeküstü sıradışı bir anlatımı var...ayrıca jean dujardinîn performansı da harika...