kemerlee
2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Tam bir propaganda filmi, şeytani kötüye karşı kendi karalarıyla yaptıkları fedakarlıkla savaşa katılan batılı kahramanların! klişe yumağına boğulu hikayeleri.
Film ve oyunculuk tartışılabilir ama ben filme hava savaşının gözünden baktım.1.Dünya savaşı filmleri sinamada çok bulunmuyor özelliklede dönemin uçak çarpışmaları.Bu açıdan beni tatmin eden bir filmdi.
Filmi beğendim. Özellikle havadaki savaş sahneleri mükemmeldi. Dönemi de çok iyi yansıtmışlar. Romantizm de de bir nebze başarılı olunmuş. Ancak filmde bir durağanlık bir hamlık var. Yani heyecanlanıp kendinizi kaptıramıyorsunuz. Film boyunca pek sıkılmadım ama süresi daha kısa olsaymış daha iyi olurmuş. Hani filmin konusu da hoşuma gitti ama çok düz bir film olduğundan akılda kalıcı tek yanı görsel efektleri olacaktır. Filme renk katabilseler ve senaryodaki zemini iyi doldursalarmış daha iyi bir film olabilirmiş. Kısacası izlenebilir güzel bir film olmuş, 8 puanı hak ediyor...
Süresi gerektiğinden fazla uzun tutulmasaymış belki daha az sıkıcı br film olabilirmiş..Ben film izlerken sadece şimdiki savaş uçaklarını düşünerek vaybe dedim teknoloji ne kadar ilerledi..Bide tabi köpek niyetine beslenen aslan var:)İlginç..
Ya bu ne böyle allahınıza. Hayatımda izlediğim en feci savaş-dram filmlerinden biri. Yani hangi akla hizmet böle bir film ve de kötü oyuncu ve de oyunculuk olay yapılır anlmadım. Hele de türkçe seslendirmeler bir facia. En çok üzüntü duyduğum şey Jean Reno gibi bir oyuncunun bu filmde oynaması idir.