erzincansporlu
11 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Bu filmin kalitesini eleştirmeden önce filmin zaten aşikar olan kalite değrelerine bakmak gerekir. Oyncular zaten belli, yönetmen hakeza, peki gelelim senayoya, yani arkadaşlar bu filmin senaryosunu yazan ve filmi yöneten acaba bizim kadar akıllı değil mi? Film gerçekten mükemmel... İzleyin 9/10
Film alışkın olduğumuz banka soygunu olayından ibaret aslında sadece biraz daha kötü bir soygun. Bütün rehinelere soyguncu tulumu giydirilmesinden başka bir espri göremedim filmde. Soygundan sonra soyguncu bankada saklanıyor ve ne işse hertürlü olayı çözebilen dedektiflerin ve polisin bankada kaç kişi olduğunu anlayabilecek teknik donanımları olmuyor bu filmde (ısı dedektörü bile yeter hadi olmadı K9 lar nerede :) ) Zaman kaybı otomatik portakalı izleyin bence :)
İçerideki Adam uzun zamnadır izlemek isteyip izleyemediğim bir filmdi. Çok başarılı ve güzel bir film olduğunu duydum hep. Buda sanırım beklentimi yükseltti. Belkide bu yüzden beklediğimi pek bulamadım bu filmde. Film bana pek inandırıcı gelmeyen bir soygun sekansıyla başlıyor. Boyacı kılığına girmiş bir kaç kişi ellerini kolarını sallayarak bankaya giriyorlar. Açıkçası bu sahne bana pek yapmacık geldi. Film izlenmesi zor bir şekilde ilerliyor. Kullanılan Flash Forward’lar hayli yorucu. Ve filmin finali sanki biraz askıda kalıyor gibi. Herşeye rağmen zevkle izledim ama beklediğim gibide değildi açıkçası. Ama izlememiş olanlara tavsiye edebilirim. En azından D. Washington için.
uzun süredir filmler bayağı sıkıcı ve tatminsiz geliyordu. fakat bu filmi izledim ve biraz kendime geldim. gerçekten çok hoş. ---- --- ayrıca müzikler harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
filmi dün izledim ve bayıldım. basit bir soygun filmi gibi görünse de öyle olmadığını sonradan anlıyorsunuz. çoğu filmde mantık hataları vardır ama bu filmin ustaca düşünülmüş olduğu apaçık ortada ayrıca oyuncular mükemmel. bence herkes vaktini ayırıp izlemeli.
Hep hiperaktif: Denzel Washington... Hep naif: Cliwe Owen... Hep zarif: Jodie Foster... Yüzünde yaşlılığın izleri birer birer belirirken, starlar alemine bir değişmez gerçeği bir kez daha bas bas bağırıyor bu filmle Jodie Foster: Ben Ölmem! Filmin kendisinden önce Foster'ın varlığına derinlemesine dalmam, kesinlikle her halinden büyülenmiş olmamdan kaynaklanıyor.Çünkü hakikaten asaleti kendisinden önce parlıyor Foster'ın; doğallığı, zaraferi, muhteşem bebek gülümsemesi, harikulade güzelliğine alkış tutuyor... ve filmin en beklenen kareleri haline geliyor ilk baştan itibaren, içinde olduğu sahneler... (OWeN yine naif... Bu adam en azılı katili bile soğukkanlılıkla oynayabildiği için belki de, buram buram tehlike ve vahşet kokanlardan ve ille de dişlerini gösterenlerden daha iyi kıvırıyor gerilim türünü. Çünkü adamın ruhu sinsi bi kere. İstemeseniz de geriliyorsunuz yani... (WasHingTon yine hiperaktif bir çocuk gibi. Ama sorgu sahnelerindeki doğallığı, sanki filmin başrol oyuncusu değil de, "geçerken uğradım" diye fısıldayan bir konuk oyuncu havasında olduğundan, daha da sempatik bir hal almış. Özellikle "sutyen ölçüsü"ne çok güldüm. Bu filmi izleyin. Bir bankayı soymamak için yapılmış en iyi soygun planını seveceksiniz.
Bu tarz filmler genelde çok klişedir ama bu film klişelerin dışına çıkıyor.. İyi oyunculuklarla beslenen güzel bir senaryosu var.. Bu türü çok sevmediğim halde bu filmi beğendim, başarılıydı..