medjai78
21 Eylül 2006 tarihinde eklendi
herkez korku filmi bekliyerek kötü demiş gene. köy filminide böyle harcadılar. tamam film diğer filmleri kadar güzel olmasada ççok kötü demekte suç.izlenebilir.
yukarıdan ve aşağıdan sarkan mikrofon yüzünden filmi pek izlemeyemedim. çizgi romandan uyarlanan filmleri sevenler için izlenebilir. ama ban sorarsanız vakit geçirecek daha iyi şeyler bulabilrsiniz.
Fragmanını izlemeden gittim, ne konusunu ne de hikayeyi biliyodum.Tamamen korku temalı bir film beklerken dandik bir film buldum.
Hayalgücüne saygım sonsuzdur ama sizi konunun içine çekecek kadar güçlü değilse hiç bi anlamamı kalmaz..Çok büyük hayal kırıklığıyla söylüyorum beğenmedim..
ne iyi ne kötü, bazen sacma bazen komik bazen korkunç, walla ne olduduğunu nasıl olduğunu anlamadım, ayrıca finali o kdr berbat ki ölece ekrana bakakalıosunuz, bitti mi yani!!!!!! analatılan masal güzel ama, izlenir
Ben filmi beğendim. Özellikle uyandırdığı merak duygusu filmi su gibi izletiyor. Biraz daha özenilseymiş daha güzel olurmuş ama ben bu halinden de etkilendim doğrusu.
yönetmenin tüm filmlerini izlemiş biri olarak bu yapıtı beni hayal kırıklıgına ugrattı.belki canavarın cıktıgı anlardaki sesler daha az kullanılsa baya bir cocuk filmi olabilir.hafif eleştrisel olması ve crash tarzı oluşturmaya calışması(ki bu görüşü daha sonradan yorumları okudukça kazandım)bu filmi kurtarmaya yetmiyor.
film genelde iyiydi özellikle ilk yarısı gerçekten güzeldi fakat ikinci yarının 10. dakikasından itibaren senaryodan ötürü fiderek dağınıklaşmaya ve sıradanlaşmaya başlıyor. İkinci yarı daha özenerek yazılmış olsa idi çok daha iyi yerlere gelebilirdi ama bu durumuyla sıradan filmler kategorisini geçemez.
Beyazperde.com'dan mutlaka bunun yayınlanmasını istiyorum lütfen.Üçmaymuncuk;baba,ogul ve kutsal ruh yani hz.isa,Çimsırtlanı;bush,story ise ıraktır.Benim siyasetle asla işim olmaz ama bu lütfen yayınlansın.İyi seyirler...
arkadaşlar filmin başlangıcı güzel gibi olsada konu olarak bütün ele alındığında çok saçma bir film. insanlar nasıl oluyorsa hemen periye inanıyorlar .bunun yanında ara ara mikrofonlar görünüyor ekranda :D ayrıca şunu da söylemek istiyorum koca salonda sadce 3 kişi seyrettik filmi:D
Film hemen başındaki basit, kısa bir canlandırmayla deşifre ediyor kendisini: Eski zamanlarda suda yaşayan insansılar karadaki insanlara geleceği haber verirdi. Onları uyarırdı. Ama zamanla insanlar kıyılardan çekildi, kendi dertlerine düştü ve "narf"ları dinlemeyi unuttu. Sudan gelenler, insanlar arasında seçilmiş olanların kendilerini dinlemesi için gençlerini onlara göndermeye başladı. Ama canavar çimsırtlanları genç narfları avlamak için fırsat kollar. İnsanlara ulaşan genç narfların hayatı onları almaya gelen Eatlon Kartalı'nı beklerken tehlikededir. Shyamalan'ın sinemasının ana motifi olan ille de inançlı olma ve inancı yitirse de geri kazanma çabası, Christopher Doyle'un eşsiz görüntüleriyle Paul Giamatti'nin grotesk ile melodram arasında gidip gelen oyunculuğuyla iyi bir filme dönüşüyor. yalnız önemli bir kusuru var Shyamalan'ın: Kendisini fazla beğeniyor ve önemsiyor. O kadar ki filmde geleceğin liderine, yazdığı kitaptaki fikirlerle esin verecek olan yazarı bile kendisi oynuyor. Bu karakterle eleştirmene yaptıkları ve "Köy"deki fikirleri birleşince başımıza yeni ve arsız bir Spielberg kesilebilir!
şunu kesinlikle anladım ki night shyamalan artık altıncı his'ten sonra sınırları çok zorlamaya başladı. ama bu sınırları zorlama ona hiç birşey kazndırmaz diye düşünüyorum.nitekim sudaki kız hayatımda izlediğim en manasız, en hayal kırıklığı filmlerden biriydi. filmin türüne gerilim/dram fantastik denmiş ama filmde ne bir gerilim unsuru var(sadece bir yerde hoplatıyor), ne dramı size yaşatabiliyor ,sizi hüzünlendiriyor ne de fantastik kahramanlar sizi etkiliyor. kullanılan yaratıklar ve atmosfer harry potterdan bile vasat olmuş. bir masal diye anlatılmasına rağmen bu kadar da kötü bir uygulama olacağını hiç düşünmemiştim.bundan sonra shyamalan filmlerine gitmeden 1 kere daha düşüneceğim açıkçası. sonuçta kimseye önermiyorum(fantastik film meraklıları dahil) gözünüze yazık.
süperr bi peri masalı sanki özellkle yetişkinler için yapılmış bi modern masal peri kızı için Bryce Dallas Howard muhteşem bi seçim o dupduru güzelliğiyle mutlaka seyredin
gittim-gördüm-Beğendim bence bu aralar izlenebilecek nadir filmlerden biri Şaklaban usta :) ki biz aramızda ona şaklaban deriz yine döktürmüş. kısaca büyüklere masallar