4,3
Testere 2 hakkında görüşlerin ?
16 Aralık 2011 tarihinde eklendi
korku filmi diye gwçiyor lakin ben kormuyor iğrenç buluyorum. sahnelerinden korkulacak bir tarafı yok sadece iğrenç.
14 Kasım 2005 tarihinde eklendi
testere 2 ilki kdr ii bi film ama üstüne fazla bişe koymuyo hatta ticari başarısını gözümüze sokarak bi de 3.filmin habercisi oluyor.biraz cube ve hypercecube filmlerini hatırlatırcasına(hatta jeepers creepers)oyuncu sayısını arttırması sayesinde ilkinden daha hareketli, merakla izlenen ve sonunda dumur olacağımız güzel bir film.her ne kdr eleştirsem de 3.sünü de izlrm tabi!
8 Haziran 2006 tarihinde eklendi
tek olarak bakılınca eh işte güzel bir film denilse de saw’ın ihtişamına yaklaşması söz konusu bile değil.
24 Kasım 2005 tarihinde eklendi
Rekor kıracağını umduğum bu filmden açıkçası hayal kırıklığı ile ayrıldım... Ama niye? Kötü müydü derseniz yok ama ilki bundan daha kompleksti ve de daha güzeldi... 2 filmde ise kompleksli olna yer sadece sonu idi... Ama güzel sahneler de vardı, mesela filminn başındaki sahne harika idi... Hatta o sahneyi görünce tamam oğlum yine manyak bir film izliyorsun dedim ama yanıldım... Bana biraz para için yapılmış gibi geldi... Ama şurası da gerçek, şu sıralarda izlenebilecek en güzel film denebilir... İzleyin görün derim... İyİ SeYiRLeR...
19 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Testere 2 şüphesiz ki büyük başarı kazanan,son derece düşük bütçeli serinin birinci filminin gölgesinde girdi vizyona.İlk filmdeki sınırlı mekan seçiminden sonra,ikinci filmde doğal olarak mekan sayısı biraz da olsa arttırılmış,filme her açıdan genişlik sağlanmaya çalışılmıştır.Olayların işlenişi,yavaş yavaş oluşan karakter bozuklukları ve daha birçok konuda şüphesiz ki Küp ile benzerlikler gösteriyor.Ama bağlandıkları noktalar itibarı ile büyük farklılıklar gösterdikleri de bir gerçek.
Testere 2 bir devam filmi olarak ele alındığında gayet başarılı bir örnek teşkil etmekte,gerilimi yine soluk soluğa yaşatma fakat görmemiz kuvvetle muhtemel serinin diğer filmleri için bize fazla umut vermeyen,kanımca ilk iki filmle hatırlanacak bir seri olacaktır.
16 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Bu serinin bu kadar tutulmasının sebeplerinden birisi korkunç cinayetlerin dahiyane bir şekilde bulmacalarla kurgulanması diğeriyse hayatın değerini bilmeyenlere öneminin anlatılmaya çalışılması, tabi kendini öğretmen sanan bu zırdelinin bunun için izlediği yol her ne kadar sapıkça olsa da o kadarlık kusur kadı kızında da olur değil mi? :) ikinci filmde de birinci filmde olduğu gibi filmin temelini oluşturan ana unsurlar sağlam işlenmiş, devam filmleri genelde ilk filmin başarısıyla tutunmaya çalışan sönük filmler olurlar fakat bu istisnayı oluşturan nadir devam filmlerinden, belki de bunu başarabildikleri için film bitmek bilmeyen bir seriye dönüşmüştür! :)
25 Kasım 2005 tarihinde eklendi
İlk filme gittiğimde salondaki dolu koltuk sayısı 5-10 sayılarıyla sınırlıyken durum 2. film için epey değişikti. filmi izlediğim ilk gün iki sinemaya uğradım.(mekan Samsun) Bu sefer filmin ilgi göreceğini önceden tahmin etmek zor değildi.Testere’yi video fiyasasına çıkana kadar, filmi sinemada izlemiş olan şanslı seyirci kitlesi eşe dosta anlata anlata bitirememiş, film neredeyse efsaneye dönüşmüştü kısa zamanda. ve film nihayet raflarda yerini buldu ve ilk günden ’karaborsa filmi’ne dönüşüverdi.11 Kasım günü gösterime giren film sanki bir Matrix, Yüzüklerin Efendisi, Vizontele ya da bir Gora’nın devam filmi havasıyla topladığı seyirci kalabalığı görülmeye değerdi. açıkçası bu kadarını beklemiyordum. önce tereddüt ettim, acaba gerçekten herkes Testere’ye mi gidiyor diye. Dindedim, bilet alanlara baktım. cidden Testere diyor herkes. İnanın Halka 2’de bile böyle bir durum olmamıştı. Evet, sinemanın birinde durum bu e diğeri. Diğeri de farklı değil, kapısında toplanmış posterinin önünde lak lak yapan bir yığın insan.Filme gelirsek: Hoş olan ilk filmin havası yönetmen değişmesine rağmen korunmuş(büyük filmlerin devamlarında öyle olur ya). hatta ilerledikçe daha iç karartıcı ve daha rahatsız edici bir atmosfer oluşuyor filmde.Başta ilkinden alışık olduğumuz psikopatça aletli,oyunlu! bir açılış sahnesi. sonrasında zaten filmin sonuna kadar bir çok tuzak ve oyun ve tabi ki birbirinden acı ölümler, ölmekten beter eden acı verici durumlar... Daha fazla buruşuk surat ve bulanmış mideleri yanında getiren Testere 2 bir devam filmi olarak gayet iyi bir iş çıkarıyor. aslında çok basit temeller üzerine oturan bir yapısı var filmin. belki de yüzlerce devam filmine olanak sağlayabilecek yapısıyla sinemasal anlamda çok da fazla şey vaat etmiyor olabilir, ama var olanı iyi kullandığı bir gerçek.Başa; bomba bir ölüm sahnesi. ortaya; türlü ’yap-boz’larla bezenmiş tabi ki enteresan ülümler. ve sona; yap-bozun tamamlanmasıyla her şeyin en baştan gözden geçirilip seyirciye ’anaaa’, ’haydaaa’, ’vay anasını yav’ gibi ünlemler dile getirmelerini sağlayacak senaryo boşluklarını, şaşırtmacaları açıklamak. Testere 2 tahmin ettiğiniz gibi bunların hepsini eli yizi düzgün bir şekilde yerine getiriyor. zaten bundan fazlasını beklemek de bana göre çok da doğru değil. zaten hoş sayılabilecek kurgusu, renkleri, senaryosu ve katiliyle(özellikle gerekçesiyle) farklı bir soluk Testere serisi.(7)
13 Kasım 2005 tarihinde eklendi
süper bi filmdi bence..dewam filmi olmasindan dolayi süphelerim wardi ama filmi izledikten sonra hepsiinin kuruntu oldunu anladim:)daha 1.5 saat önce filmden çiktim ve hala etkisindeyimm..gerçekten süperdii..burdan da bisi daha kanitlandi..bu film düsük bütçeli filmlerden biriii..demek ki düsük bütçeyle ii isler yapilabilirmis..
19 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Eğer bu film Testere’nin devamı değil başlı başına bir film olsaydı eminimki çok beğenilecekti. Ama her devam filminin sahip olduğu ve olacağı handikap bu film içinde geçerli.. İlkiyle kıyaslanmak. İlk kez seri filmlerin devam filmlerinden birine yorum yazıyorum. Kişisel olarak bu filmide ilkini beğendiğim kadar olmasada beğendim. Sonuçta tek fark Testere’nin Testere 2’ye göre daha özgün ve başarılı olan searyosu. Geri kalan herşey bence aynı düzeyde. Ne yönetim, ne çekimler, nede oyunculuklar çok farklı değil. Korku - Gerilim türüne meraklıysanız Testere’yle çok kıyaslamamak şartıyla zevk alabilirsiniz.
13 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Bilmiyorum ne kadar doğru ama ilk filmle kıyasladığımda o film biraz daha başarılıydı bence.Ama bu da iyi bir film.Zekice hazırlanmış tuzaklar,dakikalar geçtikçe artan gerilim,(ki gerilim konusunda da bu film daha iyi) filmden bir an bile kopmamanızı sağlıyor.Sürenin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.Ayrıca bu gidişle Testere serisi zekice hazırlanmış tuzaklarının yanı sıra sonlarıyla da akıllarda kalacağa benziyor.İki filmde fonda çalan müzikle ve her şeyin ortaya çıkmasıyla dumura uğratıyor izleyiciyi.Ama bu film benim için kötü bir sonla bitiyor.Bundan sonraki devam filmlerinden de aynı zevki alabilecek miyiz bilmiyorum.
31 Ekim 2006 tarihinde eklendi
gerçekten ilk filmin aksine insanı dahada meraklandırıyor ve heyecanlandırıyor.3 . filmi şimdiden merakla bekliyorum.
1 Eylül 2006 tarihinde eklendi
devam filminden beklediğiniz çok şeyi testere 2 de de görüyorsunuz.görüntü yönetmeni ve senaryo biraz daha iyi olabilirdi.yani o konuda sınıfta kalmasalar bile eleştiriyi hak ediyor.ama filme kötü film demek için kötü film izlememiş olması gerek.izlenmesi gerekenler listesine ekledim ben.10 üzerinden 7 aldı benden(çok bile verdim)
14 Kasım 2005 tarihinde eklendi
Testere 1 ile 2 yi çok kısa zaman aralığı ile izlemiş biri olarak size şunu diyebilirim,"Testere 1 e aşık olmuşsanız bu nahoş gelecek size",tukaka demiyorum ama ilki gibi bir tat aramayın.The others ve white noise fanatiği olarak dipnot geçmeliyim:
"Bu bir korku filmi değildir"
Hepinize eyvallah!
30 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
tek olarak ele alındıgında cok iyi bir film fakat testere serisinin en zayıf halkası.biraz zorlama geldi bana ama kesinlikle kötü degil
30 Aralık 2010 tarihinde eklendi
kurbanların sayısı daha fazla arttırıldı.güzel bir gerilimdi.ama birincisine yaklaşamaz.