ocelott
26 Mart 2007 tarihinde eklendi
saw 2 bire oranla bence berbat çünkü çok basit ve saçma.hele oyunculuklar tamamen amatör.fakat saw 1 mükemmeldi.3 te bire daa yakın bir yapım.ama 2 gerçekten kötü.objektif bir puanlama yapılmamış.çok kötü bir film.
kesinlikle beni şaşırtmadı..yine gerilimi bol olan bir testere filmiyle karşı karşıyayız.ilki kadar ii ve etkileyici..testere 3 ü dört gözle bekliyorum..
ilkinin verdiği gişe başarısı ve eleştirmenlerin beğenisi ile kan ve vahşetin dozu biraz daha artmıştı.yine finalde ters köşeye yatmaktan kurtulamadık biz salondaki seyirciler...
doğal olarak serinin ilk filmiyle karşılaştırmalar yapıldı,bence ilk film çok az bi farkla da olsa daha iyiydi sanki, daha büyük etki bıraktı bende.ikinci filmde kurban sayısı arttırılmış,daha değişik olmuş.genel olarak yine çok güzeldi,izlenmesi lazım.
Bu iki filmi karşılaştırmak yerine ikisini bir bütün olarak alıyorum. Takır takır işleyen bir senaryo üzerine ardı ardına gelen sürprizlerle şaşırtıyor. Devam filmlerinin düştüğü hatalara düşmüyor.(9/10)
aslında bu filmi izleyeli çok oldu ama yorum yazmadım. testere denince aklıma kandan başka birşey gelmiyor.pisikolojik gerilim falan diyolar ama bence deil. akıl oyunu da diolar o da deil.bence testere belli bir seyirci kitlesine haip ediyor.yani pisikolojik konularla ilgilenenlere faLan benim testere 2 yi sevmemenin nedeni testere 2 ile alakalı deil.benim bu filmi sevmememin nedeni filmin saçma olması ve serinin 1. filminin yeterince iyi olmaması.bence bir serinin 2. veya 3. filmi çok seviliyorsa bu 2. veya 3. filmle alakalı deildir bu serinin ilk filimiyle alakalıdır.işte bu yüzden testere ikiyi beğenmedim.kısacası testere 1'i yeterince ii bulmadım
ilk filmde çözmeye çalışmak daha zordu. bu filmde mekan ve insanlar daha çok olduğundan diğerine göre daha aktif bir filmdi. filmde en çok etkilendiğim sahne amanda'nın şırınga dolu havuza girip anahtarı bulmaya çalışırken çektiği acıyı görmekti.sanki o iğneler tek tek bana batıyor gibiydi :( filmin sonu yine ayakta alkışlanacak bir zeka örneğiydi.
Korkunc olmanın ötesinde insan psikolojisine fazlasıyla etki eden bir film.Oyuncu performansları tek kelimeyle mükemmel.Korku,gerilim türünü sevenler mutlaka izlemeli.
filmi sinemada izledim. devam filmlerine karşı değilim ama ne yazık ki iyi olanlar azınlıkta (terminatör2, aliens, vb. ) saw 2 bu azınlığa girmeyi bence haketmiyor. daha iyi olabilirdi.
süper bi filmdi bence..dewam filmi olmasindan dolayi süphelerim wardi ama filmi izledikten sonra hepsiinin kuruntu oldunu anladim:)daha 1.5 saat önce filmden çiktim ve hala etkisindeyimm..gerçekten süperdii..burdan da bisi daha kanitlandi..bu film düsük bütçeli filmlerden biriii..demek ki düsük bütçeyle ii isler yapilabilirmis..
saw kesinlikle bir klasik.senaryo sizi o kadar içine çekiyorki karakterlerden biri gibi hissediyorsunuz.her anı zeka dolu tahminlerinizi ne kadar zorlarsanız zorlayın final sizi şok ediyor.gerilimi ve korkuyu çok güzel bir şekilde harmanlayan ve mutlaka izlenmesi gereken bir film.saw ıı de aynı izden gitmesine rağmen seyircinin zekasıyla oynamayı başarıyor ve finalde yine şok ediyor.saw ııı düşünmek bile tüylerimi diken diken etmeye yeter.arşivlerde yeri hazır sanırım...