Filmin kritiğine geçmeden şunu belirteyim; filmin başında çalınan şarkı 'chad gadya' sanıldığı gibi bir ağıt değil çocuklar için bir ninni’dir ayrıca ibranice değil aramcadır (yani Tevrat’ta kullanılan dini dil) bu konuda detyalı bilgiyi www.mamalisa.com’dan elde edebilirsiniz. Filme gelince, son zamanlarda izlediğim en iyi ve mesajı kesin ve net şekilde iletebilen (ve bunun için sadece üç kadını kullanan) bir politik film var karşımızda. Bana göre filmin en başarılı oyuncusu kesinlikle sade ve doğal oyunculuğuyla (filmin ilk beş dakikasında sanki gerçekten ağlıyormuş gibi doğal) Natalie Portman, bence Portman bu performansıyla bile Oscar’ı almalıydı. Film ilk beş dakikası ve final sahnesi müthiş, ancak final sahnesinde bütün dünya öyle bir mesaj var ki bütün filmi bence özetliyor, seyretmeyenler için anlatmayayım ama bu filmi o final sahnesi ve oluşturduğu mesaj için herkesin görmesi gerekir.
Filmin henüz başında, herkesin dikkatini çektiğini düşündüğüm şarkının -chad gadyaymış adı- esasen bir ninni olduğunu yorum yazan arkadaşların birinden öğrendim. Hiç şaşırmadım, çocuksu bir tarafı vardı zaten o şarkının :)))Filme geçersek: Film beklediğimden daha iyiydi. Ayrıca ajitasyona yer verilmemiş olması kesinlikle daha izlenir kılıyor filmi, zira ben filmin başında 'kesin öyledir' demiştim, yanıldığıma sevindim. Gitaiye konuyu sulandırmadığı için teşekkür etmek lazım...Film her izleyicinin izleyeceği türden bir film değil. Nitekim kimi arkadaşlar 'amma da gereksiz bir film' kabilinden yorumlar yazmışlar. Ancak, 'herşey mi canım aksiyon' diyen izleyici grubundansanız harika bir seçim Free Zone. Mesajını gerek kendini gerekse izleyiciyi sıkmadan net bir biçimde ortaya koyan bir film. Ben şahsen çok beğendim, ancak çok kişinin farklı düşüneceğinden eminim :)))
Gereksiz bir yapım, çok sıkıcı, Natalie nasıl böyle bir filmde oynamış şaşırtıcı, 1 arabanın içerisinde 2 kişinin filmin sonuna kadar konuşmasını izliyoruz,..
portman her gün yeni bişeyler ekliyo oyuculuğuna özellikle film seçimleri özenli ileride konumu için şimdiden iyi işler yaptı. ağlama sahnesi ise etkiledi...