Kadersizlik
    3,6
    Kadersizlik hakkında görüşlerin ?

beck31
    beck31

25 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Teknik açıdan fazlasıyla başarılı, tipik bir 2.Dünya Savaşı Nazi Almanyası filmi.Fakat ufak detaylarıylada olsa farklı birkaç güzellik yok değil.7.5/10
    ermanevir
    ermanevir

13 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
    insanların kadersizliklerinin yüzlerinden okunduğu, her bir karesinin kusursuz bir görsellik içerdiği bir film bu. hayatımın ilk 10 filminden biri. nazi filmi olmasından dolayı önyargıyla gittiğim fakat film bittiğinde yerime çakılıp kaldığım kusursuz bi film kadersizlik. ölüme giden bi yolda yazılmış bi şiir gibi sanki. sinematografik olarak tavan yapmış kamera haerketlerinden ışık seçimine kadar herşeyiyle harika. yazarın kendi yaşamını yansıttığı romanından uyarlandığı düşünüldüğünde insan bu olaylar b udiyaloglar gerçektende yaşandı mı, almanlar(nazi) bu kadarını yaptı mı diye soruyor insan. filmde yahudilerinin lanetlenmiş bi ırk (peygamber öldüren tek millettirler kendileri) olduklarına kısaca değinilsede bu tam olarak açıklanmıyor ve yahudiler buna isyan ediyorlar. insan ailesini ve milletini seçemiyor ve isyandan başka bişey gelmiyor elinden. izlediğim en tarafsız nazi filmi desem sanırım yanlış olmaz. her sahnesinde ölüme gidilen yolculuk kadersizlik. kaderinin kadersizlik olduğu, doğumla başlayan bi çile... şimdi herşey tam tersi olsada
    milchrise
    milchrise

18 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    çok ünlü bir film değil fakat filmi izlerken sesini çok az duyduğunuz çocuğun acısını öylesine hissediyorsunuzki...schindlerin listesi gibi kült bir filmin yanında sönük kalmasına rağmen benim beğendiğim bir film...tavsiye ederim.
    babylashy
    babylashy

29 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    ya bu nasıl güzel bir filmdir..nasıl şahane bir oyunculuktur ya...mutlaka izleyin mutlaka10/10
    playerface
    playerface

4 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    film biraz sıkıcı gitse de ilerledikçe insanı kendine bağlıyor. tarihe tanıklık edip, çekilen acıyı iliklerinizde hissediyorsunuz.10 üzerinden 8.ne derler: gözlerini kapatabilirsin,unutmaya çalışabilirsin.Ama asla kurtulamazsın.
    uguraser-25
    uguraser-25

6 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    Piyanist gibi alman askerlerinin yahudileri katlettiği tarzda soykırım filmi izlemek isteyenler uzak dursun.Ancak Toplama Kamplarındaki İşkence İçindeki Acımasız alman zulmünü izlemek isteyenler İçin Bulunmaz Fırsat.Ve Yapılmış En İyi Toplama Kampı Filmi.
    gitarista-c
    gitarista-c

19 Mart 2009 tarihinde eklendi
    film konudan çok sinematografik açıdan dikkat çekiyor. yönetmenin şu anda hayatta olan en iyi görüntü yönetmenlerinden birisi olmasının boşuna olmadığını bu filmde görebiliyoruz. filmde, baş kahramanın psikolojik olarak yavaş yavaş çökmesiyle izleyiciyi de çökertecek şekilde ışık ve renkler soluklaşmakta, savaş bittikten sonra ise renkler ve ışık artmaktadır. bence yönetmenin bunu yapmaktaki başarısı takdire değerdir.
    oyeruh
    oyeruh

18 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    bence vasat bir film
    izlenmese bişey kaybedilmez
    onderozturk2005
    onderozturk2005

2 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    mükemmel bi filmdi. aklıma şu soru geldi insanlar yahudilerden neden nefret ediyor ya da biz neden nefret ediyoruz eğer bu kadar nefret etmeseydk şu an dünyadaki sahip oldukları konuma gelebilirleymiydi?? her neyse ii filmdi izlenmesi gerkekir 10/10 iii seyirler.....
    bkorkmaz1961
    bkorkmaz1961

28 Nisan 2006 tarihinde eklendi
    çok güzel bir film.bence izlenmesi gerekir.filmin müzikleri de süper.ennio morricone 'nin müziklerini yaptığı tüm filmler zaten kaliteli filmlerdir.