korkmaz-banu
8 Ocak 2007 tarihinde eklendi
İzlendiğinde yönetmeni bilmeseniz de evet bu kesin almodovar filmidir dedirten,keyifli,seyredilesi ama beni diğer almodavar filmleri kadar etkilemeyi başaramamış bir film..
tekrarlıyorum çok içten ve kadın dünyasını çok iyi anlatan bir filmdi. bir de arkadaşlar sizden ricam filmde penelope cruz'un söylediği şarkıyı bilenler varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Almodovarın bugüne kadar imza attığı tüm filmleri beğenen bir kişi olarak bu filmde biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.annem hakkında herşey,konuş onunla,kötü eğitim filmlerinden aldığım tadı ne yazık kı alamadım.senaryonun hayal gücünü fazla zorlaması,filmi diğer yapıtlarından az beğenmeme sebep olan en önemli unsur.
filmi beğenmedim. konuş onunla ve annem hakkında her şey'den sonra almodovar'dan böyle bir film beklemiyordum açıkçası. kan emen peçeteler, tepeden penelope hanımın göğüs boşluğuna odaklanmalar, kocaman kalçalı mimik yoksunu kadın oyuncusu bir tarafa ensest gibi ciddi bir olaydan sonra yaşanan travmanın bu kadarcık olması bana hiç inandırıcı gelmedi. film ekibi? kürek, ip, bant aldığı için kadından huylanan dükkan sahibi? öyle çok yer havada ki... senaryo çok kalabalık ve bu kalabalıklığın içinde derdini anlatamayan bir film var. filmin belirgin bir sonu olup olmaması önemli değil fakat sonuca giden yola döşenen taşların pek çoğu ayak kaydırır cinsten.
'Konuş Onunla' dan sonra izlediğim ikinci Almodovar filmi.İkisinin de tadı damağımdadır.Bu filme kötü diyenleri anlayamadım.Başından sonuna kadar sizi içine alan bir duygu yoğunluğu var.Hele o Penelope’ nin şarkısı içime işledi.Ayrıca çok da başarılı oynamış. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.10/9
bence son zamanlarda izlemeye değecek ii filmlerden birisi.hele bide buna penolope crouse'un güzelliği de eklenince tam bir seyirlik oluyo.ayrıca akdeniz kültürüne de çok sıcak bi açıdan yaklaşılmış.dejenere olmuş aile ilişkileri ii bir bakış açısından değerlendirilmiş.bence izleyin!!!!!