sheeter
9 Eylül 2007 tarihinde eklendi
her filme kolay kolay kotu diyemem, içindeki emegi dusunup ona gore yorumlarımı sınırlarım.bu filmin o kadar eksik yanı var ki. .bir korku filmi atmosferinde gerektiginden cok karanlık. Edith Piaf'ın hayatının cok keyif dolu gectigi soylenemez tabii ama filmi bu kadar karanlık ve iç karartıcı olarak cekmek de gerekmiyor
Şu anki puanı (6,9) çok acımasız buluyorum.Bence çok etkileyici ve güzel bir filmdi.Filmlerde ille de vurdu kırdı beklentisi olmayanlar bence kesin gitmeli.
harika bir dram! çok güzel sergilenmiş bir biyografi örneği diyebilirim.marıon cotillard'a filmde ki olağanüstü potansiyeli için oscarlar sunulmalı diye düşünüyorum.mutlaka izlemeniz gerekn bir film..
yönetmen, biyografik bir film çekiyor olmanın risklerini en alt düzeye indirmeyi başarmış. her ne kadar piafın hayatındaki bazı önemli ayrıntılar atlanmış ya da üstünkörü anlatılmış olsa da gerçeğe oldukça yakın bir çizgide yol almayı başarmış. değişik kurgu tekniği filmin dikkat çeken yönlerinden biri ama geçişler arasındaki bağlantılar daha sağlam oturtulabilinirdi. cotillardın muhteşem oyunculuğu konusundaki yorumlara katılmamak elde değil. filmin en büyük şansı da o olmuş zaten. ancak bu noktada makyajın payını da es geçmemek gerekir. dekordaki new york manzaralarına takıldığımı ve bunların filmin rahatsız edici yanlarından biri olduğunu düşündüğümü belirtmeden geçemeyeceğim. bütünlüğü bozmuş, gereksiz durmuş.
marion cotillard'ın edith piaf rolüyle büyüdüğü kocaman olduğu bu film tam bir şaheser.cotillard'ın mimikleri,hareketleri,ses tonu ve özellikleri masumiyeti,acıyı,mutluluğu anlatan gözleri muhteşem!..ayrıca Titine rolündeki Emmanuelle Seigner de çok başarılı ve tabiki küçük Edith de:)umarım film sadece izleyici övgüsü almakla kalmaz ödüle de doyar:)
tek kelimeyle harika bir film... oyuncular süpperrrr izlediğim etkisinde kaldığım bir insanın hayatını konu alan çok çok güzel bir film... izleyin pişman olmicaksınızz.. HARİKA
fransız sineması deyince zaten bir durcaksın action yok rahat rahat izliosun filmine mutlu mesut hop oturup hop kalkmıo öle yürein falan edith piaf a gelince ilk milor du dinledimde tüylerimi diken diken eden bu kadının sesi sonraları dinlemekten asla vazgeçemiycemi düşündüüm bir efsaneye dönüştü bende...hayatını ayrıntılarıyla öğrenmek de ayrı bi zevk olucak...bu arada ne kadar benzio piaffa öle o sabırsızlıkla bekliorum..:)
Uzun yıllar önce tv de Gülriz Sururi’nin muhteşem oyunculuğu ile Edith Piaf’hayatını izlemiştim.Piaf hayatı,şarkıları ve kişiliği Fransız tarihinde çok önemli bir isim.(BİR Efsane).Onu canlandırmak bir oyuncu için hem büyük prestij hem zorlu bir iş.Piaf’ı canlandıran Marion Cotillard’ı Kayıp nişanlı,İyi bir Yıl filmlerinden tanıyoruz.Bence son büyük Fransız aktris.(Fransız aktrisler dünyanın en güzel ve yetenekli aktrisleridir.)Umarım bu rol Marion’un muhteşem kariyerinin başlangıcı olur ve ödülleri toplar.Kalbimiz seninle.
Sine kritikte de yorumlandığı gibi kesinlikle oscara ulaşır.edith piaf bir insanın hayatında rüzgardır.geçip gittii zaman bir bosluk olur.işte ben onda bunu hissettim.yıllardır şarkılarını dinledim ve aldıım her şarap yudumunda onun sesiyle bir kanıma işleyen alkol,hayatımı la vie en rose etkisini yarattı.filminin ensonunda yapılmasını büük sevinçle karşılıyorum ve heyecanla türkiyeye gelmesini bekliorum.
Ediht Piaf...İlkokula giderken bi müzikalde dinlemiştim ilk şarkılarını...Sanırım Gülriz Sururi oynuyordu. Çok etkilendiğimi hatırlıyorum. Şimdiyse en sevdiğim ses diyebilirim. Adieu mon coeur , carmen's story ,milord , si si si si umarım hepsini dinleme fırsatı buluruz bu filmde. Sırf şarkılar için bile izlenilir derim.