mrtsvc09-2
25 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Süper bir animasyon film animasyon olduğuna inanamıyorsunuz konu,görüntü,ses mükemmel insanların bazen zaaflarına nasıl yenik düştüğünü anlatan harika bir yapım mutlaka izlenmeli.
aslında seyretmemin en büyük etkeni konunun ilgimi çekmesi.aslında beowulf , bizim dede korkut hikayeleri gibi bir destan.ama konusunundan çok öteye gidiyorsunuz seyrederken .bir kere animasyon filmi deniyor ama şimdiye kadar seyrettiğim animasyon filmlerinden çok farklı.filmdeki karakterlerin oluşturulması aşamasında oyuncuların etrafına çok sayıda kamera yerleştirip oyuncuların hareketleri kopyalanıp anime karakterlere uyarlanmış .o kadar başarılı olmuş ki seyrederken gerçek ile anime arasında gidip geliyorsunuz.ayrıca müzikler harikaydı.heroes come home...ve gitgide artan şiddet görüntüleri .robert zemeckisin teknolojik yenilikleri en iyi kullanan yönetmenlerden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamadı mı? izlemedim demeyin.
fantasy türüne bayılırım ama bunu pek sevemedim. sıkıldım izlerken. zaten iki vurdulu kırdılı aksiyon sahnesi var oraları göstermişler yalnızca ben de iyi bişey bekliyordum.tabi teknik açıdan mükemmel ama konu, hikaye akışı, olaylar cok yavanda. bi kaç replik güzeldi onun dışında 6/10
Filmin temel sorununun ilk yarisi ve ikinci yarisi arasinda ten uyusmazligi oldugu kesin. Ilk yarisinda bizim 80'lerde Cüneyt Arkin'in oynadigi macera filmlerindeki karakterleri(matrak,kaba-saba,çapkin)andiran Beowulf'un, filmin ikinci yarisiyla birlikte yaslilik dönemini izliyoruz.Dogal olarak Beowulf,yaslaninca olgunlasiyor, mecburen film de olgunlasmak zorunda kaliyor.Filmin ilk yarisinda olusmus olan tarihi-macera (avantür) tat,filmin ikinci yarisiyla ortaya çiktigi destandan ötürü drama dönüsüyor.Filmin handikabi da,ticari kaygilar geregi filmin süresi uzatilmadan bu geçisin çok hizli yapilmis olmasi ve de Beowulfun bu iki döneminin(gençlik-yaslilik) filmin içinde kaynasamamasi.Sözün özü;sanki filmin ilk yarisi ve ikinci yarisini,iki ayri yönetmen,2 farkli üslupla çekmis gibiler.Yine de ilk yarisinin gücüyle film kendini vasatin üstüne çikartabiliyor.
konusu beni pek tatmin etmedi ve basit konusundan ötürü oldukça sıkıcıydı. barbar batının cesaret, kahramanlık, şöhret çığlıkları insanın kulağını tımalar vaziyetteydi. kesinlikle politik bir tavrım yok filme karşı ama sıkıcı bir filmdi. sezarın hakkı sezara.
bir animasyon filminden daha ne beklenebilirki. sadece mükemmel demek lazım. puanın düşük olmasına sakın aldanmayın mutlaka izleyin. keşke şöyle olsa dediğim tek konu var angelinayı fazla göstermemeleri. filmdeki at animasyonları daha da güzel olabilirdi.
teknoloji oyle bi yere gittiki heralde kısa bizaman içinde oyuncuya gerek kalmıycak arkadaşlar çok fazla film izliyorum ve her filme verilen puanı takip ediyorum bu filmin puanı bu diğil o yüzden puana aldanmayın mutlaka seyredin dip not düşiyim;bazı sahnelerde bu animasyon olamaz dedim film hakkında hiç bişey okumadım ama heralde bi kaç sahne normal çekilmiş animasyon değil ama şunu soyleyebilirim teknmoloji açısından animasyon filmlerinde gelinen son nokta budur heralde