Ugur Tazegül
1 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Hepimiz umutlarımızın kurbanıyız. diyor,müthiş bir ,oyunculuk sergileyen Şener Şen.Kadronun mükemmelliğne değinmeme gerek var mı sizce?Son dönemde Türk filmelerinin kaydetdiği aşamayı en iyi bir biçimde gözler önüne seren;her yaştan insana -ister 7 olsun,ister 67- hitap etme yetisine sahip,duygularımıza seslenmekte gayet başarılı olan ve kimi zaman da ağlatabilen,ele alınan konunun müthiş oyuncu kadrosu ile birleştirilmesinden olsa gerek-,özellikle karakterler arasındaki diyaloglara dikkat edilmesi gereken,olağanüstü bir yapım. *Meltem Cumbulun Her şey benim elimdeydi öyle mi? diye bitirdiği konuşmaya;*Şener Şen ile Devin Çınarın Sen o kadına bile daha fazla destek verdin. tümcesiyle gelişen diyaloglarını gösteren müthiş sahneye dikkat! Yavuz Turgul öyle bir insan ki Bir diziyi izliyor (Gönül yarası) ordan iki birbirine uyumlu oyuncu (Meltem Cumbul - Timuçin Esen) seçiyor ve mükemmel bir senaryo yazıyor... Kalite kokan bir yapım.. Şener Şen her zaman kabadayı ya da eşkıya deildir. Bazen de memurdur...Türküleri gerekli gibi görünmüyor ama gerekliydi. Buraya kadar 9u kaptı. Ama yine bu adam Yavuz...Adamın işi bu mükemmel final. İntihar bu kadar mı etkiler bi seyirciyi. Aynısını eşkıya da yaptı. Timuçin Esen harika bir oyuncudur gözden kaçırıyor yapımcılar. Kıvançmış mıvançmış asıl delikanlı burda.
mükemmel bir film en beğendiğim türk filmlerinden biri.oyuncular muhteşem,senaryo muhteşem.en iyi üç türk filmim;babam ve oğlum,gönül yarası,mustafa hakkında herşey.üçüde çok etkileyici uzun süre etkisinden çıkamıosunuz.
Bana kalırsa Yavuz Turgul, en kötü yönetmenlik performansını bu filmde sergilemiş.Sadece ama sadece oyunculuk performansları için izlenebilecek filmlerden..Yukarılardan sarkan mikrofonlarda cabası..
Yeni izledim ve bunun için kendime kızdım.Sizde henüz izlemediyseniz vakit kaybetmeyin derim.Duygusal açılımların bu kadar yoğun ve etkili olduğu,insanların birbirleriyle ve kendileriyle olan hesaplaşmalarının sizi de bu derece kendinizi sorgulamaya ittiği nadir Türk filmlerinden.
Şener Şen-Yavuz Turgul efsanesi... Birbirlerini çok iyi anlıyorlar. En insan yanlarımıza seslenmesiyle Gönül Yarası, aksayan taraflarına (didaktizmin, mesajın bazen kör gözüne parmağım hüviyetine bürünmesi gibi) göz yummamızı hak ediyor gibi. Timuçin Esen konuşurken, Şener Şen konuşmazken oyunculuklarını konuşturuyor bu filmde. Filmin atmosferinin billurlaştığı sahne bence, Dünya’nın Nazım’la evdeki son gecede konuştukları sahneydi. Meltem Cumbul hakkında karar veremiyorum, ancak yapabileceğinin en iyisini yapmış bu film için diyebilirim. Kalbe dokunan, çokça iç burkan, bizden bir hikâye...