ce5lioglu
25 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Bu filmin çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Prestij çok daha tatmin ediciydi. Bu film hiç bi sihirbazlık oyunu hakkında ipucu dahi vermiyo. Bu sebeptende hiç gerçekçi değil. Prestijle kıyaslanamaz onun konusu ve hikayesi çok daha sürükleyici ve zekiceydi. Sihirbazın ise sonunu tahmin etmek hiç de güç deyil. Ben ettim şahsen.
Konu-atmosfer-kurgu ve sürpriz (ki gerçekten kimse beklemiyor) son derece iyi. Lakin ben filmin Paul Giamatti etrafında döndüğü kanısındayım. Son derece başarılı bir oyunculuk. 10 tam puan.
filmin başından itibaren olayların akışı ve gerçekliğini sorgulayıp duruyorsunuz,konu ve atmosfer dikkatınızı toplamanıza hemen yardımcı oluyor,sonlara doğru kavuşamama dürtüleriniz ve rolantide geçen hikaye sıkılmaya yüz tutuyor ama son sahnede olanlar filmin gerçek büyüsünü tamamiyle gözünüzün önünde buluyorsunuz,,,muhteşem bir yapıt,konusuyla ve olaylarıyla bir ilk...şiddetle izleyin derim...Güç akışı nereden geliyor? yetenek mi,kader mi? yoksa kutsal hak mı?
Aynı tarihlerde vizyona gelmesinden dolayımıdır nedir Prestige ile bunu hep karıştırırım. Ama şimdi beyazperdede inceleyince Prestige in daha özgün bir senaryosunun olduğunu ve bende daha büyük bir etki bıraktığını söyleyebilirim. Ama final olarak bakıldığınıda Sihirbaz kesinlikle tek geçilecek bir film.
Prestijle karşılaştırılmaması gerekiyor. Bu filmi prestijden once izledim ve cok beğendim. Daha sonra prestiji izledim hayran oldum. ilk once prestiji izleyenlere saçma gelebilir.Çünkü prestijde herşey açık oynanıyor.Orda fedakarlık hırs,el çabukluğu,mühendislik var buna şahit oluyosun. Bu filmde perde arkasını görmüyosun izledikçe sihir izliyosun hissi veriyor. İkisinin etkileyiciliği birbirinden farklı. güzel bir film,izlenmeli.