kolaric
25 Ocak 2006 tarihinde eklendi
bir holywood gerilim filminin kullanıp kullanabileceği tüm klişeleri kullanarak ulaşılması zor bir başarıya imza atmış bir film. gerçi izleyicisine pek bir şey vaad etmediği açık ama bu kadar da kötüsünü beklemezdim. sıkılmadan, bayılmadan izlenen ama bittiğinde "ben bu filmi niye izledim şimdi?" dedirtenlerden..
sırf bu film için lost gibi bir diziyi bırakan maggie grace'e yazık oldu diyorum sonuç olarak.. adını iki ay sonra bile kimsenin hatırlamayacağı ziyan bir film.
sitedeki olumsuz yazılan yorumlara rağmen yine de gittim,gerçekten kötü bir filmden öteye gidemiyordu.o kadar sıkıcı sahelerin yanında film klişelerden geçilmiyordu.korku filmi için hiç de uygun bir film değil bence...
Ne derler bilirsiniz yeniler hep eskileri aratır. Bu filmde hakikaten öyle, özellikle bir Carpenter hayranı olan benim için Sis filmi adeta başyapıtırhala evimde Videosu bulunmaktadır. Bu film tabii ki o filme sadık kalmı,ş ancak o kadar kötü bir yönetmenin eline bu filmi vermişler ki, o güzelim filmi berbat etmek için elinden geleni yapmış. Carpenter’ın yapımcı olarak bulunması bile filmi kurtarmaya yetmiyor, filmde doğru dürüst korkmadım bile hayır o kadar mantık hataları var ki filmde, örneğin bir gün boyunca derin dondurucada duran adamın donarak ölmemesi, Carpenter gibi bir yönetmen buna nasıl izin verdi anlayamıyorum. Filmin zaten sonları ilk filmle zaman zaman ters düşüyor, ancak en önemli buradaki faktör korku-gerilim tarzı kült filmlerde Sonuç bölümün içinde sebep bir kaç satırla görsel yahut sözel olarak verilir ve film biter. Ancak, bu film son 40 dakika bize parça parça eskiye dönerek sözümona olayların sebepini anlatmaya çalıştı ama o kadar gelgit yapıyor ki; eğer bu filmi ilk defa seyrediyorsanız bu olayların sebepini anlamanıza imkan yok. Filmde, tek beğendiğim oyuncu Blair’dı, hakikaten çok başarılı ama asla bir Jamie Lee olamaz. Saygılar.
Vakit öldürmek için izlenebilir ama korkmayı, filmden etkilenmeyi falan beklemeyin. Birkaç yerde ani çıkmalarla falan biraz irkilebilirisiniz ama buda çok az. Sonunu da güzel yapamamışlar sonundaki konuşma güzeldi. beğenmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim ama daha kötüleri de var kesinlikle..
Arkadaşlar bu filme yapılan yorumlar fazla acımasız bence. Hayalet dünyaya (bu filme de feci taktım),nabıza,karabasana falan neye göre daha yüksek puanlar werilio ben anlamadm. hafif geren filmlerden hoşlananlara önerrm,öle o kadar da sıkıcı bayık bi film diil,dvd’de izlenebilecek bi film.
Bu film başka insanlar için anlamsız olabilir ama benim kendimi görmemi sağladı..nasıl mı? Ben korku filmi sevmediğimi farkettim..ben GERİLİM seviyorum..işin içine gereksiz iskeletler, yanmış suratlı hayaletler girince filmden kopuyorum..hiç yapmadığım bisi yapıp esniyorum. Hayır film yapımcılarına, oyuncularına saygısızlık ediyorum...ben bundan sonra para verip korku filmi izlemem...Sis vakit doldurmak ve benim aksime korku filmi izlemek isteyen arkadaşlar için bi alternatif...daha fazla yorum yok!!
Holywood'un elinde senaryo kalmadığı için olsa gerek, geçmişte iş yapmış filmleri yeniden çevirmeye başladılar. Aslında bazı filmlerde yeniden çevirmeler iyi oluyor, çünkü teknolojik olarak film kendini aşıyor. İşte ''the fog'' yani ''sis'' 1980 yapımı bir film, şimdi yeniden uyarlanıyor. Korku filmlerinden çok gerilimin çok yüksek sınırlarda olmasını sevenler için ideal bir film.
kötü değil ama sonu hüsran..sonunun o şekilde bitişinin sebebini bile anlayamıyorsun. ne oldu yani diyorsun.mantık hatalarınıda atraksionlu görüntülerle kapamak yetmemiş. ama kötülük edersen aynısını bulursun diyor yönetmenimiz. orada ilgi uyandırıyor. evde islenebilir.
Fragmanini izledigim kadariyla bana o kadar da farkli ve insanlari diger korku filmlerinden daha cok etkileyecek gibi gelmiyor.Klasik bir korku cok basarili olacagini zannetmiyorum ama yine de bi bakmak gerekir diye düsünüyorum.