Beethoven’ı Anlamak
    3,9
    Beethoven’ı Anlamak hakkında görüşlerin ?

araf
    araf

25 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    izlediğim en iyi filmlerden biri diyebilirm.belkide 9. senfoninin oluşu böyle hissettirdi bilimyorum ama harikaydı..çok nadir film izlerken ağlarım ve ilk kez 9. senfoniyi dinlerken ağladım...
    Beethoven-2
    Beethoven-2

21 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Film olarak güzel olabilir, ama Beethoven’ın hayatını iyi bilenlere saygısızlık edilmiş, çünkü senaryo tamamen palavra. Beethoven’ın öğrencisi erkekti, ve titreşimleri duyduğu falan da palavra, orta yaşlarından sonra tamamen sağırlaştı. 9. senfoni filmi güzelleştirmeye ve ilginç kılmaya yetmemiş. Bir Brrethoven hayrano olarak, ciddi hayal kırıklığına uğradım!
    wolverine12
    wolverine12

19 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Filmin konusuna birdiyeceğim yok ama çekimine var çok kasvetli ve karanlık birfilmdi evet oyuncular iyi ama ortam o kadar karanlıkki insanın canı sıkılıyor belki dönemsel bir film olabilir ama çok kasvetli ve karanlık konu ve oyuncular iyi ama çekim sıkıcı
    spiritual-antiseptic
    spiritual-antiseptic

14 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    9.senfonide insanın tüyleri diken diken oluyo.kesinlikle klasik müzik sevenleri deli hoşuna gidecek bir film.müzikal anlamda muhteşem muhteşem muhteşem.
    volcan-2
    volcan-2

10 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Film bence son derece dingin,oyuncular da son derece güzel oynamışlar(özellikle Ed HarriS
    Sanat müziği aşıkları için kaçırılmaması gereken bir film,olay örgüsü aramamak gerekli bu tür filmlerde,biografik nitelikli bir filmde özellikle sanatçı kişilikli birisinin canlandırıldığı filmlerde olay örgüsü aramak bence yanlık izlerken sadece o anı yaşamak bence daha doğru...
    cybilla
    cybilla

3 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    filmin yarısını 9.senfoni kapladığından, öyle çok olay örgüsü yok.oyuncuları ve ambiansı ben başarılı buldum.klasik müzik sevenler için bir hayli doyurucu
    felidaela
    felidaela

27 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    Klasik müzik sevenlerin kesinlikle kaçırmamasını tavsiye ediyorum.Özellikle 9. senfoni çalarken kendimden geçtim,tüylerim diken diken oldu,orada olmak istedim.Sonundaki alkışlama sahnesindeki sessizlikten de etkilenmemek imkansız.Ben hiç sıkıcı bulmadım ve çok beğendim filmi.
    Selcuk Genc
    Selcuk Genc

28 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    Beethoven'ı Anlamak için 9.senfoniye kulak verin ve onun gibi dinleyin kafanızın içinde dışarı çıkmayı bekleyen binlerce nota varmş gibi..Tüylerim diken diken izlediğim bir sahneydi 9. senfoni ve şimdiden sinema tarihinde kendine bir yer edinecek gibi duruyor.Her şey o kadar tamki ,Film gözlerinizin önünde akıp gidiyor sanki..ed harris hayatının rolünde ve gerçekten inanılmaz bir performans gösteriyor.Kaçırmayın.
    betulum13
    betulum13

24 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    beethoven ve onun tanrısı
    ben onun elçisiyim diyor kesinlik le izlenmesi ama izlerken üzerinde düşünülmesi gereken bir film
    senward
    senward

20 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    oldukça iyi bir film izlenmeli bence
    finallyfree89
    finallyfree89

17 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    tipik bir hollywood filmi olarak abartı tabi ki de var ancak film çok başarılıydı yansıtsal olmasıyla birlikte her şey çok naturel anlatılmış bence gayet iyi
    burcin-koparan
    burcin-koparan

5 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    filmi büyük bir zevkle izledim. gerçek bir sanat şöleniydi! 9. senfoni sahnesinde ruhum adeta şaha kalktı, o sahnede çok duygulandım.
    daha önce ölümsüz sevgiliyi izlediğim için daha çok keyif aldım. günümü güzel kılan tek olay bu filmdi. anlamaya açık herkese tavsiye ederim.
    simge2109
    simge2109

4 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    Beethoven'ı hissetmeye yönelik gerçekten iyi bir yapım..Anna'nın yardımıyla Beethoven'ın orkestrayı yönetmesi sahnesi büyüleyiciydi.Herkesin içten alkışlarının yankılandığı salonda sanki ben de varmışım gibi hissettim.
    koala70
    koala70

1 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    Beethoven'ı anlamak yada anlayamamak.Yada Beethoven'ı Türkiye de izlemek ve anlamaya
    Çalışmak.Film hakindeki eleştirileri kodumda, acaba kaçımız Beethoven'ı anlayabilmişiz?Bir çoğumuz Beethoven hakkında yüzeysel eleştirilerde bulunmuşuz.Peki Beethoven'ı anlamak filmi bize ne anlatmak istiyor?...Filmin ana teması ne?...Asalına bakılırsa film,ağır,biraz karanlık,beklide sıkıcı.Fakat yönetmen Beethoven hakkında bizlere bazı önemli işaretler vermiş.Göz ve duyu organlarımız,bizlerin önemli ilham kaynaklarıdır.Yazarlar ve besteciler,yazarken ve bestelerken mutlaka bu iki duyu organını kullanırlar.Fakat Beethoven,duyu organından nerdeyse yoksun bir insandı.Beethoven ilham almak için kırlarda gezerken,sadece görme organını kullanarak ilham almaya çalışıyordu.Filmin bir karesinde Beethoven kıza:ben ormanda kuşların içine bir gezintiye çıktım dediği zaman,duyu organından yoksun bir insanın kırda ormanda gezerken ancak görme organını kullanarak ilham alması,ve bu önemli senfoniyi sadece görerek bestelemesi çok önemli bir başarının göstergesidir.Filmin önemli başka bir konusu da,Yönetmenin biz izleyicileri de sağırlaştırarak filmi izlememizi sağlamasıdır.Beethoven dokuzuncu senfoniyi bitirdikten sonra,izleyicilerin yoğun bir şekilde alkış tutmasının biz izleyiciler tarafından duyulmaması,bir anlamda bizi de olaya Beethoven'ın gözüyle bakmasına neden oldu.Çünkü Beethoven alkış seslerini duymuyordu.Bunu fark edebilmesi için kızın ona dokunup arkasını sağlaması gerekiyordu.Kız Beethoven'ın kolundan tutup onu izleyicilere doğru çevirdiği zaman,işte o zaman Beethoven ne kadar önemli bir beste yaptığını anlıyordu. 10/ 7
    senemdino
    senemdino

29 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Kesinlikle güzel bir film...Baştan sona kadar tüm dikkatle izledim....10 numara olmasada izlenilecek bir film.