Beethoven-2
21 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Film olarak güzel olabilir, ama Beethoven’ın hayatını iyi bilenlere saygısızlık edilmiş, çünkü senaryo tamamen palavra. Beethoven’ın öğrencisi erkekti, ve titreşimleri duyduğu falan da palavra, orta yaşlarından sonra tamamen sağırlaştı. 9. senfoni filmi güzelleştirmeye ve ilginç kılmaya yetmemiş. Bir Brrethoven hayrano olarak, ciddi hayal kırıklığına uğradım!
Beethoven gibi bir bestecinin filmini çekmiş olmak bile ayrı güzellik. Acaba ülkemizde ne zaman gösterime girer? En güzel bestelerini sağırken yazdığı söylenir. Mozart, Beethoven için şöyle demiştir; Bütün dünya bu çocuğu dinleyecek.
Film bence son derece dingin,oyuncular da son derece güzel oynamışlar(özellikle Ed HarriS Sanat müziği aşıkları için kaçırılmaması gereken bir film,olay örgüsü aramamak gerekli bu tür filmlerde,biografik nitelikli bir filmde özellikle sanatçı kişilikli birisinin canlandırıldığı filmlerde olay örgüsü aramak bence yanlık izlerken sadece o anı yaşamak bence daha doğru...
Beethoven'ı hissetmeye yönelik gerçekten iyi bir yapım..Anna'nın yardımıyla Beethoven'ın orkestrayı yönetmesi sahnesi büyüleyiciydi.Herkesin içten alkışlarının yankılandığı salonda sanki ben de varmışım gibi hissettim.