Siteye haberi ilk düştüğünden beri beklediğim bir filmdi. ’Rusya’nın Matrix’i’. Film hep böyle anıldı. Tabi sırtını Fox’a dayamış bir Rusya.Beklediğime değdi mi? Açıkçası pek emin değilim. Bazı yönleriyle düşündüğümün ötesinde bazı yönleriyle ise berisinde. hal böyle olunca ortaya tam anlamıyla tatmin edici olmayan bir film çıkmış. belki de en iyi yönü, bir rus filmi, daha doğrusu değişik bir film izlemiş olmaktı herhalde. değişik dedim, ancak bu öyle Matrix gibi baştan sona aksiyonu bol, çok eğlenceli ’değişik’ bir film değil. ’Rusya’nın Matrix’i’ meselesine dönersek, bana sorarsanız yanından bile geçemez. fakat şunu söylemeliyim izlediğim en ince ayrıntılı filmlerden biri. ama gelin görün ki bu ayrıntılar bir yerden sonra bayıyor. Tamam, yönetmen Timur B. her karesine müthiş bir emek sarfetmiş ama bu kadarının da gereği yok bana kalırsa. Sanki en ufak bir ses ve görüntüyü kaçırmamamızı sağlamak için ilginç kamera açıları ve normalde duyupta dikkatimizi çekmeyen en ufak sesler bile kulağımıza sokmaya uğraş vermiş.Tüm bu bahsettiğim ayrıntıların yanında öyküden film boyunca doğru dürüst bir şey yansıtılmıyor seyirciye. Sanki uzaydan gelmiş gibi bir hale bürünüyoruz. 10-20-30... dakikalar ilerliyor. elle tutulur halen birşey yok. ha demek bu bundanmış diyemeyince insan, e haliyle sıkılmaya başlıyor. sürekli bir şeyler olup bitiyor biz öyle bakıyoruz. sonlara doğru açıkçası uykum da gelmedi değil. İşte son bölümde birkaç bir şey anlıyoruz. onlar da o kadar karışıklığın içine balıklama dalan biri için pek kayda değer olmuyor.(bu arada Matrix’den ’seçilmiş kişi’ ve Star Wars’tan ’güce denge getirecek olanın kötü tarafa geçmesi’ gibisinden temaları filmde patlak veriyor)Görsel efektlere gelirsek. yine mağlum filmi hatırlatıyor tabi ki. bunun yanında daha özgün ve hoş olanları da mevcut ki bunlar filme hava katıyor. bunun yanında hiç gereği olmayan çok ucuz ve bayatlamış sahnelerde mevcut(kamyonlu sahneler).Sonuç itibariyle temelde çok karışık bir film yapmak mağrifetse bu film bir başyapıt. Ama sizin de bildiğiniz gibi bu işler böyle değil. üçleme olacakmış Gece Nöbeti. ne diyim işin ne olduğunu daha iyi anlayabilmek ve daha iyi, aklı başında, düzeyli bir film izlemek için yine sinemanın yolunu tutarım.(6)