İsmi neden 'Aşk ve Gurur' olarak tercüme edildiğine anlam vermiş değilim. Oysaki orjinal ismi daha güzel ve filmi daha iyi yansıtıyor. 'Gurur ve Önyargı' daha iyi bir seçim olurdu isim konusunda.Mr Darcy, oldukça iyi canlandırılmış bir karakter. Mathew i tebrik etmek lazım.Güzel bir romantik tadında bir film.
Aşkı anlatırken insanın ayağını yerden kesiyor Aşk ve Gurur. Kesinlikle çok güzel bir film. İzledikten sonra insanın tekrar tekrar seyredesi geliyor. Romantik filmleri sevenlerin kesnlikle seyretmesi gereken bir film.
oyunculuk ve çekim mekanları oldukça güzeldi. fakat senaryo oldukça yalın kalmış. bir aşk filminden beklediğim son olmadı.ama yine de izlenilebilir bir film. bu kadar kavuşma arzusundan sonra insan bari filmin sonunda birbirine sarılır.duygular fiiliyata geçmemişti kısacası.
senaryo bana çok çok çok tanıdık geldi bu filmden baya önce izlemiştim keira nın yerinde aishwarya rai vardı filmin adı da "gelinim olur musun" senaryodaki tek fark olayın geçtiği zaman ve mekan diğer herşey aynı bi noktadan sonra şimdi bu olcak şimdi bu olcak demekten filmden zevk alamadım
sürekli izlediğim filmlerden biri ama her izleyişimde ilk kez izliyormuşum hissine kapılıyorum zaten kitabını da sene de en az bi kere okurum seviyorum velhasıl
Gösterime girmesinin üzerinden bir yıl geçtikten sonra izlediğime çok üzüldüm doğrusu. Keşke sinemada izleyebilseydim. Oldukça etkileyici bir film olduğunu söylemeliyim. Mr. Darcy kadar etkileyici bir erkek roman karakteri daha var mıdır bilemem ama Matthew Macfadyen bu karakteri çok güzel canlandırmış. Hangi kadın kendisine bu şekilde delicesine aşık olabilecek bir erkek aramaz ki?.. Jane Austen'ın çok eskiden okuduğum bu kitabının daha pek çok uyarlaması ileride gösterime girebilir ama bu filmin yeri hep en üstlerde kalacaktır diye düşünüyorum..Sinema ve edebiyat, gerçekten bizi farklı dünyalara götürebilecek kadar etkileyici ve inanılmaz.