hp filminden ayrı bu film ilk defa harry tek başına değilde arkadaşlarıyla voldemortla savaşıyorlar.o yüzden gerçektende güzel ve artık harrynin büyüdüğünü hissediyoruz 10/9
1110 sayfalık bi kitap sinemaya uyarlanınca serinin nasıl en kısa filmi olarak uyarlanır hiç anlamıyorum!!! Görsel efekt konusunda muhteşem ötesi...hatta dünyadaki en iyi görsel efektli filmler içinde ilk 3 e rahat girer...ama kurgu feciii...kitap çok güzel tamam o kadar kalın bi kitap filme uyarlanırken bişeyleri es geçiolar ama bu kadar da olmaz...10/10 verdim ama o da sıkı bi fan olduğum için ayrıca j.k.rowling in emeğini oyunculukları yönetmenliği...ve tabiiki görsel efektleri es geçemezdim...favori filmlerimden ama çok kısa bi film sıkıştırılmış dosya gibi..konsantre...
Öncelikle, seçtikleri yönetmen kesinlikle başarılı bir seçim olmuş. karşımıza gayet güzel bir Harry Potter 5 uyarlaması çıktı. romanı 2 kez okudum ve bana beyaz perdeye aktarılması diğerlerinden daha zor gibi gelmişti. fakat gayet başarılıydı. beğenmeyenler sanırım yine aynı hatayı yapmış: hala kitapla özdeşleştirmeye, onun ikizi olması gerekiyormuş gibi düşünüyorlar. fakat bu ne mümkün:) tabi ki de kitabındaki hayal dünyasından daha gerçek olmalıydı film versiyonu. ve tabi ki de bizi çok şaşırtmamakla birlikte bir kaç değişiklik yapılmış. bazıları gerekli miydi tartışılır tabi. bence önemli bir kusur quidditch’e hiç değinilmemiş olması...çoğu şeyi zaman kısıtlı olduğu için yapamamışlar, onu da anlıyorum fakat bence 138 dakika da bu kitap için fazla kısa kalmış...4. kitabının bu kitaptan çok daha az (yaklaşık 400 sayfa gibi) olmasına rağmen filminin daha uzun olduğu düşünülürse( arada 12 dakika fark var), bu filmde de çıkarttıkları bir çok şeyi bence çıkartmasalar olurmuş. Oyunculara yine diyecek bir şey yok:) Lord Voldemort’u oynayan adam iyi seçilmiş. Umbridge’in sinir bozucu, kız çocuğuna benzeyen öksürüğü çok başarılı yapılmış:)Son olarak diğer filmler kadar kendine hayran bırakan, görsel şölen olan bu filmi kaçırmamanızı öneriyorum:) 10/10
Ya ben bu serinin hayranıyım o yüzden her filmi umutla bekliyorum ve son iki filim de gerçekten çok beğendim. Bu kitap serinin en uzun kitabı ve en karmaşıklarından birisi aynı zamanda o yüzden açıkçası biraz endişeliyim çünkü olaylar birbirine çok bağlı o yüzden konu atmaları güç olacak . Umarım bu defa zaman kısıtlamasını biraz esnetip daha uzun ama daha tüm kitabı kapsamayı başaran bi film yaparlar!!!SAbırsızlıkla bekliyoruum!!!:))
Harry Potter ve ona güvenen bazı arkadaşları ismi lazım olmayan kişinin geldiğine inanır ve onunla savaşmak gerektiğini düşünür. Dumbledore kendisine yakışanı yapıyor. Okulun yeni müdürü Umbridge sinir bozucu tavrıyla olanları görmezden gelmesi herkesin canını oldukça sıkıyor. Karanlık bir Harry filmi izlemek isteyenlerin kesinlikle dikkatli izlemeleri gerektiğini düşünmekteyim.
Zümrüdü Anka Yoldaşlığı Harry Potter serisi için önemli. Çünkü bu yoldaşlık ölüm yadigarlarına uzanan yolculuğun başlangıcı. Sirius'un '' oğlumdan uzak dur ' Dumbeldor'un ''Voldemor'un Harry'nin içine girdiği sahnede ki cümleleri.. Harry potter'ın duygusal yoğunluğunun doruklarda olduğu bir filmi...
filmin ve romanın büyük hayranı olarak olmamış diorum bişeyler eksik hikayede çok fazla kopukluk war kehanet kürelerininden çok az bahsedilmiş. harry nin neden küre peşinde oldugunu bile zar zor anlıyor insan aldıgı puanı haketmiyor ruh emiciler desen bi acayip 3. filmde daha güzel yapılmışdı. açıkcası her açıdan eksik çok eksik :(
Harry Potter'ın tüm kitaplarını en az 5 kere okuyup bütün filmlerini de 5-6 kere izleyen bir fan olarak, bu Harry Potter filmini beğenmedim. Kitaptaki bir çok önemli yerler makaslanmış, hikaye değiştirilmişti. Savaş sahneleri, ikizlerin kaçış sahnesi ve okulun sinir hademesi Argus Filch'in Dubledore'un Ordusu'nu yakalamaya çalışırken düştüğü durum dışında film vasat bile denilebilirdi. Harry'nin Cho'yla öpüşme sahnesini bu kadar uzatacaklarına, diğer filmlerde de önemli olacak bir kaç sahneyi eklemeleri ya da en azından SBD sınavlarına olan endişelerini ve o anki psikolojik durumlarını daha açıklayıcı bi sahne koyabilirlerdi. 6. filmin yönetmenin yine David Yates olacağını öğrendiğimde üzüldüm, çünkü bu bence şimdiye kadar çekilmiş en kötü Harry Potter filmiydi. 6. filmde de böyle bir şeyle karşılaşırsak şaşırmayacağım, umarım David Yates akıllanır da bi sonraki filmi doğru düzgün çeker, aksi takdirde Harry Potter fanlarını bir üzüntü daha bekliyor diyebiliriz...
ilk 2 film güzeldi, azkaban tutsağı süperdi, ateş kadehi mükemmeldi ve de çok ihtişamlıydı,,, acaba 4.ü ne derecede güzel olacak çok merak ediyorum ;)) gerçekten de tüm seri kuşkusuz ve kusursuz bir başarıya sahip.. gerek oyuncular olsun gerek senaryo gerek görüntü ve ses efekti hepsi de insanı başka dünyalardaymış gibi hissettirmeye yetiyo.. x-men 3 den sonra sabırsızlıkla bekleyeceğim 2. film olacak :),.