bnce ilk 4 filmin senaristi çok daha profesyonel yapıyodu bu işi. örneğin 4. filmde ev cininin çok büyük rol oynamasını (galsamotu vede e.r.i.t. olayları) filmden atmış desek yeridir ancak o filmin tadını kitaptaki gibi almıştık. burda mike ın payıda cok büyük. ancak bu filmin senaristi filme kendinden bişey katmamış, jo ya güvenmiş ( örneğin at adamlar firenzenin öğr. olmasına kızgın oldukları için ormanda öle davranıolardı, ama filmde firenze den bahsedilmediği için atadamların öle davranması boş olmuş). o yüzden beyenilmedi bnce kitap okurları tarafından.
Gittiğime pişman oldum fragmanında gösterdikleri gibi atraksiyon falan yok film iç sıkıcı konuşmalarla geçiyor 3-5 sihir atıyorlar ve bitiyor çok vasat bir filmdi!
Aceleye getirilmiş ve kopuk bir film. Kitabındaki ayrıntılar yok. Filmi izlerken heyecandan eser göremedim. Oysa kitap çok heyecanlıydı. 6. film de böyle olursa ve kitabındaki ayrıntıları es geçerlerse çok kötü olur.
yaa bir kitap bukadar kırpılabilir heralde.. ayrıca neden değiştirilmiş onuda anlayamadık yani.. !! hayal kırıklığı,tilt olma hissi,ama mühtiş bi heycan ve herşeye rağmen şefkatle dolup taşarak izledim filmi :)
Film çok sıkıcı kitapla mukayese bile edilemez.Bence sadece Harry Potter kitaplarını okuyan bir insanın izlemesi gereken bir film yapmışlar.Bu film gerçekten daha gösterişli daha hızlı ve daha heyecanlı olabilirdi.New York Times ’a katılmıyorum.:)
eğer filimi ktabıyla karşılaştırarak ele alırsanız serinin hiçbir filmi sizin için doyurucu olmaz.Bence bu filmi kitabını hiç okumamış gibi izleyin daha çok beğeneceksiniz