Hiç izlemeyin diyenler acaba hangi Bondla karşılaştırıp bu tavsiyeyi verdiler merak ediyorum doğrusu. Pierce Brosnanın her durumda ve her sahnede, tankın(Golden Eye) içinde bile sıkı sıkıya bağlı kravatı ve takımıyla bulunması artık sıkmaya başlamışken, Daniel Craig kahramana yeni bir soluk getirmiştir kanımca. Brosnanı, yeni Bondun abisi gibi görmeye alıştığınız zaman hiç yadırgamayacağınız bir kahraman profiliyle göz dolduran Craig filmi tam anlamıyla layıkıyla taşımıştır. Serinin soluk kesen son filmi olarak mutlaka izlenmeli, Venediki de hiç görmediyseniz iyi bir fırsat bence;) 10/9
Daha önce hiç bond filmi izlemedim. "Bond Filmi" mantığını da yanlış bulmaktayım. Bu filmin konsepti -aksiyon- dur. -Bond- diye bir klansman yoktur. Velhasıl-ı kelam sağlam bir aksiyon filmi mi izlemek istiyorsunuz, işte bu film size göre ;) 8.7 / 10
Film güzel ama benim izlediğim bütün Bond filmlerinde illaki bir sır vardı.Yani demek istediğim Bond karakteri illaki bir şeyi çözüyordu bunların dışında güzel bir Bond filmi olmuş.
film iyi ancak izlediğinizde bir bond filmi izliyormuş gibi olmuyorsunuz bunun nedeni ise yeni bond karakterinin hiç uymaması bence pierce brosnan olmalıydı
Büyüleyici, esprili, yeteri kadar hassas, yeteri kadar romantik, boyu posu yerinde,her istediği kızı kendine aşık edebilmek de dahil olmak üzere elinden her iş gelen, her türlü olumsuz koşullardan itinayla sıyrılabilen,fazlasıyla şanslı, kısacası Bay Mükemmel James Bond'un alışageldiğimiz filmlerinden biri diye düşünmüştüm ki; hiç film izleyesim olmadığı bir zamanda izlerim diye kenara atmıştım. James Bond filmlerinin en gerçeğe uygunu ve en sürükleyicisiydi. Ben özellikle kelime oyunlarına bayıldım filmde. Ve hatta belirtmeden geçemeyeceğim: "vesper lynd: senden geriye kalan tek şey gülüşün ve küçük parmağın olsa bile, şimdiye kadar tanıdığım her erkekten daha fazla erkek olurdun.Bond: Çünkü o küçük parmağımla neler yapabileceğimi çok iyi biliyorsun!" diyaloğu ve buna benzer bir çok diyalog muhteşemdi.
Sağlam bir senaryo ve sağlam oyuncularla yapılmış başyapıtlar arasına girmeye aday bir film. Kayseriden tüm sinema dostlarına sevgiler... Murat Volkan Gökdemir trvolkan@hotmail.com
bir klasik değil belki de ama gayet başarılı bir aksiyon filmiydi.çok tartışılan daniel craig'in hakkını vermek lazım çok başarılı bir performans göstermiş ama bana hiç james bond havası vermedi.pierce brosnan ve sean connery'nin yanına bile yaklaşamıyor bu rol açısından bence.christian bale veya eric bana bu role çok yakışırdı diye düşünüyorum.
Sinema salonunda izlediğimde daha açılış sahnesiyle beni koltuğa iyice yapıştırmıştı ve film bittiğinde koltuktan kalkmayı da filmin bittiğine inanmayı da istemedim. Şimdi Casino Royal'i yeniden izlerken aynı keyfi aldım. Açıkçası Daniel Craig'in yeni James Bond olduğunu duyduğumda kaşlarım epey bir çatılmıştı, hiç sarışın Bond olur mu diye sinirlenmiş ve Craig'e gıcık olmuştum. Ama görülüyor ki Bond filmlerinin en iyisi o! Adam öyle iyi oynamış ki sarışınmış, iriymiş, kaba bi görünümü varmış, kulakları kepçeymiş hiç göze batmıyor. Aksiyon sahneleri çok profesyonelce çekilmiş. Eva Green çok güzel bir kadın, filme yakışmış ama Bond kızları kavramına pek uymuyor. Mads Mikkelsen, Le Chiffre rolüyle göz dolduruyor, bence kötü adamı çok iyi oynamış. Bond nereye gittiyse sanki ben de ordaydım, Bahamas, Karadağ, Venedik. Mekânlar, atmosfer, karakterler her şey çok güzel yansıtılmış. Le Chiffre'nin Bond'a işkence yaptığı sahne de Bond'un çektiği acıyı kendim hissetmiş gibi oldum, ayrıca Bond'un kaşınma muhabbeti pek bi komikti :) Kısacası Casino Royal 9 puanı hakediyor, devam filmini dört gözle bekliyorum.
ilk duyduğumda garibime gitmişti(pierce brosnan'la büyüyüyen bir nesil olarak) bond sarışın olurmu hiç diye,ama oluyormuş:) filmi izlerken daniel craig öle oynuyor ki sarınmış,esmermiş bunlar ikinci planda kalıyor şunuda belirtmeden geçemiyeceğim:tamam james bond iyidir,hoştur,efsanedir ancak ne derseniz diyin jason born'un yeri başka... bu arada filmde ki işkence sahnesi ise akıllara zarar.kötü adamımız her defasında vurduğunda sanki bond'un acısını aynı bölgede hissediyorsun,o derece:)kısacası james bond serisinin giderek dibe vurmasını önleyen bir filmdir kanımca. son olarak,onun adı bond..james bond.