JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
8 Aralık 2012 tarihinde eklendi
Guy Pearce'ın ''Memento''yla yakaladığı başarıyı devam ettirememesinin nedenleri yanlış proje tercihleriydi.''First Snow'' da onlardan biri.Mark Fergus'ın ilk yönetmenlik denemesi aslında kısa sayılabilecek süresine rağmen ''fazlasıyla uzun''.Gereksiz şekilde yayılan hikaye Jimmy'nin geçmişinde yaşadıklarını son çeyreğine kadar itinayla gizleyip oldukça sıradan bir finalle tamamlıyor.Olmamışlık hissi de hakim,merak unsurunu zaman zaman yitirmeye başlaması da.İlgi çekici oyuncu kadrosuna göre beklentileri karşılamaktan uzak.
İlk Kar için sıradan bir film denebilir mi bilmiyorum ancak, hikayesinin sıradan olmadığı bir gerçek. Lakin sinemanın tek unsuru hikaye değil...Filmde, hemen herkesin katıldığı gibi, Guy Pearce gerçekten çok başarılı bir performans sergiliyor. Guy Pearce’nin performansı ve ilginç hikayesiyle çok başarılı bir film olduğu sanılmasın ancak filmin. Tabi kötü bir filmde değil ancak yer yer çok sıkan bir film. Kurgusu aslında iyi ancak sanırım filmi uzatmak adına bir parça gereksiz ögelere yer verilmiş filme...Orta karar sayılabilecek bir film olan İlk Kar’la ilgili olarak, fazla beklenti içine girmek yanlış olur. Zira film, başarılı yönleri olsa da 'sıradan' kategorisinden çıkmayı başaramıyor...
Ben Şizofreni Hastasıyım ve Paranoyanın Ne Olduğunu Çok İyi Bilirim.O Yüzden ''Gerçekten'' Anlayarak İzledim Ve Başarısız Bulmadım Filmi.Çok Güzel Bir Film Değil Fakat İyi Bir Film.En Azından Senaryo Diğer Hollywood Filmlerinden Farklı. Puan:10/7
Guy Pearce Akıl defteri ile çıkış yaptıktan sonra pek ses getirmeyen filmlerde oynayan ve hak ettiği değer verilmemiş çok iyi bir aktör.Bu film konusu itibariyle ilginç bir filme benziyor.