A-C-A-B-
12 Aralık 2007 tarihinde eklendi
evet bende orjinal dilinde izlenmesini tavsiye ediyorum.filme ve bruno ganz`ın oyunculuğuna diyecek yok ama kafama takılan bu filme propaganda yapıyo diyen kişilere anlam veremiyorum.filmde tutarsız kararlar veren,olmayan birliklere saldırı emri veren bir lider onun sadakatsiz genaralleri ve pekte direniş göstermeyen halkıanlatılıyo.
adolf hitler her zaman ilgimi çeken biri olmuştur. kavgam (mein kampf) ı okuduğumda çok etkilemişti açıkçası yıllar önce. ağır bir tempoda ilerlesede çok iyi yapılmış bir film. hitler in bu kadar iyi incelendiği ve sunulduğu tek film dir sanırım. hiç bir şey nedensiz değildir demenize neden olacak, ve führerin kendini nasıl kaybetmeye başladığına tanık olacaksınız. izlenilmesi gereken bir yapıt.
2005'de En iyi yabancı film Oscarına aday olmuş Almanya-İtalya ortak yapımı gerçek bir başyapıt.Etkileyici ve çarpıcı bir sinema şöleni.Usta oyuncu Bruno Ganz,Adolf Hitler'i o kadar iyi oynuyorki sanırsınız Hitler dirilmiş.Adolf Hitler'in son zamanlarında onun sekterliğini yapmış olan Traudl Junge'in otobiyografik romanından ve Joachim Fest'in İkinci Dünya Savaşı'nın son zamanlarına ışık tuttuğu kitabından sinemaya uyarlanmış bir film Çöküş ya da orjinal adıyla Untergang, Der.Berlin'in işgal edilmesine rağmen ülkesini terketmeyi reddeden,yaklaşık olarak 6 Milyon insanın katliamından sorumlu faşist-diktatör Adolf Hitler'in son zamanları ve ardından gelen intiharı büyük bir çarpıcılıkla perdeye yansıtılmış.Filmi izlerken Hitler'in ağzından dökülen bazı sözler aklımıza kazınıyor. "Dünya'nın süper gücü olmamıza çok az kalmıştı.İnsanlar perişan olursa olsunlar,onlar için asla üzülmem;çünkü onlar hiçbir şeyi hak etmediler."
kesinilklee hector arakdaşa katılıyorm.. zaten hitler denen şahsiyet sewmezdim bu filmden sonra nefret ettim,belgesel türünde savaş tüürü bi film olsada hiç sürükleyici deildi,kötüydü =/
Film gayet güzeldi.Objektif bir gözle Hitlerin ve savaşın son günlerine Almanların gözünden bakması açısından önemli bir film.Yıllardır 2.Dünya savaşında Amerikan askerlerinin bayraklarını ordan oraya dikip kahramanlık destanları seyretmekten sıkıldınızmı o zaman çöküş sizin için iyi bir film.
adolf hitler in berlin in yıkılmasından önceki son günlerini anlatan belgesel tadında mükemmel bir film görüntü kalitesi gerçekten çok iyidi kurgu ve işleniş de aynı şekilde klasikler arasına girmeyi hakeden bir film
gercekten takdire layık super bir film...ozellikle hitleri canlandıran aktor rolune super oturmus...almanyanın isgalinden onceki son gunlerini anlatıyor film ve gercekten kacırılmaması gereken bir basyapıt...
çok güzel bir filmdi gerçekten başarılıydı ... en iyi filmşerden biri bence oyuncular yönetmen konunun işlenişi herşey çok iyiydi izlerken etkilenmemek elde değil filmin etkisi tamamiyle üsütnüzde kalıyor ..10/10
şimdi filmin konusunu ele alırsak almanların 2.dünya savaşının sonundaki çaresizlikleri anlatılıyor ama filmin başından sonuna kadar bu anlatıldığı için sıkıcı.ceset ve çareslik isteyene 10/10 öğreticilik isteyen 4/10
Almanların kendi yakın tarihlerinin en "kanlı-karanlık" dönemine "tarafsızca" bakışlarını yansıtan bu filmi her düşündüğüm an, adeta içinde benim de bulunduğum travmatik bir tecrübeyi yaşamış gibi hissediyorum...Filmin böylesine etkileyiciliğini sağlayan en önemli şey; mükemmel oyunculuklar ve tabii ki de yönetmen...