naked-soul
7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
güney kore sinemasında bir mücevher gibi parıldayan değerli yönetmen kim ki duk’u bu filmle tanıyıp kendisine hayran kaldım.denildiği gibi neredeyse tüm tabuların yıkıldığı bu filmde sıradışı yaşanan aşk,bir şiir tadında ruhu okşayacak biçimde işleniyor.özellikle arka planda sürekli çalan arap müziği filme ayrı bir hava katıyordu...Filmin sonuna kadar tek kelime bile etmeyen filmin oğlanı ve asıl kızı da üstlendikleri rolleri hakkıyla oynamışlardı ve kızın suskunluğunu bozduğu sahne de çok güzeldi.Film bitince yüzünüzde beliriveren gülümseme bir süre kalabilir ve siz hala bitmesini istemediğiniz karelerde kalabilirsiniz.bilmiyorum belki abartıyor olabilirim ama Boş Ev bugüne kadar izlediğim en iyi aşk filmiydi...
Film hakkında tek kelime bile edemiyeceğim, kelimelere sığmayan bir film.Film gibi sessiz kalmayı tercih ediyorum... NOT: filmi izledikten sonra kapımda gördüğüm her pizza ilanını almama neden oldu :)
Kim Ki-Duk'un en iyi filmlerinden biri.Konusu itibariyle çok farklı.Başrol oyuncusu hiç konuşmamasına rağmen sıkmayan bir film.izlenmesini tavsiye ederim.
İşte karşımızda gerçek bir sanat eseri... Ki-duk Kim özgün bir sinemacı olduğunu bu filminde de kanıtlamış. Film dediğim gibi bambaşka diğer filmlere göre benzer bir tarafı yok. Konusu çok farklı, olay örgüsü ve filmin ilerleyişi de öyle. Film böyle çekilir dercesine bir film tabi beğenmediğim yönleri de yok değil. Beğenmedim yönleri ise filmde mantık hatalarının bulunması ve anlatılmak istenenin bazı kısımlarda anlatılamaması yani izleyicinin kafasında soru işareti bırakıyor. Tabii bunların dışında film bir harika. Film görsellik üzerine kurulmuş. Tamamıyla yönetmenin başarısına kalmış film. Yönetmen başarılı olmuş da.Bu kadar suskun bir film için bu sözler bile fazla diyorum, sadece izleyin. Şiir gibi bir film...'Yaşadığımız dünyanın gerçek mi yoksa düş mü olduğunu söylemek çok zor.'
Cidden hoş bir filmdi. Aşk'ın değer yargılarının aslında ne olduğunu hiç konuşmadan yaşatarak bize anlattığı çok güzel bir film. Özellikle köpeğin sahibinin yanından ayrılmadan durduğu sahnede gözlerim doldu.
film gerçeten güzel... film tamamen varlığıyla kimseye yük olmayan, bir aidiyetsizlik duygusuyla çevrili bir film. yani dünya sizin olsun diyorlar biz sizin keşfedemediğiniz ayrıntılarda da yaşarız..
kesinlikle muhteşem bir film...bu kadar özgün, bu kadar farklı bir film çok zor bulunuyor gerçekten...konusu gerçekten çok ilginç ve bence izlenmesi gerek!! 10/10 tebrikler!
Çok güzel bir filmdi,çok etkilendim.Özellikle girdiği boş evlerdeki kirli çamaşırları yıkaması ve bozuk eşyaları tamir etmesi:) ve kadının da yapması çok güzeldi:) 3 kişi yaşayacaklar demekki bundan sonra..tavsiye ederim dvd 3 haftadır elimde sürünüyordu..can sıkıntısından izledim ama çok beğendim. kore sinemasına ön yargılı davranmışım:$