Kara Kitap
3,7

Chev
Chev

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Savaş değilde daha çok dram demeliyiz bu film için..Uzun olmasına rağmen sürükleyici ve akıcı bir yapım.8/10
rudeonerudeone
rudeonerudeone

12 Şubat 2010 tarihinde eklendi
aslında güzel film.ikinci dünya savaşıyla ilgili sayısız film izledik ama verhoeven bizi ülkesi hollandaya götürüyor bu sefer.oyuncular tek tek kendilerini adayarak kaliteli performanslar çıkarmışlar,öncelikle onu belirtmek gerek.filmin geneline baktığımızda da savaş,dram,entrika,macera gibi unsurların hepsi birden başarılı bir biçimde harmanlanmış denebilir,fakat kara kitapın biraz arka planda kalmasının sebepleri de var bence.yani çok konuşulan yazılan çizilen bir film değil kabul etmek gerekirse.örneğin filmin bazı yerlerinde bariz biçimde garipsediğiniz durumlar var,şaşırıyor bazen de yok artık diyorsunuz.her ne kadar inanılmaz boyutlarda olmasa da eğer dikkatli bir izleyiciyseniz bu ufak ayrıntılardan biraz rahatsız olmamanız mümkün değil.yani kısaca şöyle diyebiliriz ki;film bitince tam anlamıyla tatmin oldum demek biraz iyimserlik istiyor.uzun süresine karşın hiç sıkmasa bile dediğim gibi bazı küçük eksiklikleri nedeniyle verhoevenin filmi belki de uzun yıllar konuşulacak bir eser olmaktan çıkıyor.fakat tercih edip de izleyenleri de mutlu edeceğini düşünüyorum.ikinci dünya savaşına belki bir nebze farklı bir açıdan bakmak ilginç olabilir.akılda kalıcı sahneler de bayağı bir var.
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

12 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Etkileyici,güçlü ve akıcı bir film.Carice Van Houten tek başına sırtlamış filmi.Bir başyapıt olarak değerlendirmek zor ama oldukça başarılı.
gokhankocgida
gokhankocgida

23 Eylül 2009 tarihinde eklendi
2saat 20 dakka suruyor ve guclu bır fılm. ızleyın..
esibelg
esibelg

19 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
son ana kadar temposu düşmeyen, 145 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadığınız, keyifle izlenecek, güzel bir film.
beck31
beck31

14 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Dönemin elinde bulundurduklarını çok iyi bir biçimde aktaran,herşeyiyle kusursuza yakın bir film, kaçırmayın derim.
1983gs
1983gs

28 Eylül 2008 tarihinde eklendi
mükemmel bir film sıkılmadan baştan sona izlenebilecek harika bir film diyebilirim kaçırmayın...
sukruveoncuertas
sukruveoncuertas

7 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Ben akıcı bir casusluk filmi izlemek istiyorum diyenler bu filme para verip zaman ayırdıklarına pişman olmayacaklardır.
ammeh
ammeh

2 Mart 2010 tarihinde eklendi
kimler izlemeli?
- aşk ve savaş karışımı filmleri gözüm kapalı bile izleyebilirim ben diyenler!
- savaşın acılarından çok entrikaları üzerine yoğunlaşmak isteyenler!

kimle izlememeli?
- savaş filmi deyince aklına sadece cephe mücadelesi gelenler.
- benim filmim hep aynı konu üstünde dönsün dursun diyenler.
- arada birilerinin namahrem taraflarını görmek istemeyenler.

10/8
ilsalaron
ilsalaron

22 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Hollywood'ta çektiği meşhur (!) Temel İçgüdü filmden uzun yıllar sonra üstat Verhooven bu sefer kendi ülkesinde bir film çekti. Tabii Temel İçgüdü ile kıyasladığımızda Kara Kitap müthiş başarılı bir yapım. Ben filmin başında filmin ?Gerçek Olaylardan Esinlenmiştir? yazısını gördüğüm için bazı sinema eleştirmenlerin yaptığı gibi olayların gerçek ve hikayenin inandırıcı olup olmadığına dair yorumlarda kesinlikle bulunmayacağım, sonuçta zaman filmdeki bazı sahneler saçma ve inandırıcı gelmese de, bu olaylar yaşanmış. Ancak, filme baktığımızda çok başarılı bir film var, zaman zaman kendi kendime neden bu film Oscar'da en iyi yabancı film ödülü aday gösterilmedi dedim, belki ödül alacak kadar değil ama en azından aday olabilecek kadar başarılı bir film. Filmin en büyük artısı ise film asıl götüren Carice Van Houten müthiş bir oyun çıkartmış, Houten'ın bu rolüyle en azından bir festivalde ödül verilmeli.
senward
senward

16 Nisan 2007 tarihinde eklendi
yeni izleyenlerdenim bende oldukça başarılı klişelikten uzak gerçekten bişey izlediğini farkettiren bir yapım olmuşş
dr-
dr-

21 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Çok çok iyi bir film..Savaşlar,yapılan haksızlıklar,dönen dolaplar,yaşam mücadelesi veren bir genç kadın..Açık sahneler kısmına gelince bence de gereği yoktu bu filmde ama açık sahneler diye bahsettiğimiz toplam 5 dakika arkadaşlar tereddüte düşmeyin derim..Çünkü film bu birkaç sahnenin dışında gerçekten çok başarılı.Finali oldukça hoşuma gitti asıl..'Hayatta kalması gerekenler kaldı' 10/9
kadirim-90
kadirim-90

26 Nisan 2007 tarihinde eklendi
filme gittim bir savaşın içindeki olayları anlatıyor konusu güzel izlenmeye değer bir film
areano
areano

3 Aralık 2009 tarihinde eklendi
güzel film..ancak daha kısa olabilirdi..
altuneli
altuneli

11 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Filmde herşey bir anda değişiyor 5 dakika önce bilinen herşey altüst oluyor bu defalrca olmuş. Eğer bu film gerçekten olmuş bir hikayeyse tek kelimeyle inanılmaz. Bir dakika bile sıkılmadan sonunu bulacaksınız filmin. Nasıl sürekliyici yapmışlar bravo. Bu kadar çok mutlu sonla bitmesini istediğim bir film olmadı.