Kara Kitap
    3,7
    Kara Kitap hakkında görüşlerin ?

ahmet-ertan
    ahmet-ertan

6 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Filmin Başrol oyuncularını tanımasamda gerçekten çok iyi rol kesmişleridiyebilirim.Özellikle Rachel harikaydı.Filmin konusuda aslında iyi ama bazı yerlerde ipin ucu kaçmış gibi geliyor.İzlenebilir bir film.10/7
    ssuner
    ssuner

25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    İzlemeye değer tavsiye ederim. Açık sahnelere gelince toplam 2 veya 3 dakikalık görüntüler olabilir.
    crystalsnow
    crystalsnow

30 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    ben arkadasları bu filme zorla götürmüştüm hala küfrederler bana xD
    ecdwlb
    ecdwlb

2 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    2. dünya savaşı konusunda çok film yapıldı ama bu filmle belki piyanist yarışır.
    cast da yıldız olmamasına rağmen tüm oyunvular çok başarılı. hikayesi artık bıkkınlık getirmiş olan 2. dünya savaşı filmlerinden oldukça farklı.

sıkılmadan birkaç defa izlenebilecek bir film.
    bir kısmının hikayeye de faydası olmadığı fazlaca açık sahne var ama zaten muhtemelen bir kısmı kesilir.
    buna rağmen 4 4 lük bir film.
    farklı bir bakış açısı... mümkün mertebe tarafsız
    omuronline
    omuronline

25 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    klasik alman-yahudi filminin ayrıntılı senaryosu diyebiliriz. her iki taraftan da casusların çıkması filmi çekici hale sokmuş. cinsellik biraz fazla kaçmış ama izlenmesi gereken bir film diyebilirim.
    sukruveoncuertas
    sukruveoncuertas

7 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    Ben akıcı bir casusluk filmi izlemek istiyorum diyenler bu filme para verip zaman ayırdıklarına pişman olmayacaklardır.
    dellandouv
    dellandouv

13 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    yahudu katliamını çok abartmayıp başka şeyler anlatabilmeyi başarmış bir film.. ve tabi verhovenin yine kışkırtıcı sahneleriyle süslenmiş.. güzel olmuş..
    serdarseckin
    serdarseckin

9 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    gerçekte çok güzel bir film.farklı bir bakış açısı.savaşa Hollandalılar üzerinden bakılıyor.Diğer 2.dünya savaşı filmleri gibi yoğun bir Yahudi soykırımı üzerine değilde küçük bir direniş grubunun çabaları anlatılıyor.dört dörtlük bir film diyebilirim.izleyin mutlaka
    pinar-ozkan1
    pinar-ozkan1

7 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    Başarılı çekilmiş bir film ama çok sıradan geldi bana. Savaş birinci plandaydı ama cinsellikle içiçeydi. Senaryo açısından orta karar bir film bence daha güzel bir film olarak bekliyordum.
    finallyfree89
    finallyfree89

4 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    film gayet başarılı ancak pek de tatmin edici değil bana göre paul verhoeven aynı konudan daha başarılı bir film çekebilirdi orta karar bir film olmuş yansıtsal olarak gayet başarılıydı nazilerin zulümlerini,soykırım kavramını gayet iyi reflekte etmiş fakat kendi alanında aynı tarzda çekilen filmlerden pek de bir farkı yok savaş ve casusluk filmleri kategorisine pek de fazla bir şey katmayan ota karar bir film
    sayns
    sayns

30 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Aynı konu üstüne kaç film çekildi acaba ? 10-6
    ferhat-aydogdu
    ferhat-aydogdu

27 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Güzel bir filmdi. II.Dünya savaşı yıllarında insanların bulundukları durumu çok iyi gösteriyor. Bu tür filmlere meraklıysanız kesinlikle tavsiye ederim. Bir kaç cinsel sahne biraz abartılsa da genel olarak sıkılmadan izlenecek bir film.
    kadirim-90
    kadirim-90

26 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    filme gittim bir savaşın içindeki olayları anlatıyor konusu güzel izlenmeye değer bir film
    hookers
    hookers

25 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Robocop, gerçeğe çağrı gibi kült filmlerin ve showgirls, hollow man gibi gereksiz filmlerin yönetmeninden orta karar bir film. Asla bir klasik olamayacak ancak iyi çekilmiş, iyi oynanmış yer yer yönetmenin ustalığını ve cinselliği konuşturduğu bir film ?kara kitap?. Bir eleştiride ?ustanın geri dönüşü? denmiş bu film için ancak bu yaştan sonra geri dönse ne olur, dönmese ne olur dedirten bir film olmuş. Verhoeven'den geç kalmış bir film. Daha önce çekilmeliydi...
    ilsalaron
    ilsalaron

22 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Hollywood'ta çektiği meşhur (!) Temel İçgüdü filmden uzun yıllar sonra üstat Verhooven bu sefer kendi ülkesinde bir film çekti. Tabii Temel İçgüdü ile kıyasladığımızda Kara Kitap müthiş başarılı bir yapım. Ben filmin başında filmin ?Gerçek Olaylardan Esinlenmiştir? yazısını gördüğüm için bazı sinema eleştirmenlerin yaptığı gibi olayların gerçek ve hikayenin inandırıcı olup olmadığına dair yorumlarda kesinlikle bulunmayacağım, sonuçta zaman filmdeki bazı sahneler saçma ve inandırıcı gelmese de, bu olaylar yaşanmış. Ancak, filme baktığımızda çok başarılı bir film var, zaman zaman kendi kendime neden bu film Oscar'da en iyi yabancı film ödülü aday gösterilmedi dedim, belki ödül alacak kadar değil ama en azından aday olabilecek kadar başarılı bir film. Filmin en büyük artısı ise film asıl götüren Carice Van Houten müthiş bir oyun çıkartmış, Houten'ın bu rolüyle en azından bir festivalde ödül verilmeli.