Kara Kitap
    3,7
    Kara Kitap hakkında görüşlerin ?

gokhankocgida
    gokhankocgida

23 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    2saat 20 dakka suruyor ve guclu bır fılm. ızleyın..
    earslan1984
    earslan1984

8 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    en azından 9 u hakediyor.puanı cok düşük geldi bana
    clubber80
    clubber80

27 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    cok guzel bı fılm 10 uzerınden kesınlıkle 8 hakedıo...
    kalpsiz
    kalpsiz

17 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    sağlam film, akıcı bir an temposu düşmüyor. Ve gerçek olaylardan esinlenip yapılmış olması filme daha da bir güzellik katıyor tabi
    kelebek122
    kelebek122

23 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    evet bende bu filmi umutsuzca almıştım ama çok ii cıktı ve cidden hiç sıkılılmadan bi anda filmin sonunda buluyousnuz kendinizi tamam hersey bitti derken birden olaylar dönuveriyo izlenmeli bence puanı az geldi bana..
    altuneli
    altuneli

11 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    Filmde herşey bir anda değişiyor 5 dakika önce bilinen herşey altüst oluyor bu defalrca olmuş. Eğer bu film gerçekten olmuş bir hikayeyse tek kelimeyle inanılmaz. Bir dakika bile sıkılmadan sonunu bulacaksınız filmin. Nasıl sürekliyici yapmışlar bravo. Bu kadar çok mutlu sonla bitmesini istediğim bir film olmadı.
    1983gs
    1983gs

28 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    mükemmel bir film sıkılmadan baştan sona izlenebilecek harika bir film diyebilirim kaçırmayın...
    beck31
    beck31

14 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    Dönemin elinde bulundurduklarını çok iyi bir biçimde aktaran,herşeyiyle kusursuza yakın bir film, kaçırmayın derim.
    ailon
    ailon

10 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    Yalnızca Paul Verhoevenin değil, son dönemin en iyi filmlerinden birisi Kara Kitap.

Başlangıç belki daha önce pek çok filmin değindiği bir noktayla beliriyor (2. Dünya Savaşı) ama film ,savaşın ve mücadelenin daha gizli saklı kalmış ve kişisel yönleriyle haşır neşir olarak bu filmler arasında farklı bir yer ediniyor. Anlatım olarak Piyaniste yakın bulunabilir ama karşınızda çok daha farklı bir bakış açısı var. Verhoeven hikayesinin ortasına yine zeki, becerikli ve güzel kadını oturtuyor ve onun çevresinden savaşın tüm entrikalarını, aldatmacalarını, güvenilirsizliğini anlatıyor.

Oyuncuların büyük çoğunluğu yönetmen gibi Hollandalı olan tanınmadık simalar, ama hepsinin performansı birbirinden çarpıcı. Her yönüyle ölçülü, kaliteli ve dikkate değer bir yapım.

Yukardaki en son resim ise filmin esas finali (aslında film bu sahneden sonra birkaç dakika devam ediyor) ve bana sorarsanız en müthiş sonlardan..

Düşündürücü karakterler, ucuz hayatlar, şaşırtıcı kaybolup var olmalar ve defalarca ölümü alt eden ama her kurtuluşunda onu yavaş yavaş öldürecek yeni bir kayıp veren savaşın tam ortasında eski bir şarkıcının sonsuz mücadelesi.. İzlenmesi gereken filmlerden olduğunu düşünüyorum.
    ultraaslanserhat
    ultraaslanserhat

24 Haziran 2008 tarihinde eklendi
    her ne kadar biçim olarak emanet filmini anımsatsada kara kitap gerek kopleks senaryosu gerekse hiç bir tıkanıklığa maruz kalmadan tabri caiz ise yağ gibi akıp giden olay örgüsü ve zaman zaman artan gerilimi ile izleyiciyi içene çeken başarılı bir film özellikle özel efektler olay örgüsüne iyi yedirilmiş ve sadece ilgi çekmek için yapılmadığı belli filmin başarılı dönemi gayet iyi yansıtan sanat yönetimi başarılı sinematografisi ve çok çok harika kurgusu var özellike bir çok mekan ve bir çok karakter gayet başarılı işlenmiş aslanda hepimiz olaylar rachel-ellis gözünden görüyoruz ve bu oktada başroldeki carce van hounten harika ötesi bir oyunculuk çıkarmış her ne kadar tiyarto oyuncusu olup bu ilk filmi olduğu halde kırkıncı filmini çeker gibi ustalıkla oynamış özellike yönetmenin sınır tanımayan cinsellik anlayşını başarıyla kusursuz güzelliği sayesinde yerine getirmiş ve bunun yanında tüm oyuncularda gerçekten çok başarıylıydı bunda senarist gerard soeteman ın harika karakter işleme yeteneği dahil olunca ortaya başarılı bir film çıkıyor
    tmert0
    tmert0

23 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    muhteşem bir film kesin izlenmesi gereken bir film oyuncular çok tanıdık gelmesede rol kabiliyetleri muhtuşem özellikle halina reijn süper oynamış. filmde bir kaç açık sahne var onlarda tam yerli yerine oturmuş. mutlaka izlemelisiniz.
    dr-
    dr-

21 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Çok çok iyi bir film..Savaşlar,yapılan haksızlıklar,dönen dolaplar,yaşam mücadelesi veren bir genç kadın..Açık sahneler kısmına gelince bence de gereği yoktu bu filmde ama açık sahneler diye bahsettiğimiz toplam 5 dakika arkadaşlar tereddüte düşmeyin derim..Çünkü film bu birkaç sahnenin dışında gerçekten çok başarılı.Finali oldukça hoşuma gitti asıl..'Hayatta kalması gerekenler kaldı' 10/9
    happyy-48
    happyy-48

12 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    nazilerin içine sızmaya çalışan yahudi bir kadının casusluk hikayesi öncelikle şunu söylemek isterim gerçekten iyi film izlemek isteyenler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bi film 10 üzerinden 10 izleyin pişman olmucaksınız.....
    Ümit B
    Ümit B

13 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Filmde 4 dil (Felemenkçe, İngilizce, Almanca, İbranice) konuşuluyor. Bu açıdan bakıldığında iyi bir harman yapılmış.
    uguraser-25
    uguraser-25

10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    daha önceden yorum yapmıştım.söylemeyi unuttum.
    kara kitap isimli film ülkemizde vizyona girmeyen benim seyretme imkanı bulduğum 2003 yılı Hollanda yapımı Twin Sisters İsimli Filmle Karşılaştırılamaz.Twin Sisters En İyi Yabancı Film Dalında İlk Beşe Girmeyi Başarmıştı.Umarım Türkiyede DVD & VCS'si Çıkar.