realastala
2 Mart 2008 tarihinde eklendi
Film Güzel ama Tavsiyemdir Kesinlikle Türkce dublaj izlemeyin berbat bir dublaj olmuş.Holywood Çocuk filmlerinde kullanılan insanlar dublajlamış buda filmin büyüsünü bozmuş.Ama güzel bir filmdi 10/7.8
gerçekçi sade bi filmde istediğinz herseyi hemn hemn verio.oyuncualrın hepsinin o yörenın halkı olması filmi izlenir hale getiren faktörleden biri 10/)8
müthiş bir film... şimdiye kadar izlediğim filmler arasında en duygusalı. bu filmi izlemeden ölmeyin.izlerken film öyle bi içine çekiyo ki film bittikten sonra bile etkisinden kurtulamayacaksınız.şimdiden iyi seyirler arkadaşlar....
Bahman Ghobadi nin daha önce Sarhoş Atlar Zamanı filmini izlemiştim.Filmin daha ilk çocukların kavga ettiği sahnesin de tüylerim diken diken olmuştu.Sanki kavga filmde değil de gerçekte yaşanıyor gibiydi.Filmin devamı da,filimin başı kadar etkileyiciydi.Ghobadinin son filmi olan Kaplumbağalar da Uçar,sanırım ilk filmden aşağı kalır yanı yok .Yönetmenin dram üzerine yaptığı bu filmler,gerçekten insanı derinden etkiliyor.Özellikle yoksulluk ve savaş olaylarını izleyiciye dramatik açıdan çok iyi lanse eden yönetmen,aynı zamanda amatör oyuncular kullanarak ilklere imza atmaya devam ediyor.Kaplumbağalar da Uçar,ıraktaki mülteci kaplarında yaşayan insanların açlık sefalet ve savaş sendromu içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmasını anlatan bir film.Filmdeki Hayali karakterlerini çok iyi seçen yönetmen Ghobadi,hayal gücünü çok iyi kullanarak,senaryolarını iyi seçip insanları derinden eteleyip,izlenmesi güzel filmler ortaya çıkarıyor.Ghobadinin özellikle karakterlerin seçimi konusundaki üstün başarısı,oyuncuların hangi rolü nasıl yapacağı konusunda ki seçimi bence yönetmeni önemli kılan nedenlerden biri.10/8
Sarhoş Atlar Zamanı filmine oranla sönük kaldı benim gözümde...Bahman Ghobadi o bir filminde daha gerçekçi, daha iyi yaklaşmış olaylara...Bu filmde iyiydi ama nedense beni fazla etkilemedi...
Kopan Kollar ve Bacaklar Parçalanmış hayatlar Ana baba Yok.Savaş Zamanı Tek Başlarına Geçinmeye Çalışan Mayın Tarlalarındaki Masum Çocuklar Bu Film İbret Verici Gerçek Bir Başyapıt... Duygusuz İnsanlara Tavsiye Etmem.
Filmin ismi; uçaktan atılar bombalar sonucunda kara kaplumbağalarının havaya saçılmasından gelmektedir yönetmenimiz bahman uçuşan kaplumbağaları gördükten sonra filmin adını koymuş. yönetmenin diğer filmi ''sarhoş atlar zamanı'' ndada olduğu gibi gene çocukların gözünden yaşam anlatılmaktadır filmi türkçe dublaj izlemenizi kesinlikle tavsiye etmem.
kurgulama olarak özgün ve kusursuz bir senaryo idi saddam ın devrilmesi öncesi dönem çok doğal işlenmiş görüntü kalitesi bence en üst düzeydeydi sanırım shallow focus kullanılmış aldığı ödülleri sonuna kadar hakeden müthiş bir başyapıt
Bu filmin ilk defa beyazperdenin bir formunda duydum,formun ismi en iyi ve en kötü filmlerdi ve kaplumbağalarda uçar bir kaç arkadaşın en iyi filmim listesindeydi,sonra burdaki puanıda görünce filmi izlemek için heveslendim,maalesef ne en iyi film nede bu kadar puanı hak ediyor.Anlattığı konu güzel ama filmde duygu yoksunluğu var,ben hiç beğenmedim yani,filmdeki oyuncuların hepsi çocuklar fakat roller iyi,ama kurguda duygu eksikliği var,çocuk oyuncuların rolleri hatırına 6/10 iyi seyirler.
insan olmanın dayanılmaz ağarlığını hissettiiniz andır filmin bittiği an.hem korkunç bir utanma duygusu sarar tüm benliğinizi hem acıma hem öfke.belkide filmi bu kadar başarılı hale getiren aynı, anda uyandırmış olduğu duygular silsilesidir.çocuklar ah o çocuklar.hem herşeyin buram buram içinde ve farkında hemde herşeyden habersiz çocuklar... Bahman Ghobadi eli öpülesi insan
Bence bu gune kadar yapılmıs en iyi dram filmi..Kesinlikle kacırılmayacak kadar mukemmel bır fılm.Filmi orjinal dili kurtce olarak izledigimiz zaman bir cok kelimenın ne kadar da bize yakın oldugunu gorecegiz.Bu da o coğrafyaya ne kadar yakın oldugumuzu ve hıc bır sey yapmadıgızı carpıcı bır sekılde ortaya koymaktadır.Gercekten takdır edılmesı gereken br fılm......