gskaltay
21 Aralık 2005 tarihinde eklendi
güzel bir film olmuş uçuş sahneleri genelde sıkar ama bu filmde öle değil gerçekten insanı sarıo ayrıca filmin süresinin kısa olmasıda çok güzel olmuş her şey dozunda filmde tavsiye ederim
genel olarak bakıldığında heyecanlı bir film olmuş. scream'daki sahnelere benzer sahneler de var. çok büyük umutlarla izlemezseniz iyi vakit geçirebileceğiniz bir film.
bazı arkadaşların neden böyle olumsuz yorum yaptıklarını anlayamadım ama ben filmi hakikaten çok beğendim.belki sinemada değil de evde izlediğim için bu kadar hoşuma gitmiştir ve özellikle son sahneleri acaip hareketliydi,resmen soluğum kesildi.en çok beğendiğimde Lisa rolündeki Rachel’di:)
bu film için ne söylenir bilemiyorum aslında ama Wes Craven cephesinde yeni hiçbir şey yok.İlk yarısı uçağa binilen zamana kadar romantik komedi gibi devam eden ve germeyi başaramayn uçak sahneleriyle devam edip uçak indiğinde inanılmaz ve sorgulanmaz olaylardan kendimize pay çıkarıp kahkahalarla güldüğümüz başarısız bir yapım.
basıt bı konusu var fılmın..baslangıctakı ucak sahnesı oldukca ıyı..sonu da cok aceleye gelmıs..ızlenecek daha ıyı bı fılmın olmadıgı zamanlarda ızlenebılır. cillian murphy karızmasıyla fılme apayrı bı tat katmıs.
Filmin hakkında söylenebilecek en olumlu şey Red Eye isminin Gece Uçuşu olarak çevrilmesidir kanımca.Sanki senariste senaryo yazması için 2-3 saat verilmiş,Wes Craven'e de 2 saatte de filmi çekeceksin dayatmasında bulunulmuş son derece sıradan bir film.
Aslında başka bir film için sinemaya gitmştim ama seanslar tutmayınca kendimi Gece Uçuşu filminin yayınlandığı salona attım.En azından yeni bir aktris tanırım umuduyla filmi izledim.Ve söylemeliyim ki filmin konusunun basit olmasına karşın oyuncuların performansı iyiydi.Ama kesinlikle mükemmel bir filmdi diyemem.Ama eğer sizde sevdiğiniz filmin seansını kaçırdıysanız bu filme gitmenizi tavsiye ediyorum.Bu arada gitmek istediğim filme hala gitmedim.1 ayı geçmesine karşın..hehehehe.... Neyse iyi seyirler arkadaşlar...
Filme girerken büyük umutlar içindeydim ama filmin konusu anlaşılınca çok büyük hayal kırıklığına uğradım...Konusu,sesleri kısacası herşeyiyle sıradan bir tv filmiydi...Ama filmin bana tek olumlu yanı Rachel McAdams'ı tanıtmasıydı...Gerçekten çok güzel kız...Şunu söyleyebilirim bir filme gitmeden önce iyi inceleyin sonra bunun gibi hayal kırıklığına dönüşen,tv filmleri izlersiniz...Paranızı sinema filmlerine harcayın...!!!
filmin fragmanini izleyinca epey heyecanlanmisdim kirmizi gozlu oyuncuyu gorunce.gecen hafta sinemada seyrettim filmi.bekledigimin cok altinda cikti.yapimi aceleye gelmis bir film havasi vardi.tv de seyretsem yarisinda kapatacabilecegim bir film.baslangic,gelisme cok guzel ama film bir anda bitiyor.ellerinde guzel bir senaryo varken bence biraz daha vakit harcanabilirdi bu filme yazik olmus.ayrica katil rolundeki oyuncu filme cok iyi uymus.bir bebek yuzun altindan cikan al sana canavar der gibi.diger iki kadin oyuncu ise sanki yandaki komedi filminin setinden bizim filme girmis gibi.filme iyi rolu ustlenen yardimci bir erkek oyuncu katilsaydi film hem daha uzun hem de daha heyecanli olurmus.bide ben kacirdim mi bilmiyorum ama su suikaste ugrayan adamin kim oldugunu ve neden oldurulmek istendigi biri bana soyleyebilir mi?
wes craven den beklenebilir bir film. hiç umulmadık anlarda germe merakı olan yönetmen yine gerilime el atmış durumda. filmi henüz izlemedim ama o yapmışsa iyi yapmıştır. rachel hakkında ki olumsuz fikirlerim belki bu sayede değişir
Ne film tekniği, ne senaryo, ne de oyunculuk kalitesi yönünden hiç bir şey seyirciye sunmayan, tv'de bile gösterime girse reyting alamayacak kapasitede bir film.. Kesinlikle önermem
Ya geçen gün Rachel Mc Adams'ın bi filmini daha izledim bu hatun her filmde mükemmel rol yapıyor zaten çok değişik bir güzelliği var. Bence bu filmi götürecek olan da o. Cillian Murphy'de boş bi oyuncu değil bence o da çok iyi işlere imza atıyor.
....Wes Craven, 1997'deki "Scream" vakasindan bu yana en saglam donusunu yapiyor "Red Eye" ile. Freddy Kruger'i sinema dunyasina armagan eden Craven, bir ucakta iki kisi arasinda gecen gerilimli bir oyku anlatiyor bizlere. Daha ilk sekansta havaalani terminalinde, yolcular arasindaki kosusturma ve gerginligi son derece iyi yansitarak filme hizli bir giris yapan film, 85 dakikalik suresi icerisinde seyircisine nefes aldirmadan bir cirpida derdini anlatmayi beceriyor. Lisa ile Jackson arasinda tum yolculuk boyunca yasanan gerilim, bir saniye bile temposunu dusurmeden ucagin disinda da devam ediyor. Cillian Murphy gercekten de "Batman Begins"de de oldugu gibi gicik bir kotu adam portresi ciziyor. Finale dogru yasanan kedi-fare oyunu ise, "Scream"in finalinde oldugu gibi tirnak kemirtecek cinsten. Wes Craven'in koca filmografisi asagi yukari gercekten iyi diyebilecegimiz 3-4 film barindirir. "Red Eye"da bu sayinin icine dahil olabilecek, yonetmenin bundan bir onceki faciasi "Cursed"u rahatlikla unutturabilecek derecede basarili bir film. Ucak sekanslarindaki gercekci atmosfer ve ses efekti calismasi yuzunden en azindan beyazperdede bir kez izlemeniz gerektigine inaniyorum...(7/10)
filmi çok merak ediyorum.çünkü lanet'ten sonra wes craven'den çok süper film bekleyorum.filmin fragmanı da çok ilgi çekiciydi.ilk başlarda romantik bir film gibi görünen film birden gerilim oluyor.süper.....