amarcord
9 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Baş karakterin sempatikliği ve umut dolu olmasıyla ilerliyor bu film. Bana hiç sempatik gelmediği için filmden zevk alamadım. Adamın aşık olması da sürekli umut dolu olması da çok sıkıcıydı. Sadece filmin isminin geldiği sahneyi sevdim.
Güzel bir aşk hikayesini bir tarafa atalım,tıpkı hayat güzeldirde işlediği gibi yaşama hevesini konu alıyor film.Bu nedenle bu iki film birbirinin aynısı,ki bana kalırsa la vita e bella nın modern versiyonu..ancak onun kadar etkileyici bir yapım değil,bunda bir çok kişi hem fikirdir.Guido ve Attilio karakterleri birbirleriyle tıpatıp uyuştuğunu farkedeceksiniz.
Kar ve Kaplan anlatım ve hikaye açısından Hayat Güzeldir in izinden gidiyor.Sanırım Robertonun hep böyle filmlerini izleyeceğiz.Zaten hiç bir yönetmende olmayan farklı bir tarzı,hikaye anlatışında farklı bir bakış açısı var.Ne diyebilirim ben bu adamın insana,hayata,dünyaya bakış açısını seviyorum. 10/10
fena film değil işlenen konu hayatı sevmek ve hayatta kalmak olunca olumsuz yorum yapılması pek makul görünmüyor ama roberto amcamız hayat güzeldir filmindeki rolü tarzında bir oyunculukla çıkmış karşımıza o yüzden pek sevmedim çok iyi oynamasına rağmen.Ayrıca sonu daha güzel olabilirmiş,bazı yerlerde de atlamalar vardı.10 üzerinden 6 veriyorum.
Hayat Güzeldirden Sonra gene kendi yazıp,yönetip oynadığı bir film çekmiş..Her işi kendi başına yapabilmek gerçekten kolay bişey değil.Sırf bu yönden bakılınca bile Roberto nun ne kadar büyük biri olduğunu anlayabiliyoruz.. Filme gelecek olursakta,Hem Dramı hem Komediyi içinde barındıran Oyunculukların Tavan yaptığı muhteşem bir Film olmuş..10/9
Roberto Benigninin modern zamanın Chaplini olduğunu düşünüyorum.O da tıpkı Chaplin gibi en kötü olumsuzluklarda bile yaşamanın,var olmanın ve en önemlisi sevmenin önemini masalsı ve hoş bir mizahi ile mükemmel bir şekilde anlatıyor ancak bence bir noktada Chaplin ustadan ayrıksı düşüyor; Chaplin,filmlerinde güldürürken düşündürürken,Benigni ise düşündürürken güldürüyor.La Vita e Bella gibi müthiş bir film La Tigre e le Neve...
Roberto Benigni çektikten ve oynadıktan sonra zaten bize sadece keyifle izlemek ve beğenmek düşer diye düşünüyorum.Çok güzeldi. Çok güzel Bağdat manzaraları vardı.Kesinlikle izlenmeli.
roberto benigni hüznü ve komediyi iç içe mükemmel bir biçimde harmanlamaya devam ediyor.dünya çapında bir yetenek olduğunu yönettiği ve oynadığı kar ve kaplan ile bir kez daha herkese göstermiş.on puanlık bir film.eksiksiz,mükemmel,sevimli,dramatik,sürükleyici.her şeyden önce tabii ki bir aşk filmi.gerçek sinemaseverler kaçırmasın diyorum,çok kaliteli bir yapım.ayrıca jean reno da filme renk getirmiş.
Komedi filmi arayanlar için zaman kaybı olduğu doğru. Ancak son yılların gülümseten en iyi aşk ve bağlılık filmini izleyelim diyenler için doğru adres..Filmin sonunda vay beee, nasıl anlamadım diyeceksiniz. Çok başarılı 10/10 Not:sevgiliyle izlenir..
Yine savaşın içinde çok büyük bir aşk işlenmiş ama Hayat Güzeldirdeki kadar çarpıcı değil. Bazı gereksiz dialoglar sahneler var bazen sıkıcılaşıyor ama izlemek zaman kaybı diyemem.