bisikletlikyz
19 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
Çok sadist bir filmdi.Kötü mü? Hayır!Önceki filmleri seyretmedim ama kesinlikle seyredicem.Tek bir film olarak söleyebilrim bence izlenmesi gereken güzel işlenmiş fazla abartılmamış çok güzel bir film var karşınızda!
Öncelikle romeronun 'zombi' leri icat ettiği 1968 yılından günümüze kadar bu hikayeyi hala eski sıcaklığıyla getirebilmesini bile takdir ettiğimi söylemeliyim.Romero'nun Haliyle 'zombilerin babası' olma ünvanıyla üçlemeden sonra yaptığı final niteliğindeki son film olan 'ölüler ülkesi'nin başarısından hiçbir şüphem yoktu.Nitekim öyle olduğunuda gördüm.Genel olarak filme baktığımda senaryonun kamera hareketlerinin ve oyunculukların(özellikle simon baker sanki the guardian biter bitmez film setine koşmuş gibi görünüyordu:)Aynı jest ve mimikler bir avukattan sonra bir kahraman içinde oldukça başarılı!)başarılı olduğunu söyleyebilirim.Zaten bir zombi filmine gittiğinizde ne ile karşılaşacağınızı az çok bilirsiniz işte burada devreye yönetmenler girer.Tam burada Romero'dan bahsedecek olursam zombileri kullanarak siyasi görüşünü , ve dünyanın ne derece tehlikeli bir tüketime doğru gittiğini eleştirisel olarak vermesini yada verebilmesini dahice bulduğumu söyleyebilirim.Aklımda kalan sahnelerden biri Green'deki bir kuş kafesinin ironik biçimde gösterilmesiydi.Ayrıca zenginliğin en başta tüm sorunların üstesinden gelebileceği gösterilmişken aslında işin aslının böyle olmadığının sonlara doğru anlaşılması anlamlıydı.ve son olarak finalde 'akıllanan'zombilerin sıradan insanlar yerine zengin ama dışarıda olup bitenden haberi olmadığından dışarı çıkınca afallayan kesime yönelmeside ilgi çekiciydi.Kısacası türün severlerine güzel zaman geçirtecek başarılı bir Romero filmi ve tabiki bir veda filmi..........
karanlık ve sıkıcı bir filmdi. şiddet sahneleri korkmaktan ziyade mide bulandırıcı bir etki yaratıyor insanda. ama türün meraklıları için güzel bir film olabilir.
romero mükemmel bir film çekmiş mesajlarıyla çekim kalitesiyle ve tabiki tom savini’nin hala yaşıyor! olması beni gülümsetti.ben çok beğendim.ama biraz kısaydı sanki..
Epey bir zaman bekledikten sonra önümüze gelen yapım,benim gibi bir hardcore zombi fanını bile tatmin etmeye yetti,konusunun içerdiği politik altmetinleri gözümüze sokmadan vermesi çok hoştu,yani herkes kendi yorumunu getirebilir gibi bir havası vardı,tabii asıl önemli olan nokta filmdeki gore kullanımıydı ve film bunu da özlediğimiz şekilde bize sunuyordu,yalnız birkaç tane daha parçalanan bağırsak ve kopan uzuv sahnesi aramadım değil,sanırım bu tarz daha hardcore öğeler filmin DVDsinde yerini alacaktır,özellikle zombilerin "açık büfe"sahnesine bayıldım Fiddler's Green`e daldıkları sahneler müthiş eğlenceli ve tempposu yüksekti,ama yine de vahşet konusunda daha ileri gidebilecekleri pek çok yerde kendilerini sınırlamışlar,ama yine de son dönemde izlediğimiz pek çok kansız zombi filminden daha iyidir diyorum.Son kertede usta bizi hayal kırıklığına uğratmayan bir işe imza atmış,daha kanlı versiyon için de DVDyi beklemek lazım diyorum.Saygılar.
Tam bir pazar eğlenceliğiydi bu film, leşlerin insanlara saldırıp yediği sahnelere sinemadaki bir çok insanın bakamadığını gözlemledim. Konu olaraksa tüm dünyanın leşler tarafından istila edilmiş olması ve yaşayan ölülerin biraz akıllanmasını bir yenilik sayarsanız, yeni bir konusu var filmin! 7/10
"üreten bizsek tüketen niçün biz olmayalım?" düsturuyla önce bilinçelip, sonra örgütlenip, ardından da silahlanarak enternasyonal marşı eşliğinde devrime yürüyen zombi işçi sınıfının gurur verici hikayesi..
ben pek beğenmedim. izleyiciye ne bir alışıldık "gore" zombi korku filmi sundu, ne de vermek istediği toplumsal/ideolojik mesajı adam gibi işleyebildi. çok arada, hiç bir tarafa uzatılamayan bir film olmuş. o yüzden sinemadan "boş" bir hisle çıkartıyor. 6/10
düşünen zombiler hiç akılcı olmamıs film boyu zombilerin ziyafetini izliyoruz tek akılda kala sahne zombilerin nehirden çıkısı tabii birde asia argento simon bakerda iyiydi daha iyibir film olabilirdi
Açıkçası beni pek tatmin etmeyen bir filmdi. Ben zombi filmlerine bayılırım ama yeni filmler gerçekten vasat. İnsan korkacağına güleceği geliyor(her nekadar gülmek istemesemde) Ama yinede bazı görsel sahneleri güzeldi. Bağırsaklar kollar bacaklar ortada geziyor....
Film cidden farklı bir zombi film, ilk kez bilinçlenen bir zombi türüyle karşılaşacaksınız:) Bu sefer zombiler alışageldiği gibi beyinsiz aptal yaratıklar değiller, bir şekilde daha akıllılar, fakat onların liderliğini yapan o zenci zombiye uyuz olmadım desem yalan olur....Zombi filmlerini sevenler gitsin, oldukça iğrenç sahneler de var ama bu zaten türün olmazsa olmazlarından....
bu seriden ilk izlediim film oldu. bir çok sahnesi ürkütücüydü. amerikaya veya tüketim toplumlar1na yap1lan elestiri de keskindi ama gene de o hayatin yeterince etkileyici bir bicimde tasvir edilemedigi soylenmeli. ayr1ca o düzenin sahibi de son derece sig bir tipleme olmus. Yani elestiri hedefi vursa da elestirilen kesimi temsil edenler cok basit cizilmisler. BU anlamda eksik bir senaryo bence..ama film iyi ve hele karanlikta zombilerin insan yedigi bir bölüm var ki orada tirsmamak mümkün degil.
bekleneni karşılıyo bence film.bol bol etli kanlı sahne var.sevenler için müthiş bi fırsat kaçrmayın derim.Gerilim ve korku anlamında da tatmin edici sayılabilir.Güzel bi zombi filmi olmuş..
Valla bu "...of the Dead" ile başlayan seriyi ben karıştırdım gitti yaw. Şimdiye kadar 4 film yapıldı sanırım; ilk film 1968 de yapıldı, 1970 lerde 2. film, 3. film 1985 te, son olarakta 2004 te Ölülerin Şafağıydı galiba... Daha önce siyah beyaz bir film vardı yine Romeronun çektiği hani bir ormanlık bir yerde evde gençler kapalı kalıyor zombiler saldırıyor ısırıyor kol bacaklar ağzıdan ağıza geziyor her yer kan gölü oluyor bu film 1968 de çekilenmiydi acaba yoksa 1970 lerde çekilen ikinci filmmiydi bilemedim. Çok kanlı iğrenç insanın içini bulandırıcı gelmişti bana "nasıl film bu yaw" demiştim hatta.. Yine 3. film olması gereken 1985 yapımı Day of the Death-Ölülerin Günü isimli filmi izleyemedim bir türlü. En son 2004 yapımı olan Dawn of the Death-Ölülerin Şafağı vardı bunu izledim fakat sonunda konu bir türlü bağlanamadı. Acaba, Land of the Death ile bağlantı olacak mı diyorum ama sanmıyorum anlatılanlara bakılırsa...
Zaten bu Romero zombilerindeki ortak karakteristik özelliktir.Bilhassa ’’day of the dead’’da kobay olarak kullanılan zombiyi hatırlasanıza,nasılda inceden inceye askeri sistem kritiği yapılmaktaydı...Velhasıl ben filmden umutluyum yahut umutlu olmak istiyorum...
şimdiye kadar izlediğim bütün zombi filmleri vasattı bunların içinden seçebileceğim eski bir yapım olan 'Yaşıyan Ölüler' hariç onon gibi bir film hiç değilse bu tarzda izlemedim