Yürüyen cesetler denildiğinde ilk akla gelen isim olan george a. romero'dan yine bir zombi filmi. Seyretmek için sabırsızlanıyorum. Bu remakelerden en çok beklediğim şey makyaj uzmanlarının eskisi gibi beyaz pudraya boyanmış suratları ceset diye karşımıza çıkarmamaları... İlk film olan dawn of the dead in remake'i herşeye rağmen iyiydi. Özellikle filmin ilk on dakikasını dehşetle izlemiştim ee yani işin içinde usta bir yönetmen olunca benim gibi bir korku ve fantastik filmler hastasına gel artık gel land of the dead demek düşüyor
Saçma bulduum filmlerin arasına koyabileceim türden!! Klasik bi zombie filmi!Beklentilerimi karşılamadı.Ya siz hiç ikinci kez ölen gördünüzmü?Yada bu bi bilimkurgumuydu? Hem öldür öldür nereye kadar!Çok korkunç bulmadım sadece bi kaç sahnesi ürperticiydi!Ama genel olarak korkudan uzak bilimkurgu-savaş içerikliydi!!:)
Romero kendi tarzını kendi sosyal mesajlarını tekrar içiçe katarak yansıtmış. ve tabi ki çok güzel bir yapıt çıkmış ortaya. korku filmleri zaten nasıl korkutur bu bir soru akılda ancak Romero nun tek derdi korkutmak değildir zaten. kendisi gene istediğin en iyi şekilde yapmıştır
coook fazla etkili bir film degil insaların nasıl zombie donustukleri bile belli degil... hiç bir zombie film mi resident evil kadar etkileyeci olamaz... sadece "topyekün bir felaket sonunucu geri donmüşler" denilemez filmde gösterilmeylidi diye düşünüyorum... film biraz ortadan baslamıs ilk film olmasına rağmen...
filmin konusundan amerikayla ilgili yine bir politika olduğu belli zengin lider paul kaufman amerikayı ırak halkına zulüm yapanları. fakirler zulüm gören ırak halkı. mutant zombilerse amerikaya karşı gelen çeşitli ırak çeteleri. evet politika olarak tam bir anti-amerikan propagandası yapılmış. bakalım film olarak da güzel olacak mı?