bence film idare eder.. aslında konusu oldukça güzel ve filmin ilerleyişi de .. ama filmin sonunu batırmışlar.. tam psikolojik bi film sonu güzel heralde diye düşünürken böyle bir sonla karşılaşmak beni hayal kırıklığına uğrattı..
Film amerikalı cocukları korkutmak için yazılmış zira bizm dolaplar diil öcü elbiseler zor sığıyor:) Bunun dışında film fena diildi sonuna kötü diyemem filmin gidişatına göre bişeyler şöylemeliydi.Eğlenceli bir film enazından izlerken sıkılmıyosunuz buda bi filmi en az 10/6.5 lik yapar
ya arkadaşlar bişi dicem,tamam herkes bu filmin hakkaten çok kötü olduğnda hemfikir. Peki neden bu filme werilen puan şu anda 6.8 ? biraz daha hassas olalm ya şu puanlamada,dier filmlere hakszlık oluo!
filmin başları fena gitmiyordu ama sonlara doğru bütün büyüsünü kaybetti hele ki sonu, beterin beteri sözü zannederim filmin sonu için kullanılacak en anlamlı söz olacaktır
yahuu bu amerikalı film milleti hiç mi dememiş bu filmin yapımcılarına’’gardaş yapmayın etmeyinn rezil edeceksiniz bizi tümm dünyaya biraz karizmamızkorku filmlerinin japon versiyonlarını çevirerek yaptık ..ama yaptıgımız karizmamızı bununla yıkmayın ’’diyee...valla bu film kesinlikle zaman kaybı..feleeekett bir filmdi...böööööööööööööö...kardeşimin intihar nedeni olacaktı bu film yahuuu:)))))))
filmin konusu ilginçti fakat perdeye yansıtılması başarısız boogeyman batı kültüründe çocukları korkutmak için kullanılan bir öge yani tıpkı bizdeki öcü gibi aslında filmin türkçe adı karabasan yerine öcü olabilirdi çünkü anlatılanın kültürümüzdeki karşılığı tam da bu yani konu güzel ama kült korku ögelerinden başka hiç bir şey yani klasik dolapta ne var yada ne çıkacak kamera hareketleri ve gerilim müziği, final fiyasko...
Filmi guzellestiren tek bir kisi vardi o da Bary Watson'du. performansi oldukca iyiydi ama Barry bile bu filmin mukkemmel olmasina yetmemis zaten bu tarz filmler genelde pek mukemmel olmuyor, Barry icin olsa bile bu filme yuksek puanlar veremiyorummmm vaktim var Barry de favorim diyen varsa buyursun izlesin :)
*Spoiler içerebilir...* büyük bir hayal kırıklığı.... büyük umutlar beslediğim bir filmdi.. çok güzel başlıyor... çokta güzel ilerliyor ama... sonu... olmamış...yakışmamış bence... senaryo öle güzel psikolojik gerilim havasında gidiyor ki, çok kaliteli bir son yaratılabilirdi... ama sonunda boogeymen i canlandırmaya çalışmaları... üstüne kadının da onu görmesi filan... ben de filmin yarattığı o havayı alt üst etti.... boogeymanı canlandırmak yerine..onun var olup var olmadığı ikilemini keşke izleyiciye bırakmaya çalışsaydılar... senaryo da buna çok müsaitti bence... "Boogeyman vardır ve böle intikam alır işte" demek... bence çok basit bir anlatım yolunu seçmek olmuş... bence bir şeyleri daha detaylı sorgulayabilirdi..
bence hollywoodun saçma sapan yaptığı korku filmlerinden biri daha.fragmanlarını izlediğinizde güzel birşey çıkacakmış gibi geliyor ama filmin tamamını izlediğiniz zaman büyük bir hayalkırıklığı!!ben korkmaktan öte bazı sahnelerde güldüm bile.hele son sahnesi tamamen video oyunu efektleri gibi olmuş:))ayrıca film yine saçma bulduğum onlar (they)filminin aynısı gibi olmuş.nerdeyse çok yakın zaman aralıklarıyla çekilmiş birbirine çok benzeyen iki film.Bence amerikan sineması -bir kaç istisna dışında- artık doğru dürüst korku filmi üretemiyor..